به گزارش کردپرس، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز دوم جولای 2021 در جریان کنفرانس مطبوعاتی با همتای بحرینی خود در مسکو، از اداره خودگردان در شمال شرق سوریه به رهبری کردها درخواست کرد مذاکره با دولت مرکزی سویه را از سر بگیرد. مذاکرات قبلی کردهای سوریه با دولت مرکزی نتیجه ای به دنبال نداشته است.
لاوروف خواستار مذاکره مستقیم میان کردها و دمشق برای رسیدن به راه حلی برای همزیستی در سوریه شده بود.
وبسایت خبری-تحلیلی المانیتور در آمریکا در گزارشی از واکنش های متفاوت دو جریان اصلی سیاسی کردی در سوریه به پیشنهاد روسیه خبر داده است. به نوشته این وبسایت، برخی از این پیشنهاد استقال کرده اند اما برخی ضمن ارائه پیش شرط هایی، نسبت به موفقیت آمیز بودن چنین اقدامی ابراز تردید کرده اند.
بر اساس این گزارش، حزب چپ دموکراتیک کردی در سوریه و نزدیک به اداره خودگردان کردی تاکید کرده است که دو موضوع اصلی باید در این مذاکرات مطرح شود؛ اولین مسئله تعیین مدل سیستم سیاسی آینده در سوریه، نحوه رابطه دولت مرکزی با احزاب سیاسی از جمله اداره خودگردان کردی در شمال سوریه و هویت کشور است و دومین مسئله تعیین مدل سیاسی و اقتصادی است که شمال و شمال شرق سوریه را به دولت مرکزی متصل می شکند.
شورای میهنی کرد سوریه، عضو ائتلاف مخالفان سوریه و منتقد اداره خودگردان کردی نیز به شکست مذاکرات قبلی اداره خودگردان با دولت مرکزی سوریه اشاره کرده و گفته است مذاکره اداره خودگردان کردی در شمال و شمال شرق سوریه بیانگر مذاکره کردها با دولت سوریه نیست و اگر تحت نظارت سازمان ملل نباشد قابل قبول نخواهد بود.
بر اساس این گزارش، یکی از اعضای ارشد حزب دموکرات کردستان سوریه ادعا کرده است که موضع دولت سوریه نسبت به کردها تغییر نکرده و بنابراین، مذاکره نتیجه ای به دنبال نخواهد داشت.
محمد موسی، از مقامات ارشد حزب چپ دموکراتیک در این باره به المانیتور گفته است این مذاکرات اهمیت دارد اما باید بر اساس چهارچوب و اصولی خاص صورت بگیرد. او نیز تاکید کرده است که دولت سوریه باید حقوق کردها و احزاب کرد را بپذیرد و مذاکره میان کردها و دمشق باید با نظارت جامعه بین الملل انجام شود زیرا به گفته او، نقش روسیه تنها درخواست برای مذاکره و بیانیه دادن است.
صالح گدو، از مذاکره کنندگان احزاب اتحادیه میهنی کرد سوریه پیشنهاد روسیه برای مذاکره میان کردها و دمشق را قدم مثبتی خوانده و به این وبسایت گفته است ما معتقدیم که هر گونه مذاکره با دولت مرکزی سوریه به حل بحران کمک می کند حتی اگر بدون مشارکت اپوزیسیون سوریه صورت بگیرد، که همراه با ترکیه کردها را نادیده می گیرد. او معتقد است که دولت سوریه با ذهنیت جدیدی برای مذاکره قدم بر داشته است.
فیصل یوسف، عضو شورای رهبری شورای میهنی کرد سوریه نیز بر لزوم حضور داشتن عناصر کرد سوریه در راه حل های بین المللی برای بحران سوریه تاکید کرده اما تاکید کرده است که باید کردهای سوریه قبل از مذاکره با دولت مرکزی به توافقی داخلی دست پیدا کنند.
سلیمان اوسو، از رهبران شورای میهنی کرد سوریه می گوید این مجموعه مذاکره با دمشق را رد نکرده و گفته است الترناتیوی به جای گفتگو برای توافق بر سر آینده سوریه وجود ندارد.
اما برخی گروه های کرد سوریه تاکید کرده اند که گفتگو با دمشق باید تحت نظارت سازمان ملل صورت بگیرد. عبدالعزیز تمو، رییس انجمن مستقل کردی در سوریه پیشنهاد روسیه برای مذاکره میان کردها و دمشق را یک اقدام تبلیغاتی از سوی روسیه توصیف کرد و گفت هر گونه مذاکره باید با نظارت سازمان ملل صورت بگیرد.
بر اساس این گزارش، برخی گروه های کرد، هدف روسیه از ارائه پیشنهاد مذاکره با دولت مرکزی سوریه را دور کردن کردها از آمریکا و فراهم کردن زمینه کنترل دولت مرکزی بر مناطق تحت کنترل کردهای سوریه عنوان کرده و معتقدند اداره خودگردان کردی محتاطانه این پیشنهاد را دنبال می کند زیرا ممکن است خشم آمریکا را در پی داشته باشد.
سرویس جهان- برخی طیف های سیاسی کرد در سوریه از ارائه پیشنهاد مذاکره با دولت مرکزی سوریه توسط دولت روسیه استقبال کرده اند اما پیش شرط هایی نیز ارائه داده اند.
کد خبر 13336
نظر شما