به گزارش کردپرس، مثنی التمیمی، استاندار دیاله در شرق عراق شامگاه جمعه در گفت و گو با پایگاه خبری بغداد الیوم ضمن تاکید بر این که به هیچ گونه توافقی با هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه در غرب ایران بر سر زمان بازگشایی گذرگاه مرزی مندلی - سومار میان دو استان دست نیافته، خاطر نشان ساخت که گزارش های حاکی از وجود توافق برای بازگشایی گذرگاه در هفته پیش رو نادرست است.
استاندار دیاله در این باره اظهار داشت: در جلسه چند روز پیش من با استاندار كرمانشاه در شهرک سومار، تدوین یک نقشه راه برای رسیدگی به همه مسائل منفی، ارائه راه حل های فوری و ارسال گزارش های رسمی به دولت عراق جهت بازگشایی گذرگاه پس از تکمیل همه نیازمندی ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
التمیمی ضمن تاکید بر این که تصمیم گیری در رابطه با بازگشایی گذرگاه مرزی مندلی - سومار در دست دولت فدرال عراق است، تصریح کرد: بازگشایی گذرگاه برای هر دو طرف عراقی و ایرانی مهم است چرا که یک گذرگاه حیاتی برای مبادلات تجاری به شمار می آید و اموال زیادی به خزانه دولت عراق واریز می کند که بخشی از آن به تامین منابع مالی پروژه های عمرانی در دیاله اختصاص می یابد.
این در حالی است که هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه دوشنبه هفته گذشته پس از دیدار با استاندار و رئیس شورای استان دیاله در گذرگاه مرزی سومار - مندلی، در گفت وگو با خبرنگاران گفته بود: با توجه به نقش مرز سومار در رونق اقتصادی دو استان، طرف عراقی و به ویژه استان دیاله مشتاق بازگشایی و فعالیت این مرز رسمی بوده و هیچ گاه به دنبال بستن آن نیستند، از این رو تلاش بر این است ظرف هشت روز آینده با مجوز نخست وزیری این کشور، دوباره بازگشایی شود.
بازوند در این باره افزود: عراقی ها مباحثی در رابطه با ورود یک سری کالای ممنوعه از مرز سومار به نخست وزیری داده اند که ایشان هم بر اساس آن گزارش، دستور تعطیلی موقت و یا بسته شدن مرز را دادند که این گزارش واقعی نبوده و استاندار دیاله نیز عنوان کرده کذب بوده، از این رو بر اساس تفاهم نامه ای که امروز منعقد شد ان شاء الله ظرف هفته آینده شاهد بازگشایی دوباره مرز سومار باشیم.
استاندار کرمانشاه همچنین اظهار داشت: روزانه 300 کامیون کالا از مرز سومار به عراق صادر می شود و از این رو عراقی ها به شدت دنبال این هستند که این مرز بسته نشود؛ موضوع رسمی شدن مرز سومار که به تصویب هیئت وزیران رسیده و در آستانه اربعین نیز حجم صادرات کالاهای دیگر مرزهای رسمی کشور به سمت سومار منتقل خواهد شد بنا بر این بازگشایی این مرز برای هر دو کشور اهمیت فوق العاده دارد.
در واکنش به این مسئله نیز کاظم العقابی، رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق شامگاه پنج شنبه تصریح کرد: اظهارات مسئولان ایرانی در رابطه با بازگشایی گذرگاه در هفته آینده به خود آنها ربط دارد در حالی که ما تابع نخست وزیر عراق هستیم نه ایران.
یادآور می شود که سازمان گذرگاه های مرزی عراق پیشتر از اتخاذ تدابیر لازم برای بستن گذرگاه مرزی مندلی - سومار در راستای اجرای فرمان عادل عبدالمهدی، نخست وزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور خبر داده و خاطر نشان ساخته بود که این اقدام به صورت موقت و تا زمان اتخاذ اقدامات مورد نیاز برای توسعه گذرگاه، احداث پایگاه برای همه ادارات فعال در آن و استقرار تجهیزات و دستگاه های سهیم در جلوگیری از تخلفات صورت گرفته در گذشته خواهد بود.
به دنبال آن نیز مازن الخزاعی، سرپرست بخشداری مندلی در شرق دیاله یک شنبه هفته گذشته اعلام کرد که فرمان نخست وزیر عراق مبنی بر بسته شدن گذرگاه مرزی میان این بخش و بخش سومار در جنوب شرق استان کرمانشاه وارد مرحله اجرایی شده و موانع بتنی در دروازه اصلی گذرگاه قرار گرفته است.
نظر شما