کمپ سگهای بلاصاحب مهاباد و کم کاری های غیر قانونی مسئولان!

سرویس آذربایجان غربی- وقتی کارشناس شهرداری مهاباد از تعداد دقیق قلاده سگ های عقیم شده در کمپ سگ های بلاصاحب این شهرستان خبر ندارد، کم کاری های شهرداری مهاباد عیان و مشخص می شود که انتقادات پیشین وارده به شهرداری درست بوده و این ارگان اصلا در جریان فعالیت های انجام گرفته در کمپ توسط انجمن "ژین مکریان مهاباد" نیست!! این مسئله امیدها برای رفع مشکل سگ های بلاصاحب در مهاباد را به صفر می رساند.

به گزارش خبرنگار کردپرس، امروز ٢٧ تیر ماه، جلسه کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری با حضور گزینشی خبرنگاران در فرمانداری مهاباد برگزار شد. در این جلسه به غیر از تکرار مکررات، مطلب تازه ایی عنوان نشده و همچنان تیر اتهام کم کاری ها به سوی شهرداری مهاباد بود.

نکته دیگر اینکه کمال خضری، کارشناس خدمات شهرداری مهاباد در این جلسه عنوان کرد: «هم اکنون حدود ۳۵۰ قلاده سگ در کمپ نگهداری سگ های بلاصاحب نگهداری شده و بیش از ۱۵۰ قلاده آن عقیم سازی شده اند»!!!

این در حالی است که در این کمپ که به همت انجمن "ژین مکریان مهاباد"، راه اندازی شده است و بنا به اعلام رسمی انجمن تا کنون با هزینه شخصی "انجمن ژین" تنها ٨٠ قلاده سگ عقیم سازی شده اند.

آمار نادرست شهرداری مهاباد در خصوص تعداد قلاده های عقیم سازی شده، کم کاری های شهرداری مهاباد را عیان می کند و نشان می دهد که شهرداری اصلا در جریان فعالیت های انجام گرفته در کمپ نیست!!

در حالی که مقرر شده بود در حوزه درمان، امداد و نجات، عقیم سازی و همچنین اقدامات فرهنگی فعالیت های لازم از سوی شهرداری انجام بگیرد. اما بعد از راه اندازی کمپ شهرداری مهاباد که متولی اصلی آن است، کوچکترین اقدامی در جهت تامین غذا، نظافت، عقد قرارداد با دامپزشک، تامین اعتبار جهت عقیم سازی و اقدامات درمانی و ... انجام نداده است.

بلکه صفر تا صد اقدامات تامین غذا، نظافت و عقیم سازی و تهیه دارو و درمان سگ های بلاصاحب، از سوی اعضای این انجمن به صورت کاملا داوطلبانه انجام می گیرد. این انجمن با هزینه شخصی حتی ٣٠٠ واکسن هاری تهیه کرده و برای هزینه عقیم سازی ٨٠ قلاده نیز از خزانه این انجمن پرداخت شده است و شهرداری در این امر کوچکترین دخالتی نداشته است.

اول فرودین ماه سال جاری، خبرگزاری کردپرس در گزارشی با عنوان کمپ سگ های بلاصاحب مهاباد، قربانی غفلت کارگروه ساماندهی! به وضعیت بغرنج کمپ مذکور و کم کاری های کارگروه مذکور به ویژه شهرداری مهاباد پرداخت.

شاید همین انتقادات تند کردپرس، باعث شد تا مسئولان مربوطه از دعوت خبرنگار این خبرگزاری به جلسه خودداری و به گزینش خبرنگاران مورد نظر خود بسنده کنند.

در جلسه امروز به نقل از ایرنا؛ معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد، با تایید کم کاری های شهرداری گفت: شهرداری این شهر نسبت به وظایف خود که در دستورالعمل های ابلاغی در قبال معضل سگ های ولگرد آمده، کوتاهی کرده است و باید دبیر کارگروه جمع آوری سگ های بلاصاحب، پیگیر مصوبات و اجرای آنها باشد و از نهادهای مرتبط و همکار نیز برای حل این معضل کمک دریافت کند.

به گفته خشایار صنعتی؛ آمار سگ های ولگرد در سطح شهر به طور قابل توجهی افزایش یافته و مشکلات و هزینه های قانونی که در قبال سگ گزیدگی گریبان گیر مجموعه شهرداری را خواهد گرفت، از احداث و اداره چند سایت نگهداری سگ های بلاصاحب بیشتر است.

معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرمانداری مهاباد درخواست کرد؛ اکیپ های زنده گیری سگ های بلاصاحب باید با اطلاع رسانی قبلی و در زمان های مناسب به ویژه شب ها نسبت به جمع آوری این حیوانات اقدام کرده تا شهروندان نسبت به اجرای آن آمادگی و همکاری لازم را داشته باشند.

همچنین رییس مرکز بهداشت و درمان مهاباد نیز گفت: از ابتدای امسال حملات سگ های ولگرد در سطح شهر به سروصورت شهروندان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.هر چند همه افراد گزیده شده واکسن هاری دریافت کرده اند اما افزایش آمار سگ گزیدگی احتمال وجود بیماری هاری را افزایش و با مشاهده یک نمونه مثبت، موجب بروز معضل در سطح شهر خواهد شد.

در ادامه جلسه کارشناس خدمات شهری شهرداری مهاباد بیان کرد: از بابت زنده گیری سگ های ولگرد مشکلی ندارد و روزانه می تواند ۲۰ قلاده سگ مزاحم در سطح شهر جمع آوری کند.

به گزارش کردپرس، این تنها اقدامی است که شهرداری مهاباد انجام می دهد و آن هم جمع آوری سگ ها و انتقال به کمپ است البته در این مورد هم عملکرد شهرداری قابل قبول نیست، زیرا جامعه هدف زنده گیری، باید گله سگ هایی باشد که در سطح شهر در گردش اند نه سگ های ماده و توله های چنده روزه آنان، که حتی به دلیل سن پایینشان قابلیت عقیم سازی را هم ندارند و در فضای کمپ جان می دهند. ولی شهرداری همچنان با جمع آوری آنها به جمعیت کمپ و مشکلات آن می افزاید!

براساس ماده ۱۵ قانون شهرداری ها، دفع حیوانات بلاصاحب مزاحمی که سبب بروز بیماری های خطرناک به جمعیت دامی و انسانی شود در سطح شهرها بر عهده شهرداری ها و خارج از آن نیز برعهده بخشداری ها است و همچنین برحسب وفق ماده ۹ دستورالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد نیز طبق این دستورالعمل تصدی واحد کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان زیر پوشش معاونت خدمات شهری شهرداری ها قرار گرفته است.

همچنین طبق آیین‌نامه مصوب سال ۱۳۸۷ سازمان کل شهرداری های کشور وظیفه ساماندهی از ابتدای کار یعنی زنده گیری، عقد قرارداد با دامپزشکان حاضر جهت اجرای امر غربالگری، عقیم‌سازی، واکسیناسیون، پلاک زنی و در نهایت رهاسازی به عهده شهرداری است. همچنین تهیه بیلبوردهای تبلیغاتی جهت اطلاع رسانی به عموم با این مضمون که سگ های پلاکدار، عقیم، واکسینه، انگل تراپی شدند و هیچ گونه خطری از جانب آنها برای محیط زیست و شهروندان وجود ندارد، نیز بر عهده شهرداری است.

شهرداری مهاباد تا کنون کوچکترین اقدامی در راستای مفاد قانونی مذکور انجام نداده است و طبق آخرین اخبار ٣ روز است انتقال آب آشامیدنی به کمپ سگ های بلاصاحب موقف شده و سگ ها در گرمای تابستان بدون آب در کمپ رها شده اند و شهرداری پر کردن تانکرهای آب کمپ را فراموش کرده است!!

با همه این مشکلات و کم کاری ها مشخص نشد جلسه امروز کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری، چرا و با هدف رفع کدامین مشکل برگزار شد؟؟؟

کارگروه ساماندهی سگ های بلاصاحب در مهاباد، متشکل از ١١ عضو است که تا کنون اقدامی در راستای مصوبات این کارگروه انجام نداده اند و طی دو سال گذشته بارها تشکیل جلسه داده و تا کنون نتیجه ایی حاصل نشده است. آخرین جلسه این کارگروه هم در اسفند ماه سال گذشته و بدون حضور خبرنگاران برگزار شد و مصوبات آن هم به صورت غیر علنی و بدون حضور انجمن خیریه حیوانات ژین مهاباد تصویب شده بود.

گزارش/ تانیا شعفی

کد خبر 13640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha