به گزارش کردپرس، محمد علی طهماسبی در یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران در ارومیه با اشاره به ضرورت توسعه گلخانه ها اظهار کرد: تغییر اقلیم در کشور اتفاق افتاده و باید در روش تولید محصولات کشاورزی تغییر ایجاد شود. در این راستا کشور در زمینه سازه ها و تجهیزات گلخانه ای جزو کشورهای صادر کننده است و کمترین وابستگی در این بخش وجود دارد
وی تاکید کرد: در سال جاری پنج هزار میلیارد تومان تسهیلات برای احداث گلخانه ها در کشور در نظر گرفته شده که سود آن با توجه به نوع طرح ، برای مناطق کم برخوردار ۷ درصد و برای مناطق برخوردار ۹ درصد تعیین شده است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: لازمه توسعه حوزه باغبانی، ورود بخش های خصوصی و غیر دولتی است، البته زمینه رویش و توسعه کشت انواع گیاهان دارویی نیز در کشور فراهم است و در صورت توجه به آن و توسعه کشت این گونه گیاهان، می توان برای اشتغال، تولید و صادرات بیشتر بسترسازی کرد.
طهماسبی با بیان اینکه یکی از اولویتهای اساسی وزارت جهاد کشاورزی توسعه گیاهان دارویی کم آب بر در کشور است، گفت: گل محمدی، آویشن، زعفران و زرشک از نمونه های گیاهان دارویی و مورد حمایت است که تولیدکنندگان آنها می توانند از تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ مدنظر بهره مند شوند.
وی با اشاره به افزایش تبخیر آب در کشور اظهار کرد: هم اکنون کشت پسته در حال مهاجرت از مرکز کشور به سمت غرب و شمالغرب کشور است و در مناطقی مثل حوضه دریاچه ارومیه و استانهایی همچون آذربایجانشرقی، آذربایجانغربی و اردبیل کشت می شود.
در این مراسم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گفت: ارتقا بین صنعت و دانشگاه ضروری است و باید فناوری های جدید به بخش تولید و صحنه کار و تلاش وارد شود.
منصور غلامی افزود: در سالهای اخیر هرروز خبری از ابداع، اختراع، راه اندازی ترم افزار و سامانه و فناوریهای جدید داشته ایم و حرکت ما نیز در این عرصه مطلوب بوده است، هم اکنون نیز با توجه به نیازهای روز دنیا و شرایط جامعه، مسیر را برای پیوستن به دانشگاه های جامعه محور طی میکنیم.
به گزارش کردپرس، یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران به همت انجمن علوم باغبانی ایران و دانشگاه ارومیه با شعار توسعه باغبانی نوین ، پتانسیل نهفته و کارافرینی پایدار در محل پردیس دانشگاه ارومیه با هدف ارتقا و توسعه علوم باغبانی از 4 تا 7 شهریور ماه سال جاری در شهرستان ارومیه در حال برگزاری است.
نظر شما