30 مرداد ماه مسئول محترم روابط عمومی مدیریت درمان تامین اجتماعی استان در گفتگو با خبرگزاری فارس از سهل انگاری صورت گرفته در بیمارستان شهدا بعد از گذشت حدود 9 روز از وقوع این حادثه اعلام بی اطلاعی کرد و گفت: موضوع بررسی و جوابیه منتشر می شود.
روز بعد، دکتر حجتی پور مدیر درمان تامین اجتماعی در مصاحبه ای که در برخی رسانه های استان از جمله شبکه اطلاع رسانی مرصاد نیوز منتشر شد این موضوع را بزرگ نمایی خواند و اعلام کرد که حق پیگیری برایشان محفوظ است.
اولین برداشت از این جمله، تهدید و شکایت از خبرنگار و رسانه های منتشر کننده به نظر می رسد که البته باید منتظر بود و دید منظور وی دقیقاً چیست؟ اگر مدیریت درمان قصد شکایت دارد بنده به نوبه خود آماده ام به عنوان سرباز کوچک این ملت بزرگ و در راستای دفاع از حقوق مردم شریف و شهید پرور استان و منافع ملی ایران عزیز به تنهایی و به نمایندگی از همکاران پرتلاش و مظلوم رسانه باافتخار هزینه پرداخت کنم هرچند تنویر افکار عمومی و مطالبه گری از رسالت های بدیهی و قانونی رسانه ها و اهالی آن است.
اما چند سوال و ابهام در جوابیه مدیر درمان تامین اجتماعی استان وجود دارد که به برخی از آنها اشاره می شود.
دکتر حجتی پور خاطرنشان کرده که پس از مراجعه بیمار به بیمارستان شهدا به وی خدماتی ارائه شده است. حال این سوال مطرح می شود که آیا این خدمات کافی و لازم بوده است؟ و اگر به بیمار خدمات لازم ارایه شده چرا وی در حیاط بیمارستان دچار حمله قلبی شده و به زمین می افتد؟!
عقل و منطق حکم می کند خدمات لازم و استیبل ( به ثبات رساندن شرایط جسمی بیمار) قبل از وقوع حمله قلبی انجام شود تا از بروز آن جلوگیری شود و امور درمانی پس از حمله قلبی به اصطلاح نوشدارو بعد از مرگ سهراب است.
ای کاش مدیر درمان سازمان تأمین اجتماعی استان کرمانشاه بجای تهدید کردن اهالی رسانه و محفوظ بودن حق پیگیری برای خود، بیشتر از اینها به دنبال محفوظ بودن حقوق بیمار به معنای واقعی کلمه باشد و توان و نظارت خود را برای بهبود هر چه بیشتر سطح کمی و کیفی خدماتی به کار گیرد.
مدیر درمان تامین اجتماعی استان در بخشی دیگر از جوابیه خود از تشکیل یک کمیته مرگ و میر بعد از فوت بیمار مورد نظر خبر داد و این در حالیست که به گفته مسئول روابط عمومی مدیریت درمان این اداره تا 30 مرداد در جریان خبر فوت این بیمار نبوده است. اگر کمیته مرگ و میر تشکیل شده چرا مدیریت درمان در جریان آن نبوده است؟
دکتر حجتی پور پرداختن به خبر مرگ بیمار یاد شده را بزرگ نمایی قلمداد کرد آیا فوت یک انسان (به این شکل) که اشرف مخلوقات است و دین اسلام نجات جان یک انسان را به مثابه نجات همه انسان ها و گرفتن جان یک نفر را در حکم گرفتن جان همه بشریت می داند موضوع کوچکی است؟
البته مدیر درمان تامین اجتماعی استان می گوید فیلم این واقعه توسط دوربین بیمارستان ضبط شده که امید می رود برای روشن تر شدن موضوع و ادعای خانواده متوفی فیلم بصورت کامل منتشر شود و درعین حال نباید ما انسان ها فراموش کنیم که دوربین ثبت خداوند علیم و بزرگ فراتر و دقیق تر از همه دوربین هاست. همکاران رسانه ای هم می توانند جوابیه خانواده متوفی را هم جویا شوند و منتشر نمایند.
از سوی دیگر سهل انگاری در جریان درمان برخی بیماران فقط محدود به این مورد نمی شود و پس از انتشار این خبر برخی از شهروندان از تجربه تلخ خود در این باره و در سالهای اخیر در برخی از بیمارستان های کرمانشاه که به کابوس آنها تبدیل شده سخن گفتند.
مهدی جامه شورانی فرزند متوفی که در شب حادثه همراه پدر خود بوده است در جوابیه مکتوبی که برای اینجانب فرستاده با تایید خبر قبلی در مورد نحوه فوت بیمار می گوید: آن شب که پدرم حالش نامساعد شد به سختی نفس می کشید به سرعت او را به بیمارستان شهدا رساندیم و دفترچه درمانی هم نداشتیم و متوجه شدیم فشار متوفی 17 است.
وی با اشاره به رفتار نامناسب و کم کاری کارکنان بیمارستان گفت پس از اصرار فراوان ما و مرحوم پدرم بیمارستان فقط یک قرص زیر زبانی و کمی شربت سبز به بیمارداد و پس از آن حال پدرم بدتر شد و ملتمسانه از بیمارستان درخواست کردیم تا آمپول و درمان مناسب حال وخیم مریض تجویز شود که مورد بی محلی قرار گرفتیم و حتی پدرم اعلام کرد سینه ام درد شدید دارد و با این وضع حتماً می میرد اما پاسخ شنیدیم که اگر مردی پای ما.
فرزند متوفی می گوید وقتی ناامیدانه از اتاق پزشک بیرون آمدیم به ناگاه پدرم از درد شدید در ناحیه سرش خبر داد و از من و مادر خواست تا قرص مسکنی برایش پیدا کنیم. سراسیمه دنبال قرص بودیم که خانمی به من گفت بیمارتان روی زمین افتاده است و وقتی بر بالین پدر رسیدم که دیگر کار از کار گذشته بود.
ظاهراًخانواده متوفی در این خصوص از بیمارستان شکایت کرده است و انتظار می رود دستگاه محترم و پرتلاش قضایی اینگونه موارد را که به جان و سلامت مردم بر می گردد با سرعت و قاطعیت پیگیری کند و مدیریت درمان تامین اجتماعی هم پاسخگو باشد.
هدف اهالی رسانه از انتشار این نوع خبرها در راستای انجام وظیفه و رویکرد نظارتی رسانه هاست تا مسئولان تمهیدات مناسب تری را برای ارائه خدمات هرچه بهتر به مردم عزیز که شایسته دریافت بهترین خدمات در همه بخش ها هستند فراهم کنند و پاسخگوی افکار عمومی باشند.
رسول مرادی
نظر شما