به گزارش کردپرس؛ اواسط اردیبهشت ماه امسال کردپرس در گزارشی جامع تحت عنوان چالدران؛ آخرین نقطه غروب خورشید در ایران و طعم گس محرومیت! به محرومیت در عین ظرفیت های بی شمار طبیعی و توریستی خبر داد.
در این گزارش آمده است که؛ شهرستان مرزی چالدران علیرغم جاذبه های گردشگری جهانی، معادن غنی، ظرفیت های دامداری و مناظر بکر طبیعی کوه های آرارات و امکان توسعه اقتصادی با وجود دارا بودن یک چهارم مرز ایران با ترکیه، در محرومیت کامل است و هیچ بازارچه و معبر مرزی ندارد. این شهرستان با نرخ منفی جمعیت روبه است و تعدادی از روستاهای آن خالی از سکنه شده اند.
بیکاری و کمبود رونق اقتصادی جوانان تحصیل کرده این شهرستان را راهی سایر نقاط استان یا مرکز می کند، آنهایی هم که ماندن را به ترک دیار ترجیح می دهد عاقبت به کولبری در کوهستان های سرد و برفی و بی رحم روی می آورند.
امروز ٢٤ تیر ماه، استاندار آذربایجان غربی در جلسه بررسی پروژه های بنیاد علوی شهرستان چالدران که با حضور مدیرعامل بنیاد علوی در محل فرمانداری چالدران برگزار شد؛ با قدردانی از اقدامات بنیاد علوی گفت: شهرستان چالدران و تکاب متاسفانه با وجود ظرفیت های بی نظیری که دارند جزو مناطق محروم بحساب می آیند و برای ما مدیران قابل توجیه نیست.
محمدمهدی شهریاری افزود: اهتمام بنیاد علوی در رفع مشکلات چالدران قابل تقدیر است و همه مدیران استانی موظف هستند تا طبق توافقات انجام یافته با جدیت عمل کنند.
استاندار آذربایجان غربی از رشد دوبرابری اعتبارات استانی چالدران برای جبران بخشی از عقب ماندگی های این شهرستان نیز خبر داد و افزود: در بخش های راه و آب روستایی، بهداشت، بنیاد مسکن، میراث، ورزش، مدارس و کشاورزی پروژه های خوبی اجرا شده و بخشی نیز در دست اجراست.
محسن منصوری، مدیرعامل بنیاد علوی نیز در این جلسه با قدردانی از همکاری دستگاه های اجرایی تصریح کرد: سال گذشته ۳۵ میلیارد برای اجرای پروژه های محرومین زدایی در چالدران هزینه شد و امسال نیز ۷۵ میلیارد تومان برای این منظور درنظر گرفته شده است. همچنین سال گذشته ۳۷ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال در چالدران پرداخت شد.
به گزارش کردپرس، در این جلسه اما صحبتی از دو بازارچه مرزی چالدران که سال ها در انتظار تصویب دولت هستند، نشد!
چالداران با وجود سهم قابل توجه مرزی با ترکیه، هیچ مرز رسمی، گمرک یا بازارچه ای ندارد. فاز مطالعاتی بازارچه های مرزی "پیر احمد" و "شیخ سیلو" در چالدران تابستان سال ٩٣ انجام شد. با گذشت ٦ سال از آن زمان هنوز فاز مطالعات بازارچه مرزی همچنان روی کاغذها و اوراق رسمی خاک می خورد. و سال هاست ایجاد دو بازارچه مرزی در چالدران با وعده شکل گیری ٢ تا ٣ هزار شغل در حد وعده باقی مانده و سرانجامی ندارد.
نظر شما