به گزارش کُرد پرس به نقل از روابط عمومی فرماندهی انتظامی کردستان، سرهنگ مهدی دانشپور از کلاهبرداری در فروشگاههای اینترنتی استان خبر داد و اظهار کرد: متأسفانه میزان کلاهبرداری اینترنتی در سایه سادگی و باور شهروندان به کلاهبرداران، افزایش پیدا کرده است.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان در فضای مجازی فریب فروشگاههای جعلی را نخورند، افزود: امروزه کانالها و صفحات فروشگاهی زیادی در شبکههای اجتماعی ایجاد شده و بعضاً مخاطبان زیادی را بدست آورده و بازاریابی و فروش از طریق این شبکهها به یکی از مقولههای مهم کسب و کارها تبدیل شده اما در این بین مجرمان فضای مجازی نیز با راهاندازی صفحات فروشگاهی جعلی اقدام به کلاهبرداری از شهروندان میکنند.
رئیس پلیس فتا استان کردستان با تأکید بر اینکه شهروندان قبل از تحویل کالا مبلغی را پرداخت نکنند، ادامه داد: از فروشگاههایی در شبکههای اجتماعی خرید کنید که مبلغ کالا را درب منزل دریافت میکنند.
سرهنگ دانش پور با بیان اینکه فروشگاهها و فروشندگان باید دارای سایت اینترنتی معتبر، نماد اعتماد الکترونیکی، آدرس، شماره تلفن ثابت مشخص و پاسخگو باشد، یادآور شد: شهروندان صرفا به داشتن یک آیدی در شبکههای اجتماعی به نام فروشنده اکتفا نکرده و قبل از خرید نهایی، قیمت کالای مورد نظر خود را در سایر سایتهای اینترنتی جستجو کرده تا از قیمت واقعی آن اطمینان حاصل کنند.
وی به شیوه جدید کلاهبرداری پرداخت و بیان کرد: مجرمان سایبری در هنگام خرید کالا از کسبه یا شهروندان که کالایی را در سایتهای واسط برای فروش ثبت کردهاند، در هنگام معامله با گرفتن شماره کارت بانکی فروشنده با ادعای واریز وجه با گوشی یا تبلت و نشان دادن رسید واریز، کالا را از فروشنده دریافت کرده بدون اینکه وجهی به حساب بانکی آنها واریز کرده باشند.
رئیس پلیس فتا استان کردستان گقت: فروشگاههای اینستاگرامی یا تلگرامی که درگاه پرداخت بانکی ندارند و دریافت وجه را به هنگام تحویل کالا منوط کردهاند بهترین سوژه برای مجرمان سایبری هستند که از برنامههای رسیدساز جعلی استفاده میکنند.
سرهنگ دانش پور با اشاره به اینکه «درج آگهی دروغین در سایتهای واسطهگر اینترنتی» از شگردهای مجرمان سایبری است، اظهار کرد: در این نوع کلاهبرداری آگهیدهنده سعی دارد به بهانههای مختلف مبلغی را تحت عنوان بیعانه یا پیشپرداخت از شهروندان دریافت کند و این در حالیست که این آگهیها معمولا قیمتهای وسوسه انگیز و زیرقیمت بازار دارند و فروشنده خریدار را ترغیب کرده که قبل از روئیت کالا و برای جلوگیری از فروش آن به فرد دیگری، مبلغی را به عنوان بیعانه پرداخت کند.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان قبل از مراجعه حضوری به فروشنده مبلغی را تحت عنوان بیعانه پرداخت نکنند، افزود: مردم در صورت مشاهده چنین کلاهبرداریهایی، موارد را از طریق سایت پلیس فتا به نشانی اینترنتی www.cyberpolice.ir بخش تماس باما با کارشناسان پلیس فتا در جریان بگذارند.
نظر شما