به گزارش کردپرس، سایت خبری روژ نیوز گزارش داد که مراسمی جهت گرامیداشت جشن باستانی پیمان با خاک از سوی زرتشتیان اقلیم کردستان در منطقه قزقاپان در نزدیکی سلیمانیه که از آثار باستانی مربوط به زرتشتیان است، برگزار شده و گروه های مختلف مردم اقلیم از جمله ایزدی ها، کاکه یی ها و دیگر اقلیت ها در آن حضور داشته اند.
این مراسم با هدف تجدید پیمان با خاک و نیز همزیستی از سوی زرتشتیان برگزار شده و شرکت کنندگان در آن از موسیقی و پوشش کردی استفاده کرده اند.
همچنین زرتشتیان با خواندن اوراد دینی خود بر عهد و پیمان با یکدیگر و دیگر طیف های قومی و دینی تاکید کرده و پایبندی خود به اصول سه گانه پندار نیک، گفتار نیک و کردار نیک را اعلام کردند.
پیر لقمان رهبر زرتشتیان اقلیم کردستان با ارائه سخنرانی در این مراسم گفت هل این جشن پس از 1400 سال فراموشی، از سوی زرتشتیان اقلیم بار دیگر احیا شده و برای چهارمین سال در روستای باستانی قزقاپان برگزار می شود؛ چرا که این روستا محل اصلی برگزاری این جشن در دوران ماد و ساسانی بوده و پادشاهان ساسانی در این مکان تاج گذاری کرده و پیمان همزیستی را بسته اند.
پیر لقمان همچنین دولت اقلیم کردستان را متهم ساخت که اهمیتی به وضعیت زرتشتیان نداده و هیچ گونه کمکی را به آنان ارائه نمی دهد.
زرتشتیان سلیمانیه پیشتر نیز ضیافت نهاری را به مناسبت عید قربان و با دعوت از شخصیت های مسلمان و دیگر طیف های دینی سلیمانیه برگزار کردند.
همچنین در تاریخ 7فروردین زرتشتیان شهر سلیمانیه اقلیم کردستان مراسمی را تحت عنوان 3 هزار و 757 مین سالگرد زادروز زرتشت و با اجرای مراسم ویژه آیینی خود، برگزار کردند.
روداو نیز پیشتر گزارش داده که سه معبد ویژه زرتشتی نیز در اقلیم کردستان وجود داشته و چندین هزار پیرو این آیین نیز در این معابد به اجرای امور و مناسک دینی خود می پردازند.
آیین زرتشت از سال 2015 میلادی به عنوان یکی از دین های رسمی در اقلیم کردستان شناخته شده و پیروان این آیین در اجرای امور دینی خود و دعوت شهروندان به آن، آزاد هستند.
نظر شما