کرد پرس_ اگر نگاهی غیرسیاسی به توسعه داشته باشیم هراقدامی دراین راستا که می تواند منشاء تحول و پیشرفت باشد شایسته تقدیراست هرچند عمده اقدامات توسعه ای خصوصا پروژه های ملی، به لحاظ سیستم برنامه ریزی و تخصیص و جذب اعتبارات پروسه طولانی را طی می نماید و معمولا هر دولتی با هرگفتمانی در بخشی از آن سهیم می باشند اما تصادم اتمام پروژه ها با دولت های مستقر به نام آنها مصادره می شوند.
عمده دولت ها با چنین پروژه هایی مواجه بوده اند. پروژه خطوط ارتباطی زمینی و ریلی و هوایی استان کردستان از این نوع پروژه هایی است که در اواخر دولت دوازدهم از سرعت مطلوبی برخوردار گردید.
با توجه به اینکه راه های مواصلاتی یکی از مهمترین محورهای توسعه هرمنطقه ای می باشد و با در نظر داشتن اینکه قرار گرفتن کردستان در مسیر شاهراه اصلی جنوب غرب به شمال غرب کشور و نیز مسیر مهمترین مرز زمینی در غرب کشور با کشور عراق و نیز فقدان خطوط ریلی و نیز کمبود زیر ساخت خطوط هوایی در استان، می توان اقدات هرچند نیمه تمام در چند ماهه پایانی دولت دوازدهم در این زمینه ها را رویکردی توسعه ای دانست که جای تقدیر دارد.
جاده مواصلاتی مریوان سنندج و رفع نقاط حادثه خیز درکنار کاهش این مسیرمی تواند تاثیر مستقیم درحوزه تجارت خارجی داشته باشد، افتتاح فرودگاه سقز ولو به صورت آزمایشی با هدف توسعه مناطق اقتصادی بانه و سقز و حتی شهرهای جنوب استان آذربایجان غربی کاربرد فراوانی دارد و همچنین تبدیل مسیر کرمانشاه ـ تبریز به دوطرفه در حوزه استان کردستان علاوه برکاهش مسیرو تلفات انسانی موجب رونق اقتصادی استان در حوزه حمل و نقل گردد.
تعریض جاده گردنه صلوات آباد(هرچند نیمه تمام) بر امنیت جانی شهرمندان تاثیرگذارمی باشد و همچنین پیشرفت حداکثری خط ریلی همدان سنندج ازجمله اقداماتی است که در اواخر دولت دوازدهم بدان توجه گردید. هرچند این جهش مقطعی با همه ایراداتی که فعالان سیاسی و اقتصادی برآن وارد کرده اند، حاصل تلاش فردی مدیریت استان بود که در سال پایانی دولت به سرانجام رسید اما همین اندازه هم برای اقتصاد کردستانی که در هشت سال گذشته درحبس چند نفرسیاسی قرارگرفته بود جای شکرش باقی است به نظرمی رسد این رویکرد اخیرمی تواند نتیجه فاصله گرفتن روحیات خدمتگزاری برخی مدیران از سیاسی کاری برخی دیگر از مدیران اقتصادی دولتی دراستان باشد. به هرحال و به هر طریقی هر کس و سازمان و نهاد و .... که قدمی در راه توسعه استان فلاکت زده کردستان بردارد ستودنی و قابل تقدیر می باشد .
حال که محور این تحول مدیر کردستانی ارشد استان می باشد به طریق اولی تقدیر از آن بدون ملاحظات سیاسی یک وظیفه برضمه همه دغدغه مندان توسعه کردستان می باشد.
نظر شما