به گزارش کُرد پرس، در جلسه ای که امروز با حضور مدیران صنعت آب و برق استان با مجمع نمایندگان برگزار شده است و بر اساس خبری که خبرگزاری مهر از این نشست منتشر کرده است (شرکت توزیع نیروی برق خبرنگاران را به صورت گزینشی به این نشست دعوت کرده بود) سید مهدی فرشادان با اشاره به اینکه آمار و ارقامی که در خصوص تخصیص آب ۹۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کردستان اعلام و منتشر شده درست نیست، گفته است: «در اصل ۱۶ هزار هکتار از این میزان از زمان گذشته است که اکنون تخصیص یافته و ۱۳ هزار هکتار آن نیز در سدهایی تعریف شده که هنوز در مرحله احداث هستند و یا اینکه هنوز عملا وجود خارجی ندارند و با توجه به اینکه ممکن است سال ها نیز احداث آنها طول بکشد نمی توان از آنها بهره ای برد.»
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرده است: «در واقع تخصیص واقعی که به کردستان داده شده در حال حاضر ۶۷ هزار هکتار است که با ۳۰۰ هزار هکتاری که در سند توسعه کردستان که مسئولان و مدیران کردستان از آن به افتخار نام می برند فاصله بسیاری دارد و وقتی از عملی نشدن این سند حرفی می زنیم عده ای ناراحت می شوند.»
نماینده مردم سنندج در مجلس گفت: متاسفانه سدهایی مانند گاوشان و تلوار در دل کردستان قرار دارند اما توسط استان های دیگر مدیریت می شوند که این جای تاسف برای مسئولان است.
مدیریت سدهای استان در دست دیگران است!
فرشادان اظهار داشت: در بحث مدیریت سدها نیز مدیریت سد تلوار در بیجار و سد گاوشان در کامیاران به استان کردستان داده نشده و این در حالی است که بر اساس دستور محمد حاج رسولی ها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران قرار بود مدیریت سدهایی که در خاک کردستان هستند به مسئولان این استان واگذار شود و یا اینکه توسط خود وزارت نیرو آنها مدیریت شوند که از طریق شرکت آب منطقه ای باید این مسئله به جد پیگیری شود.
وی افزود: این واقعا یک درد است وقتی می بینیم آب سد گاوشان سرریز می کند و در اخبار عنوان می کنند که سد گاوشان کرمانشاه سرریز کرده در حالی که تا این استان ۵۰ کیلومتر فاصله دارد و این جای تاسف برای نمایندگان مردم و مسئولان استان دارد.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: سدی مانند گاوشان در دل کردستان احداث شده و از منابع آبی این استان نیز آب آن تامین می شود اما به نام استانی دیگر از آن نام برده می شود که باید از طریق وزیر نیرو این بحث به نتیجه مطلوب برسد و مدیریت سدهای کردستان به مدیران این استان سپرده شود.
فرشادان یادآور شد: آب زیربنای توسعه است، آب اقتصاد است، آب رونق تولید است و هیچ توسعه ای بدون آب امکان پذیر نیست و اما متاسفانه آبی که در این استان جریان دارد را نمی توانیم در راستای توسعه کردستان از آن استفاده کنیم و امیدواریم روزی برسد که حداقل به میانگین کشوری استفاده از حق آبه برسیم و حق این مردم داده شود.
فرشادان اظهار داشت: اگر حرف از رونق تولید می زنیم، اگر حرف از ایجاد اشتغال می زنیم و اگر حرف از رفع بیکاری می زنیم باید زیرساخت های آن نیز فراهم شود و اگر مسئولان کشوری تنها حق آبه مردم کردستان را تخصیص دهند بسیاری از مشکلات حوزه اشتغال را با توسعه کشاورزی و دامپروری که شغل اصلی مردم این استان است را می توان حل کرد.
وی افزود: اگر تخصیص آب کردستان به میانگین کشوری نزدیک شود قسمت عظیمی از مشکلات بیکاری این استان حل می شود و دیگر نیازی به صنعت هم آنگونه که باید باشد، نیست.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با این کار درآمد خانواده ها افزایش یافته و اقتصاد و معیشت مردم سامان داده می شود اما در عمل می بینیم که بعد از گذراندن هفت خان رستم در وزارت خانه های مختلف تخصیص آبی که حق مردم کردستان است، تحقق نمی یابد.
فرشادان یادآور شد: بحث آب امروز به بحثی تبدیل شده که در محافل مختلف در رابطه با ظلمی که در این حوزه به مردم کردستان شده است، حرف های زیادی زده می شود و مجمع نمایندگان استان به شدت پیگیری احقاق این حق مردم است.
وی بیان کرد: در بحث آبرسانی به روستاها وقتی ما حرف از حاشیه نشینی در شهرها می زنیم باید اول به این نکته توجه کنیم که چه زیرساخت هایی را برای مردم روستاها که عمدتا از روستاهای خود به دلیل نبود زیرساخت هایی مانند آب و برق به شهرها مهاجرت کرده اند، فراهم کرده ایم و بعد به عنوان یک آسیب اجتماعی از آن نام ببریم.
نماینده مردم شهرستان های سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی ما خودمان نمی توانیم زیرساخت های لازم را در روستاها فراهم کنیم نباید انتظار داشته باشیم که روستاییان نیز در روستاها بمانند آن هم در شرایطی که در کنار بسیاری از این روستاها که در جوار سدهای موجود در کردستان قرار دارند به وسیله لوله های عظیمی آب دیگر استان ها تامین می شود اما ما نتوانسته ایم آب آن روستاها را تامین کنیم.
فرشادان اظهار داشت: متاسفانه می بینیم که اجازه استفاده از آب بسیاری از سدهای موجود در کردستان به مردم خود این استان داده نمی شود و حتی نمی توانیم از آب های جاری در مسیر رودخانه های استان نیز بهره برداری کنیم و این واقعا یک درد است.
وی افزود: در بحث مناطق حاشیه شهرها و نواحی که به عنوان نواحی منفصل شهری از آنها یاد می شود باید خدمات به آنها ارائه شود غلیرغم اینکه مشکلات بسیاری مانند ساخت و سازهای غیرمجاز دارند.
نظر شما