به گزارش خبرنگار کردپرس، شهرستان قروه را یکی از قطب های سنگ مرمر کشور می شناسند. سنگ هایی با کیفیت و دارای ارزش بسیار. مدتی است بسیاری به حوزه صنایع سنگی در شهرستان روی آورده اند و مشغول بهره وری از این نعمت خدادادی هستند. این مصنوعات سنگی که بیشتر در منطقه سریش آباد فعالند گرچه به صورت تجربی به این حرفه روی آورده اند و مهارتی را هم آموخته اند اما اخیراً برنامه هایی برای آموزش بهتر در خصوص صنایع سنگ و جواهر در شهرستان قروه رقم خورده است. برنامه هایی که اگر به سرانجام برسد توسعه قطب سنگ مرمر کشور را در پی خواهد داشت.
یکی از این برنامه ها راه اندازی دانشکده سنگ و مدرسه عالی مهارت سنگ و جواهر در دانشگاه آزاد اسلامی قروه است. اقدامی که با حضور اساتید برجسته این حرفه آغاز شده و به زودی هم به عنوان پنجمین مدرسه و دانشکده در کشور به بهره برداری می رسد.
تشکیل سرای نوآوری سنگ و جواهر
رئیس امور توسعه آموزش های مهارتی و کاربنیان دانشگاه آزاد اسلامی کشور از ظرفیت های فراوانی که قروه دارد اما بدون استفاده مانده، گفت. «شهرستان قروه پتانسیل خوبی در حوزه سنگ و جواهر دارد و ما مجوز مدارس عالی مهارت در این زمینه را خواهیم داد.»
«سیدحاتم مهدوی نور» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس به نمونه های موفق مدارس عالی مهارت که در سطح کشور فعالند، اشاره کرد. «در کشور چهار مدرسه عالی مهارت زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی شده که در تبریز و اصفهان و ملایر دایر هستند.»
مطابق گفته ها او «کیف، کفش و چرم تبریز» که با بخش خصوصی وارد کار شده اند و نیروی انسانی ماهر را آموزش می دهند در کنار «دوخت و دوز نجف آباد اصفهان» و «دوخت و دوز اصفهان» که سرای نوآوری و کاربنیان را راه اندازی کرده اند به همراه «صنعت چوب و مبلمان ملایر» که سرای نوآوری چوب را دارند، چهار نمونه موفق مدرسه عالی مهارت در کشور هستند.
«مهدوی نور» راه اندازی مدرسه عالی مهارت «سنگ و جواهر» در شهرستان قروه را به عنوان نمونه پنجم در کشور دانست. «با ایجاد این مدرسه و سرای سنگ و جواهر می توان گفت این مدرسه یکی از الگوهای موفق و بهترین مدارس عالی مهارت خواهد شد چرا که ظرفیت ها و نیروهای انسانی خوبی در این مطنقه وجود دارد.»
او با اشاره به مشکل تهیه مواد اولیه همانند لاشه سنگ برای کارگاه های تولیدی مصنوعات سنگی، راه حل رفع این مشکل را در مشارکت معدن دار عنوان کرد. «در مدرسه عالی مهارت سنگ هر کسی که ذینفع است می تواند درگیر شود تا فرآیند ها زودتر به نتیجه برسد لذا مشارکت معدن داران در این زمینه بسیار مؤثر خواهد بود.»
تشکیل دانشکده سنگ با مهارت آموزش
رئیس دانشگاه آزاد کردستان هم به اهداف مدنظر برای ایجاد دانشکده سنگ اشاره کرد. «هدف از تشکیل دانشکده سنگ آموزش مهارت و کارآفرینی است که رشته های تراشکاری و تزیینات صنایع سنگ را به صورت آکادمیک و علمی آموزش می دهد.»
«جهانشیر امینی» در گفت و گو با خبرنگار کردپرس، از راه اندازی مدرسه عالی مهارت سنگ در کنار دانشکده گفت. «در کنار تشکیل دانشکده با راه اندازی مدرسه عالی مهارت سنگ هم می توان به علاقه مندان این حرفه آموزش لازم را داد تا با کسب مهارت به ایجاد شغل و ثروت بپردازند.»
به گفته او شهرستان قروه از نظر آمایش سرزمین باتوجه به ظرفیتی که دارد در حوزه سنگ بسیار مطرح بوده و تلاش بر این است که تا اواخر مهرماه سال جاری این دانشکده و مدرسه راه اندازی گردد.
«امینی» همچنین از ایجاد صنایع تبدیلی طلا و جواهر هم خبر داد. «در کردستان معادن طلا وجود دارد و در این زمینه هم می توان در حوزه زیورآلات و جواهر کار کرد و رشته های نوآور آموزش داد.»
او با بیان اینکه ارزش طلا و سنگ بالاتر از نفت و دیگر موارد است، راه اندازی مدارس عالی مهارت را راهی برای کسب شغل و خلق ثروت دانست.
او در خصوص مشکل تهیه مواد اولیه هم گفت که راه حل رفع این معضل در برقراری ارتباط با معدن است به طوری که به نظر می رسد این ارتباط به درستی شکل نگرفته و انتظار می رود از طریق مدارس عالی مهارت ارتباط درست با معادن محقق شود./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما