به گزارش خبرگزاری کردپرس، عرفان مومن پور افزود: براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته، در حال حاضر آبخوانهای آبرفتی استان با میزان کسری ۷۰۰ میلیون مترمکعبی آب مواجه هستند.
او ادامه داد: با توجه به اینکه پتانسیل منابع آب زیرزمینی در شرق استان واقع شده، بیشترین افت سطح ایستابی نیز مربوط به این مناطق است.
مومن پور اضافه کرد: فرونشست و سایر مشکلات همراه آن از اثرات برداشت بیش از حد توان آب از آبخوانهای زیرزمینی بوده و این موضوع بویژه مناطق شرق استان را تهدید میکند.
او افزود: از مهمترین اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با استفاده بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی ابلاغی به شرکتهای آب منطقهای، اجرای صحیح طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شامل ۱۱ طرح مطالعاتی و اجرایی است.
مومن پور تاکید کرد: تقویت و استقرار گروههای گشت و بازرسی، نصب و بهرهبرداری از کنتورهای هوشمند، انسداد چاههای غیرمجاز، تکمیل مطالعات کمی و کیفی آبخوانها، برنامههای سازگاری با کم آبی (در آینده نزدیک) و سایر پروژههای توسعهای و انتقال آب از جمله برنامهها برای مقابله با استفاده بیرویه از منابع آب زیرزمینی است.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای کردستان با بیان اینکه منابع آب زیرزمینی محدود و متعلق به نسلهای بعدی است به کشاورزان توصیه کرد صرفهجویی و بهرهبرداری از این آبها را در چارچوب قوانین و مجوزهای صادر شده مد نظر داشته باشند تا شاهد نابودی دشتها نباشیم.
نظر شما