30 درصد فاضلاب شهری تصفیه نشده به دریاچه ارومیه می ریزد

سرویس آذربایجان غربی- معاون نظارت و پایش مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی گفت: به دلیل تکمیل نشدن شبکه تصفیه خانه شهری ارومیه، بالغ بر 30 درصد فاضلاب شهری آن به صورت تصفیه نشده به دریاچه ارومیه می ریزد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، هم اکنون تصفیه خانه فاضلاب ارومیه با دو مدول با فرآیند تصفیه لجن فعال از نوع بیولاک برای 400 هزار نفر در حال بهره برداری است که بدلیل توسعه شهری ساخت مدول 3 نیز با فرآیند تصفیه لجن فعال از نوع SBR از سال 93 در دستور کار این شرکت آبفای شهری آذربایجان غربی قرار گرفت.

اما فاز سوم تصفیه خانه هنوز تکمیل نشده است و تا تکمیل شدن آن، دو مدول در حال بهره برداری این تصفیه خانه باید با افزایش ظرفیت کار کنند تا نبود مدول سوم را در فضای توسعه شهری ارومیه جبران کنند.

معاون نظارت و پایش مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی در خصوص ورود فاضلاب به دریاچه ارومیه می گوید: پساب فاضلاب شهرک های صنعتی ارومیه عموما به صورت تصفیه شده به دریاچه ارومیه منتقل و بالغ بر 70 درصد فاضلاب شهری ارومیه نیز به صورت تصفیه شده به دریاچه ارومیه رها سازی می شوند.

سید سعید موسوی ادامه می دهد: اما حدود 20 الی 30 درصد فاضلاب شهری ارومیه به دلیل عدم پاسخگویی ظرفیت تصفیه خانه های ارومیه به صورت تصفیه نشده به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

به گفته موسوی؛ فاضلاب شهری و صنعتی ارومیه به سمت نهر «گُبی» هدایت می شوند و پس از مخلوط شدن و کاهش بار آلودگی فاضلاب تصفیه نشده شهری ارومیه از طریق مصب رودخانه روضه چای به دریاچه ارومیه منتقل می شود.

معاون نظارت و پایش مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به ضرورت تکمیل شبکه تصفیه خانه شهری ارومیه که جز مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه هم است، می گوید: اعتبار لازم نیز برای آن تخصیص یافته است و در صورت تکمیل این طرح ها فاضلاب شهری ارومیه بدون سرریز شدن به نهر «گبی» و از طریق کانال لوله کشی به مصب رودخانه روضه چای منتقل می شود تا آب فاضلاب تصفیه شده شهری ارومیه مستقیما به دریاچه بریزد.

اما این فاز سوم تصفیه خانه فاضلاب ارومیه که قرار بود تا پایان سال 97 به بهره برداری و افتتاح برسد، فازی است که با افتتاح آن سالانه بیش از 51.1 میلیون مترمکعب(مجموع سه فاز) پساب وارد دریاچه ارومیه خواهد شد و حتی به گفته مدیر ستاد احیای دریاچه ارومیه این فاز که مجهز به سیستم «SBR» یک سیستم لجن فعال پر و خالی شونده برای تصفیه فاضلاب است، می تواند مشکل تبخیر آب دریاچه ارومیه در فصل های گرم سال را تا حدود زیادی حل کند.

در حالیکه سال گذشته 500 میلیارد تومان به پروژه‌های احیای دریاچه ارومیه اختصاص یافته بود، اما افتتاح تصفیه خانه گلمان و فاز سوم تصفیه خانه ارومیه به دلیل عقب ماندن شرکت آب و فاضلاب شهری استان از برنامه ها، افتتاح نشدند و مقرر شد تا در سال 98 و با حضور رییس جمهور افتتاح شوند اما دوباره این پروژه ها به تاخیر افتادند.

این پروژه های مربوط به تصفیه خانه ها در قالب برنامه های ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار بود که اول خرداد ماه سال جاری با حضور رییس جمهور افتتاح شود اما در آخرین لحظات از برنامه خارج شد و افتتاح آن به سفر معاون اول ریاست جمهوری در هفته های آتی موکول شد ولی تا کنون خبری از افتتاح آن ها نشده است.

این تصفیه‌خانه در شمال ‌شرق شهر ارومیه و حدود 135 هکتار مساحت دارد. پیش از این 2 فاز از این طرح با 29.2 میلیون ‌مترمکعب ظرفیت در سال و با سامانه «بیولاک» که تحت انحصار یک شرکت آلمانی قرار دارد و برای اولین بار در ایران، این سیستم در شهر ارومیه اجرا شده، به بهره‌برداری رسیده است.

علیرغم تلاش های آذربایجان غربی برای افتتاح و بهره برداری تصفیه خانه های فاضلاب و پایش فاضلاب شهرک های صنعتی این استان، سال گذشته برخی کارخانه داران در آذربایجان شرقی پساب صنعتی خود در دریاچه تخلیه کردند.

این انتقال مربوط به پساب صنعتی کاوه سودای شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی است که به دریاچه ارومیه می ریزد، پسابی که قرار بود انتقال آن موقتی باشد اما بعد از 9 سال همچنان برجاست و به گفته نماینده تبریز تا به امروز نیز این کارخانه فاقد تصفیه خانه پساب صنعتی است و در سکوت سازمان محیط زیست، مشغول آلوده ساختن محیط و دریاچه ارومیه است و تا کنون اقدامی جهت ممانعت از این کار انجام نگرفته است؟!

کردپرس سال گذشته در گزارش مفصلی تحت عنوان آذربایجان غربی برای احیا دریاچه ارومیه آب می دهد، آذربایجان شرقی پساب! به زوایایی مختلف این موضوع پرداخته بود.

کد خبر 146101

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha