روحانی:‌ بدون سرمایه و با دست خالی نمی‌شود کاری انجام داد/  طرح های توسعه تولید برق منتظر فاینانس

سرویس ایران- رئیس جمهور ضمن اشاره به اینکه در مسئله مثل کمبود برق باید ریشه مشکلات کشف کنیم و در کشور باید سرمایه‌گذاری شود و اگر می‌خواهیم تولید انجام دهیم باید سرمایه گذاری شود، گفت: سرمایه‌گزاری یکی از اصول اساسی هست و بدون سرمایه و با دست خالی نمی‌شود کاری انجام داد.

به گزارش کرد پرس، حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور صبح امروز(چهارشنبه) در جلسه هیات دولت با ابراز تاسف به خاطر مشکلات مردم برای استفاده از برق در چند روز گذشته گفت: همواره در جامع بین واقعیت‌هایی که روزانه می‌بینیم با آنچه مطلوب ماهست فاصله وجود دارد و باید تلاش کنیم این فاصله را کم کنیم و یا برداریم ولی معمولا بین مطلوب و واقعیت موجود بدون فاصله نخواهد بود و مهم این است که علت‌های اصلی این مشکل را به خوبی بررسی کنیم.

وی افزود: برخی مشکلات قابل پیش بینی نبود و اگر چند ماه قبل می گفتند که فروردین 98، 25استان ما با سیل بی نظیر مواجه می شود قابل پیش‌بینی نبود و در پیش بینی‌ها می‌گفتند که از حد نرمال کمی بالاتر است و این با سیل خیلی فاصله دارد و بنابراین پیش بینی‌ها خیلی دقیق نیست و در دنیا هم همین طور هست.

روحانی ضمن اشاره به اینکه در مسئله مثل کمبود برق باید ریشه مشکلات کشف کنیم و در کشور باید سرمایه‌گذاری شود و اگر می‌خواهیم تولید انجام دهیم باید سرمایه گذاری شود، گفت: سرمایه‌گذاری یکی از اصول اساسی هست و بدون سرمایه و با دست خالی نمی‌شود کاری انجام داد و می شود شعار بی محتوا و اینکه شعار با محتوا شود نیازمندی‌هایی داریم که یکی از آنها سرمایه هست.

روحانی با طرح این سوال که چرا نمی توانیم سرمایه را به بازار ایران بیاوریم و مستقر کنیم،‌ بیان داشت: این را باید کاملا برای مردم توضیح داد که نیازمندی‌های ما برای سرمایه چقدر است و چقدر طرح آماده برای سرمایه‌گذاری داریم. ما 200-300میلیارد دلار طرح آماده برای سرمایه‌گذاری داریم و طرح‌های سرمایه‌گذاری در برق، آب، تصفیه آب، سدسازی، گاز و نفت و فولاد و آلومینیوم آماده هست که روی آنها مطالعه شده است.

وی با اشاره به موانع و مشکلات سرمایه گذاری در کشور گفت: در داخل برخی از مشکلات که می شود حل و فصل کرد اگر همه با هم هماهنگ باشند و دستگاه قانون‌گذاری و دولت قوه قضائیه همه باهم باشند، آن مشکلات از بین می رود و امیدواریم از 12مرداد به آن طرف یک هماهنگی کاملی بین سه قوه ایجاد شود. البته برخی از شغلشان می‌افتند و بیکار می‌شوند و انتقادهای عجیب و غیرمنصفانه تعطیل می شود ولی همه از یک تفکر و جناح و فکر خواهند بود و امیدواریم وضع بهتر شود.

روحانی با بیان اینکه برخی از مشکلات ما در سرمایه‌گذاری مربوط به داخل و قابل حل است و وقتی قوا هم نظر نیستند می‌ماند،‌ تصریح کرد: ما بحثی به نام FATF داشتیم که دولت تصمیم گرفت و لوایحش را به مجلس برد و مجلس همکاری کرد و تصویب شد و شورای نگهبان هم با ما همکاری کرد ولی یک جای دیگر که فکرش را نمی کردیم گیر افتاد.

رئیس جمهور با اشاره به تبعات عدم پیوستن به لوایح FATF تصریح کرد: تا این مسئله حل نشود روابط ما بانک های دنیا حل نمی شود و من کاری به نظرات ندارم و این یک واقعیت است. بانک‌های بیش از 190کشور دنیا با FATF کار می‌کنند و دو کشور کره شمالی و ایران بیرون است. ما در دولت یازدهم به داخل برگشتیم و این لوایح که دچار مشکل شد دوباره در لیست سیاه قرار گرفتیم و ریسک کشور بالا می‌رود و در این شرایط چه کشوری سرمایه‌گذاری می‌کند؟

وی افزود: کسی یک میلیارد دلار و پانصد هزار دلار پول برای سرمایه گذاری ندارد و یا باید بانک داخلی به میدان بیاید و یا باید بانک خارجی به میدان بیاید و یا صندوق توسعه بیاید و برای انجام کار عظیم کسی داخل جیبش پول نیست.

روحانی با اشاره به افتتاح طرح عظیم کوره بلند کرمان گفت: فردا 40هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری افتتاح می‌کنیم و یکی از این طرح ها که همین کوره بلند هست، یک میلیارد و دویست میلیون دلار اعتبار می خواست که با برجام حاصل شد وگرنه این کوره بلند را نداشتیم و این کوره بلند مال برجام است و ده‌ها طرح در سال99 افتتاح کردیم که همه‌اش مال برجام بود چون وقتی قادر هستیم نفت بفروشیم 38درصد پول نفت به صندوق می‌رود و با صندوق توسعه به افراد سرمایه‌گذار در حوزه آب، برق و پتروشیمی پول داده می‌شود و وقتی صندوق پول ندارد برخی طرح‌ها اجرا نمی شود.

رئیس جمهور با بیان اینکه پول داخلی و خارجی در صورتی حاصل می‌شود که حالا که در جنگ اقتصادی پیروز شدیم تحریم را هم برداریم و FATF راهم نهایی کنیم،‌ اظهار داشت: وقتی اجرا نمی‌کنیم و عمل نمی‌کنیم و پول در اختیار ما نیست و بانک خارجی در اختیار ما نیست و صندوق ما خالی هست و با بانک ها نمی‌توانیم ارتباط خوبی به خاطر FATF داشته باشیم، نتیجه‌اش این می‌شود که سرمایه نیست و وقتی سرمایه نیست نمی‌شود طرح های بزرگ را عملیاتی کرد.

وی با اشاره به توضیحات وزیر نیرو درخصوص طرح‌های در حال اجرای حوزه برق تصریح کرد: 15هزار مگاوات طرح برق در حال اجرا هست و 16هزار مگاوات آماده هست ولی معطل فاینانس هست و پول نیست. در همین طرح های آب و برق در دولت دوازدهم 4.5میلیارد آماده سرمایه گذاری بود که تحریم ترامپ آمد و همه اینها معطل شد و قطع شد و 4.5میلیارد در طرح های آب و برق عقب افتادیم. در هر اتفاق که رخ می دهد دولت مرغی است که در عروسی و عزا سر بریده می شود و می گویند کارآمدی کم بود و هیچ‌کس نمی‌آید توضیح دهد که ریشه این مشکلات کجاست.

کد خبر 12987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha