به گزارش کردپرس، در سطح شهرستان بوکان ۱۱ روستای حریم شهر و ۴ سکونتگاه غیر رسمی چسبیده به محدوده شهری وجود دارد، این دو موضوع سبب بروز مشکلات حاشیه نشینی در این شهرستان در سایه نبود نظارت بر ساخت و سازها در طول سالیان اخیر بوده است.
جمعيت حاشيه نشين به دليل خشكسالي و مهاجرت روستائيان در چند سال اخیر در بوکان که یکی از شهرهای مهاجرپذير آذربايجان غربي است، ساکن شده و افزایش یافته اند. در واقع این شهرستان را بعد از كرج، دومين شهر مهاجرپذير ایران می دانند، به نحوی که در دهه هاي اخير رشد بي رويه جمعيت را تجربه كرده و به بزرگترين كانون مهاجرت در منطقه تبديل شده است.
افزایش ضريب شهرنشيني بوكان از متوسط استاني و كشوري بالاتر است و این امر رشد بی سابقه سكونتگاه هاي غيررسمي را شکل داده و مانعی بر سر راه توسعه بوکان در جنوب آذربایجان غربی شده است.
در آخرین روزهای سال ٩٦ طرح الحاق چهار منطقه به محدوده شهر بوکان در شورای توسعه و برنامه ریزی استان آذربایجان غربی تصویب و به شورای معماری کشور ارجاع داده شد.
اما این شورا با استناد به نامه ای از راه و شهرسازی استان، الحاق این چهار منطقه بوکان را از اولویت خارج کردند در حالیکه راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی معتقدند الحاق این چهار محدوده نیاز به تبصره یک ماده یک دارد.
منطقه شهید نجاری امیرآباد، 30 متری ناله شکینه، 30 متری مهندس رشیدی و دانشگاه آزاد به محدوده شهری چسبیده اند و علی رغم سابقه 15 ساله ساخت و ساز و تراکم بالا در محدوده شهر قرار ندارند.
این ۴ منطقه با جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر چسبیده به محدوده شهری سال ها است در جهت الحاق به محدوده با مشکلاتی چند روبه رو شده اند. تغییر در قانون اراضی زراعی، مانع اصلی الحاق چهار سکونتگاه غیر رسمی به محدوده شهر بوکان شده است.
از سوی دیگر ادارات خدمات رسان با مشکلاتی فراوانی در راستای ارائه خدمات به این 4 سکونتگاه به دلیل غیر رسمی بودنشان دست و پنجه نرم می کنند و این مناطق داراي شاخص برخورداري بسيار پايين به نسبت ميانگين شهرستاني و استاني هستند.
اکنون دوباره موضوع الحاق مناطق چهارگانه به محدوده شهری بوکان مطرح شده است. روز گذشته ٢٠ تیر ماه جلسه بررسی وضعیت خدمات زیربنایی شهرستان و الحاق سکونتگاههای غیررسمی در طرح تفصیلی که با حضور معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی برگزار شد.
در این جلسه فرماندار بوکان با اشاره به اینکه یکی از مشکلات چندین ساله بوکان بحث الحاق سکونتگاههای غیررسمی است، گفت: مشکل الحاق این مناطق با مساحت ۲۷ هکتار را میتوان با تعامل و هماهنگی بین بخشی به سرانجام رساند. اما علیرغم تمام پیگیریهای صورت گرفته در سالیان گذشته، به نتیجه نرسیدن الحاق این مناطق به پاشنه آشیل بخش اداری تبدیل شده است.
نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: موضوع الحاق چهارسکونتگاه غیر رسمی بوکان (شهید نجاری امیرآباد، 30 متری ناله شکینه، 30 متری مهندس رشیدی و دانشگاه آزاد) باید در کوتاه ترین زمان در تبصره یک ماده یک، تصویب و مجوز آن صادر شود تا به شورای عالی شهرسازی ارجاع گردد.
به گزارش کردپرس، طرح الحاق 27 هکتار زمین به محدوده شهری بوکان در دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و در نوبت طرح در این شورا قرار داشت اما توسط جهاد کشاورزی به علت عدم طرح در کمیسیون تبصره یک ماده یک متوقف و از دبیرخانه برگشت خورد.
اکنون با حل شدن موضوع تبصره ماده یک جهاد کشاورزی، این طرح بار دیگر در شورای عالی برنامه ریزی توسعه استان آذربایجان غربی تصویب شد و به دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور ارسال می شود.
نظر شما