پویا طالب نیا در گفت و گو با خبرنگار کُرد پرس، اظهار کرد: پرونده اورامان از لحاظ منظر فرهنگی تعریف شده که شامل تعامل انسان با طبیعت در طول تاریخ، معماری پله کانی، ساختن خانهها بر روی شیب تند، زندگی کوچ نشینی و هوارنشینی (ییلاق)، مراسمهای خاص از جمله عروسی پیرشالیار، جشن نوروز، مراسم عرفانی یارسانها و تنبورزنی و غیره میشود.
وی، ثبت جهانی اورامان را باعث توسعه پایدار گردشگری در منطقه دانست و افزود: اولین سایتی که گردشگران خارجی برای مقصد سفر خود به آن مراجعه میکنند، سایت یونسکو است، در نتیجه انتخاب منطقه اورامان از سوی این سازمان، قطعا به رونق گردشگری و اقتصاد منطقه منجر خواهد شد.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامان همچنین ثبت جهانی شدن اورامان را در کمک به مدیریت کلان، یکپارچه و واحد منطقه بسیار حائز اهمیت دانست و ادامه داد: حفاظت از آثار تاریخی و فرهنگی منطقه هورامان از دیگر پیامدهای جهانی شدن آن است.
طالب نیا یادآور شد: براساس شواهد باستان شناسی به دست آمده اورامان مربوط به دوران پارینه سنگی میانی بوده و قدمت این منطقه به حدود ۴۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح برمیگردد.
وی با بیان اینکه اورامان، ۲ استان کردستان و کرمانشاه را در برمی گیرد، بیان کرد: اورامان در کردستان، بخشهایی از شهرستان سنندج و کامیاران و بخش عمدهای از سروآباد و در کرمانشاه، شهرستان جوانرود و پاوه به صورت کامل و بخشهایی از روانسر و ثلاث باباجانی را شامل میشود.
مدیر پایگاه منظر فرهنگی اورامان گفت: این مناطق بیش از ۷۰۰ روستا را شامل میشود، اما هم اکنون حدود ۵۰ تا ۶۰ روستای شاخص آن از لحاظ معماری و سایر ویژگیهای منظر فرهنگی سالم باقی مانده است.
نظر شما