از انتقاد رسانه ها استقبال می کنیم اما دستاوردها هم منعکس شود!

سرویس کردستان- استاندار کردستان شامگاه یکشنبه 20 مرداد در مراسم روز خبرنگار در استانداری کردستان گفت: از انتقاد استقبال می کنیم اما انتظار داریم در کنار آن دستاوردها هم به خوبی منعکس شود.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، رئیس خانه مطبوعات کردستان در این مراسم به تولید محتوای رسانه های استان اشاره کرد که مورد انتقاد است و با مشکلاتی مواجه است و همین مسئله رسانه ها را با مشکل بزرگ تری به نام جذب مخاطب مواجه کرده است.

کاظم ایمان زاده به کانال های تلگرامی اشاره کرد که شایعات بسیاری در فضای مجازی ایجاد می کنند و گفت: شبکه های اجتماعی اگر محتوای قوی داشته باشند مشکلی ایجاد نمی کنند اما با نوشتن شایعه و اخبار کذب، ذائقه مخاطب را به سمت رسانه های زرد تغییر داده اند.

او خاطرنشان کرد: برخی مدیران جواب خبرنگاران رسانه های رسمی را نمی دهند اما به راحتی با کانالهای اجتماعی غیررسمی ارتباط می گیرند.

روز خبرنگار را دوست ندارم

پس از سخنرانی رئیس خانه مطبوعات، 6 تن از خبرنگاران استان هم پشت تریبون رفتند و مسائل و مشکلات خود را به گوش مسئولان که ردیف اول را در اختیار گرفته بودند، رساندند.

فیض الله پیری، سردبیر هفته نامه سیروان، اولین خبرنگاری بود که شروع به سخنرانی کرد و گفت: روز خبرنگار را دوست ندارم و بخاطر دغدغه ها و استانداردهای روزنامه نگاری که برای خودم قائل هستم، این روز به اندازه سالی برایم می گذرد.

او در خلال صحبت هایش واژه «زباله های رسانه ای» را به کار برد که مورد اعتراض برخی از خبرنگاران قرار گرفت و ان را به مثابه خودزنی تلقی کردند.

پیری فعالیت نکردن برخی مطبوعات در کشور را کمک به حفظ جنگل دانست و خطاب به مسئولین فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: اتاق تشخیص شما، تشخیص نمی دهد چه کسی تولید محتوا و چه کسی کپی می کند.

او فرهنگ و ارشاد اسلامی را مانند باغبانی دانست که هم علفهای هرز و هم گل ها را آبیاری می کند که همین از دلایل فرار مخاطب است.

این خبرنگار همچنین به حساسیت کار روزنامه نگاری به ویژه در نوار مرزی اشاره کرد و از بهشت خبرنگاران در کردستان عراق و جهنم روزنامه نگاری در کردستان ایران سخن گفت.

لزوم شفاف سازی سهم نشریات کردستان از آگهی

اما سخن راندن از بیمه نداشتن بسیاری از خبرنگاران هم از جمله مسائلی است که هر سال توسط برخی از اصحاب رسانه در مراسم روز خبرنگار تکرار می شود. روناک کنعانی به عنوان نماینده بانوان خبرنگار به پشت تریبون رفت تا این مسئله دوباره به مسئولان گوشزد کند. او گفت که برخی از خبرنگاران با سالها سابقه کار هنوز بیمه نیستند. او دستمزد پایین بسیاری از خانم‌های خبرنگار را هم یادآوری کرد و خواستار رسیدگی و بررسی این مسئله شد و همچنین از وجود رانت آگهی در میان رسانه ها انتقاد کرد.

خبات ساعدی مدیر مسئول نشریه کورده واری هم از دیگر خبرنگاران بود که به ذکر چند نکته در پشت تریبون پرداخت: اینکه کردستان بیشترین حجم آگهی کشور را دارد و این مسئله سبب شده از سراسر کشور به کردستان هجوم آورند.

او خواستار شفاف سازی سهم نشریات از آگهی در دولت تدبیر و امید شد و افزود: روزنامه ها و نشریاتی هستند که در سال یک کلمه از کردستان نمی نویسند اما در گرفتن آگهی از استان ید طولایی دارند.

ساعدی از قرارگیری روزنامه نگار کردستانی با دلال آگهی در یک ردیف ابراز نارحتی کرد و خواستار بورسیه خبرنگاران حوزه های مختلف از سوی ادارات مرتبط شد تا هزینه هایی که سالانه صرف اهدای کارت هدیه به خبرنگاران می شود را صرف آموزش تخصصی خبرنگاران کنند.

او گفت: از ۱۴۰ عضو خانه مطبوعات تنها ۴۰ نفر آنان خبرنگار واقعی هستند و سایرین با سفارش مدیران و احزاب به عضویت این خانه در آمده اند.

ساعدی همچنین از نمایندگان استان خواست لایحه نظام صنفی خبرنگاری را که سالها قبل به مجلس ارائه شده، دوباره به جریان بیندازند.

وقتی علاقه به کار خبرنگاری نباشد، ظلم است که وارد آن شوید

سلیمان الله مرادی مدیر مسئول تنها روزنامه کردستان (روژان) هم به عنوان پیشکسوت حوزه روزنامه نگاری استان از دیگر سخنرانان این مراسم بود. او گفت: درد زیاد داریم ولی متخصص کم و در شرایطی نیستیم که برای خودمان دوستی انتخاب کنیم چرا که کردستان ۲ نیروی متخصص در سطح ملی ندارد تا ۲ کلمه حرف حساب بزنند.

این پیشکسوت روزنامه نگاری افزود: این ظلم است وقتی به خبرنگاری علاقه ندارم وارد آن شوم و اگر برای آگهی به دنبال درآمد خوبی هستم، قاچاق فروشی درآمد بالاتری دارد و تنها یک وانت می خواهد تا به دل جاده بانه بزنی.

الله مرادی، محتوای رسانه های کردستان را حاصل فکر خبرنگاران آن دانست که توهم هیچ توطئه ای را ندارند و خطاب به مدیران اجرایی هم گفت: انتظار داریم به سرنوشت خود و استان بی تفاوت نباشید و از انتقادات جزیی هم چشم‌پوشی نکنید.

در عرصه خبرنگاری، هرکسی با هر مدرکی به خود اجازه می دهد وارد شود

یحیی صمدی از دیگر روزنامه نگاران کردستانی بود که سخنرانی کرد. او از مسئولان برگزاری مراسم خواست تاهمانگونه هفته دولت یک روز جابه جا نمی شود، مراسم روز خبرنگار هم همان ۱۷ مراد برگزار شود.

این روزنامه نگار به حضور افراد شاغل و غیرمتخصص در عرصه خبرنگاری اشاره کرد و اظهار داشت: در عرصه خبرنگاری هر کسی با هر مدرکی به خود اجازه می دهد وارد کار شود و همین باعث شده تا نویسنده و خبرنگار خوبمان کم شود.

مرتضی حق بیان دیگر روزنامه نگاری بود که پشت تریبون قرار گرفت و گفت: وقتی معاش خبرنگار دست مدیران است، طبیعی است که با یک تماس از نان خوردن بیفتیم ولی تملق نکنیم.

او در مقایسه ای در حوزه روزنامه نگاری به تاثیرگذاری روزنامه نیویورک تایمز در یک روز بر این شهر اشاره کرد و افزود: همه روزنامه های استان هم جمع شود نمی تواند بر یک محله در ناحیه منفصل شهری نایسر تاثیر بگذارد.

حق بیان به همکاران خود توصیه کرد در مورد مرزبندی واژه ها و آزادی بیان حرف بزنند و با گسترش دایره واژگان خود سردمدار جریان فکری در استان باشند.

او گفت: هنوز در برخی نقاط فکر می کنند ما مانند عشایر زندگی می کنیم و سر می بریم و لذا باید با بازنگری در حرفه خود، در برابر تاریخ پاسخگو باشیم.

نبود نهاد صنفی در حوزه روابط عمومی عامل ضعف حوزه رسانه است

یاسین شریعتی، خبرنگار خبر آنلاین استان هم در این مراسم گفت: هشت سالی است که فعالیت خبری دارد و اولین باری است که در روز خبرنگار می خواهد سخن بگوید.

او تاکید کرد: کاری نکنیم که ضعف رسانه و روابط عمومی، موجب کندی حرکت در مسیر توسعه استان شود.

شریعتی نبود نهاد صنفی در حوزه روابط عمومی را عامل ضعف در حوزه رسانه دانست و افزود: راه اندازی این نهاد منجر به تقویت رسانه ها می شود.

شریعتی خواست تا دومین جشنواره رسانه های کردی صرفا برای رسانه های کردی برگزار شود و خواسته دیگر او هزینه کردن برای تقویت کمیته های اطلاع رسانی برنامه ها و رویدادهای بزرگ بود که تا کنون کمترین هزینه ها برای این کمیته ها بوده است.

بهزاد احمدی از کارکنان معاونت خبر خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان هم در این مراسم اظهار داشت: مساله کردها مساله ای جدی است و با توجه به اینکه ۷۳ درصد مردم کردستان به آقای روحانی رای دادند، انتظار می رفت در بدنه دولت سهمی داشته باشند.

او با بیان اینکه وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات متولد ۶۳ است، افزود: ما هم نخبگان جوان کرد زیادی داریم.

احمدی افزود: در کردستان دیوار مدرسه بر سر کودکی خراب می شود و وقتی انتقاد می کنیم، مدیرکل آموزش و پرورش استان در برابر انتقادها حتی نمی گوید: ببخشید ما کوتاهی کردیم.

او گفت: کردها در چارچوب قانون مطالبات زیادی دارند و از آنجا که در بدنه حاکمیت سهمی ندارند، رکن چهارم دموکراسی لق است.

بهنام امیری خبرنگار صداوسیما مرکز کردستان هم آخرین سخنران در میان خبرنگاران استان بود که به پشت تریبون رفت. او از خبرنگاران درخواست کرد: قدمهایتان را محکم بردارید چرا که باید صدای بلند مردم باشیم.

او با بیان اینکه من مانند دیگر خبرنگاران برای سربلندی ایران با عشق کار می کنم، تصریح کرد: خواسته ما سربلندی ایران و ایرانی است اما این مساله بی کرد و کردستانی محال است.

مطرح شدن کردستان در کشور در گرو وجود رسانه ای سراسری است

در میان مسئولان هم مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان و استاندار سخنانی را در دورهمی خبرنگاران مطرح کردند. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان در این مراسم با مثبت عنوان کردن تنوع نشریات استان با جریانات فکری متفاوت، از آزادی بیان رسانه‌ها در کردستان حمایت کرد.

جلال قلعه شاخانی با بیان اینکه شرمنده اصحاب رسانه هستیم، گفت: بابت تمام کمی و کاستی‌ها در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ارتباط با مسایل صنفی خبرنگاران عذرخواهی می کنم.

او با اشاره به اینکه 110 نشریه شامل نشریه ۸۰ چاپی و ۳۰ نشریه‌ی الکترونیکی در سطح استان کردستان چاپ می‌شوند، مطرح شدن کردستان در کشور را در گرو وجود رسانه‌ای سراسری دانست.

اقتصاد رسانه هم از دیگر موضوعاتی بود که توسط قلعه شاخانی عنوان شد و آن را یکی از بحث‌های کلیدی دانست و گفت: وضعیت استان کردستان در این خصوص نامناسب است و از تنوع نشریات با رویکردهای فکری متفاوت در استان حمایت می کنیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان همچنین صدور مجوزهای فله‌ای را نامناسب دانست و ضمن تاکید بر ساماندهی این موضوع، تصریح کرد: دولت نباید در صلاحیت دادن به نشریات تصمیم گیری کند بلکه خود مردم باید رسانه‌یشان را انتخاب کنند.

او یکی از وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را حمایت از نشریات حرفه‌ای عنوان و درج تعدادی از آگهی ها را در روزنامه‌های کشوری به دلیل منع قانونی آن اعلام کرد.

قلعه شاخانی درباره بیمه خبرنگاری هم اظهار کرد: تعیین تکلیف وضعیت بیمه خبرنگاران وظیفه خود رسانه‌هاست اما خبرنگاران فاقد بیمه از طریق صندوق حمایت از هنرمندان و خبرنگاران می‌توانند خود را بیمه کنند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی از همه رسانه‌های استان خواست تا در کنار نقدهای منصفانه خبرهای خوب و امیدبخش را نیز مخابره کنند.

او در پایان با اشاره به اینکه تا جایی که امکان داشته باشد خود را نوک پیکان انتقادات قرار می‌دهیم، از آزادی‌بیان رسانه‌ها در کردستان حمایت کرد.

پایان اهدای کارت هدیه مدیران به خبرنگاران با راه اندازی صندوق خبرنگاران

یکی از مسائل مورد اعتراض خبرنگاران کردستان، اهدای کارت هدیه به خبرنگاران در نشستهایی بود که موجب می شد عده ای خبرنگارنما، خود را به آن نشست ها برسانند تا سهمی از کارتهای هدیه داشته باشند، بدون آنکه خبرنگار باشند.

استاندار کردستان در مراسم روز خبرنگار امسال آب پاکی را روی دست کارت هدیه بگیران ریخت و از راه اندازی صندوق خبرنگاران با ۲۰۰میلیون تومان اعتبار اولیه خبرداد و گفت: مدیران اجرایی هم پرداخت کارت هدیه را پایان دهند و به این صندوق کمک کنند.

بهمن مرادنیا هم خواستار ساماندهی جدید خبرنگاران استان توسط فرهنگ و ارشاد اسلامی شد تا روزنه سوء استفاده برای فرصت طلبان بسته شود.

او در ادامه گفت: مردانه پای پیمان توسعه کردستان هستم و باید کسانی را که دلسوز هستند تشویق کنیم.

استاندار کردستان اظهار داشت: ابایی از نقد ندارم و حق مردم بسیار بالاتر از آن است که از شفاف سازی هراسی داشته باشم.

او به بازتاب بین المللی کنگره مشاهیر کرد اشاره کرد و گفت: متاسفانه در داخل استان مشاهیری همچون استاد خالقی تخریب شدند.

مرادنیا اضافه کرد: همه هم و غم عده ای این بود که پول کنگره از کجا و چقدر بوده، که اعلام می کنم برای توسعه کردستان وظیفه دارم پول خرج کنم و مگر برای خودم برده ام که بازخواست می شوم.

کد خبر 135651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha