به گزارش خبرگزاری کردپرس، مهدی جمالی توضیح داد: شرکتکنندگان بخش مسابقه ملی دختران و پسران (نوجوانان ۱۲ تا ۱۸ سال)، زنان و مردان (۱۸ سال به بالا) و مادربزرگها و پدربزرگ‎ها هستند و برگزیدگان ۲۱ دوره گذشته جشنواره قصهگویی در مراحل منطقهای، ملی و بینالملل، قصهگویان و مجریانی که سابقه اجرا در رسانه ملی و تئاتر کشور دارند به همراه داوطلبان سایر کشورها میتوانند در بخش مسابقه بینالملل بیستودو مین جشنواره بینالمللی قصهگویی شرکت کنند.
وی تصریح کرد: بخشی از شیوههای قصهگویی صحنهای شامل کلاسیک (سنتی)، قصههایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنتها، مذهب، آداب و قهرمانیها از منابع شفاهی یا کتبی است که بدون ابزار اجرا میشود و بخش دیگری از قصهگویی صحنهای در این جشنواره به قصهگویی مدرن (نوآورانه) اختصاصیافته است.
جمالی یادآور شد: این بخش شامل قصههایی است که بهصورت گفتوگو، ترانه، آواز با موسیقی یا بدون آن، با تصویر و سایر ابزارهای خلاق از منابع شفاهی یا کتبی انتخاب و اجرا میشود و همچنین قصهگویی بهصورت تک نفرِ و در مدتزمان حداکثر ۱۵ دقیقه و تصویربرداری از قصهگویی در نمای باز (لانگشات) ازجمله شرایط شرکت در بخش صحنهای است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام یادآور شد: علاقهمندان به شرکت در بخش صحنهای تا ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ فرصت دارند برای ثبتنام و بارگذاری فیلم قصههای خود اقدام کنند.
وی با اشاره به بخش ۹۰ ثانیهای جشنواره بینالمللی قصهگویی، گفت: در این بخش، همچون دوره قبل تمامی گروهای سنی از سراسر کشور میتوانند با موضوع «قصه زندگی من» در فیلمی به مدت ۹۰ ثانیه، امیدها، شادیها و آرزوهای زندگی خود را به شیوهای مستند گونه روایت کنند که در این بخش علاقهمندان میتوانند، فیلم قصههای خود را تا ۱۰ مهر ۱۳۹۸ در پایگاه جشنواره بارگذاری کنند.
وی، در ادامه به بخش علمی جشنواره بینالمللی قصهگویی اشاره کرد و افزود: در بخش علمی جشنواره بینالمللی قصهگویی شش محور موضوعی و ۱۶ موضوع برای مقالهنویسی تعیینشده است، «قصه و پرورش تفکر»، «روشها و رویکردهای قصهگویی»، «قصهگویی و رویکردهای نقد ادبی»، «قصه، مخاطبشماری و ادبیات عامیانه»، «قصهگویی و سلامت جسمی و روحی» و «قصهگویی و ارتباط فرامرزی» شش محور موضوعی اعلامشده است.
جمالی در ادامه بابیان اینکه یکی از بخشهای جنبی این جشنواره «قصههای خبرنگاران» است، ابراز کرد: زندگی اهالی رسانه، خبرنگاران و روزنامهنگاران مملو از وقایع و اتفاقاتی است که انتقال آن به جامعه میتواند زمینه حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را فراهم کرده با مردم را با پشت پرده تلخیها و شیرینیهای این حرفه آشنا کند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام، یادآور شد: خبرنگاران و اهالی رسانه میتوانند شیرینیها و تلخیهای کار خود را در بخش قصه 90 ثانیهای شرکت دهند تا علاوه بر رقابت با سایر شرکتکنندگان در بخش جنبی جشنواره نیز آثارشان داوری شود که این بخش با همکاری باشگاه خبرنگاران جوان برگزار میشود.
جمالی بیان کرد: جشنهای قصه در سطح مراکز این استان، مقدمهای برای برگزاری بیست و دومین جشنواره استانی قصهگویی است که به جشنواره بینالمللی در تهران منتهی میشود و برگزیدگان جشن قصه در مراکز به جشنواره استانی راهیافته و در مرحله استانی برای حضور در بخش منطقهای و بینالمللی باهم رقابت خواهند کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ایلام، با اشاره به اینکه تمهیدات لازم برای برگزاری این جشنهای در مراکز استانها فراهمشده است، گفت: نشستهای هماهنگی و برنامهریزیهای برای برگزاری این جشنواره در سطح مراکز کانون ایلام، برای برگزاری بیست و دومین جشنواره قصهگویی در مرکز فرهنگی هنری شماره 4 ایلام برگزار شد.
نظر شما