به گزارش کُرد پرس به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، در این بازدید، قیمت خرید از کشاورزان بین ۲ هزار و ۲۰۰ تا ۲ هزار و ۸۰۰ تومان و راهکارهای افزایش درآمد خیارکاران با توجه به ظرفیت تعاون روستایی و تشکلها بررسی شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در این بازدید گفت: طی یکی دو سال اخیر روند صدور مجوز برای ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی در بخش کشاورزی سرعت گرفته و اولویت سازمان جهاد کشاورزی در پرداخت تسهیلات در تمامی سرفصلها حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی در استان است.
در راستای تکمیل زنجیره تولید خیار نسبت به صدور پروانه بهرهبرداری 4 واحد با ظرفیت اسمی یکهزار و 120 تن در سال و اشتغالزایی 13 نفردر شهرستان قروه اقدام شده است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد 7 واحد دارای جواز تأسیس تولید خیار شور به ظرفیت اسمی 3 هزار و 200 تن در سال با اشتغالزایی 53 نفر در شهرستانهای دهگلان و قروه و تعداد 22 واحد دارای موافقت اصولی تولید خیار شور به ظرفیت اسمی 42 هزار و 200 تن در سال با اشتغالزایی 110 نفر در شهرستانهای دهگلان و قروه را صادر شده است.
جعفری ضمن تاکید بر اولویت سازمان جهاد کشاورزی در حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی و غذایی، تصریح کرد: حرکت مردمی و ورود سرمایهگذاران در استان برای توسعه صنایع تبدیلی و غذایی لازم و ضروریست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان و هیئت همراه از مزارع خیار شهرستانهای دهگلان و قروه بازدید و در خصوص مسائل و مشکلات تولید و بازاریابی و قیمت خیار با کشاورزان گفتوگو کردند.
محصول خیار يكي از محصولات مهم جالیزی استان کردستان است. زراعت این محصول در استان از لحاظ سطح زیر کشت پس از سیب زمینی در رتبه دوم و از لحاظ تولید پس از سیب زمینی و گوجه فرنگی در رتبه سوم اهمیت قراردارد. با توجه به شرايط خاک و اقليم مناسب، 87 درصد سطح زیرکشت خیار در شهرستانهای قروه، دهگلان و کامیاران و مابقی آن در سایر شهرستان تابعه قرار دارد.
وزارت جهاد کشاورزی هر ساله برای هر محصول با عنایت به مصرف سرانه و نیاز به صنعت داخلی و همچنین توجه به صادرات، برنامهریزی کشوری را تنظیم و ابلاغ مینماید و در همین راستا سازمان جهاد کشاورزی در راستای تولید پایدار با ارتقای کیفیت و کاهش هزینههای تولید نسبت به هر محصول برنامههای خاصی را انجام میدهد که چکیدهای برای محصول خیار در پی میآید:
در استان کردستان سالانه حدود 2200 تا2500 هکتار خیار کشت میشود که با توجه به کشش بازار و کسب و کار فعال آن عمدتاً به تأمین خیار برای صنعت فرآوری خیارشور معطوف شده است. با توجه با موارد عنوان شده و بیشترین سطح زیر کشت در قروه و دهگلان برای ماده اولیه خیارشور؛ تأمین بذر به عنوان اولین نهاده توسط کشاورزان پیگیری میشود. این در حالی است که در سال زراعی جاری به دلیل تشدید تحریمهای ظالمانه بر ملت ایران و نوسانات ارزی، بذر هیبرید مورد نیاز در بازار آزاد نسبت به سال گذشته افزایش یافته بود که با پیگیری مجدانه 1535 کیلوگرم بذر گواهیشده Nada2n از قرار هرکیلوگرم 600 هزار تومان بین تعداد 5700 نفر از کشاورزان شهرستانهای قروه،دهگلان،کامیاران و مریوان توزیع گردید. از خصوصیات بارز این رقم جهت مصارف در صنایع تبدیلی، دارای بوتهاي قوي، حساسیت کم به بيماريهای قارچی؛ به خصوص سفیدک پنهان و تا حدود ۵۰ نوبت قابليت برداشت دارد.
نظر شما