راه اندازی پلیس امنیت اقتصادی در کردستان/ گمرک تخصصی سیگار ایجاد می شود

سرویس کردستان- در پنجمین جلسه کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز کردستان مباحثی از جمله راه اندازی پلیس امنیت اقتصادی استان و گمرک تخصصی سیگار مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، استاندار کردستان در پنجمین جلسه اصلی کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار داشت: در یک مقطع زمانی کردستان را استان اول در موضوع قاچاق دام معرفی کردند و در حال حاضر نیز بحث قاچاق گندم و سیگار را به این استان نسبت می‌دهند و این موضوعات واقعیت ندارد.

بهمن مرادنیا با تاکید بر اینکه هر اتفاقی در بحث قاچاق در کشور را به نوعی به استان کردستان نسبت می‌دهند در حالی که واقعیت امر غیر از این است، افزود:‌ یکی از دلایل اعلام کردستان به عنوان رتبه اول قاچاق ناشی از اطلاع‌رسانی نامناسب و نیز عدم بیان دقیق حجم قاچاق در استان است و شخصا اعتقادی به این موضوع ندارم که حجم زیادی قاچاق در استان صورت می‌گیرد. در حالیکه حجم بالایی از قاچاق در موضوعات مختلف در سایر استان‌های مرزی صورت می‌گیرد اما چرا باید فقط نام کردستان مطرح شود؟

او از عدم حضور مدیران دستگاه‌های عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در کمیسیون اصلی این ستاد انتقاد کرد و گفت:‌ به نظر می‌رسد که در این جلسات فقط ما متکلم وحده هستیم، مباحث و حساسیتی که روی قاچاق است را قطعا خود دستگاه‌ها متوجه هستند، دستگاه‌ها باید این مسائل را منعکس کنند و در مباحث مربوطه مشارکت فعالانه در جلسات داشته باشند.

مرادنیا اظهار کرد: قاچاق کالا و خاصا موضوع کولبری فقط خاص کردستان نیست بلکه این موضوع در کرمانشاه، آذربایجان غربی و استان‌های دیگری هم وجود دارد اما فقط به کردستان نسبت داده می‌شود.

استاندار کردستان گفت: وقتی بازارچه‌های کردستان مسدود است کالاها به صورت ترانزیت مبادله می‌شود که متاسفانه حتی رسانه‌ها هم به موضوع کولبری می‌پردازند لذا نباید اجازه دهیم هر چیزی را به کردستان نسبت دهند.

او خاطرنشان کرد: دلالان به قیمت بالایی توتون و سیگار را از تولیدکنندگان خریداری می‌کنند و دست سرمایه‌گذار شرکت دخانیات را خالی می‌گذارند که در این راستا باید تمهیداتی اندیشیده شود.

رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیروی انتظامی کردستان گفت: تا پایان شهریورماه جاری پلیس امنیت اقتصادی در 13 استان کشور استقرار پیدا می‌کند که استان کردستان یکی از استان‌های پایلوت در اجرای این مهم است.

افشین شاه حسینی اظهار کرد: همزمان با آغاز فصل برداشت گندم موضوع احتمال قاچاق گندم را به سراسر استان اعلام کردیم که با هدف مقابله با قاچاق محموله‌های گندم، اقدامات پیشگیرانه انجام شد و در این راستا نیروهای ایست و بازرسی را افزایش دادیم.

موردی از قاچاق گندم در کردستان مشاهده نشده است

او افزود:‌ سه مرحله طرح مبارزه با قاچاق گندم و فرآورده های گندم به صورت کشوری و استانی در کردستان اجرا شد که موردی از قاچاق مشاهده نشد.

رئیس اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیروی انتظامی کردستان در پاسخ به برخی انتقادات در مورد عملکرد پلیس در ضبط برخی محموله‌هایی که در عین قاچاق نبودن توقیف می‌شوند، اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی مبارزه با قاچاق کالا و ارز حمایت تولید است، اما نیرو و پرسنل انتظامی استان هم علم غیب ندارند از این رو باید به شکایاتی که دارند، توجه کنند.

به گفته او، برای جلوگیری از ضبط این محموله‌ها افراد در زمان انتقال محموله باید مجوزها و مدارک لازم را به همراه داشته باشند.

کم کاری در ایجاد گمرک تخصصی سیگار در کردستان

مدیرکل گمرکات کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: پسته و زعفران، طلا و جواهرات، پیش‌سازهای مواد مخدر، فرش و غیره از جمله کالاهایی است که در حال حاضر گمرکات تخصصی دارند.

بختیار رحمانی پور درباره گمرک تخصصی برای سیگار در استان هم گفت: تاکنون شرکت فعال در زمینه سیگار در سطح استان پیگیر گمرک تخصصی نبوده است.

او اضافه کرد: البته موضوع گمرک تخصصی سیگار را پیگیری کرده‌ایم و از مرکز مبنی بر ارائه اطلاعات کامل در مورد شرکت و ظرفیت تولید سیگار در استان درخواست شده است.

مدیرکل گمرکات کردستان افزود: به نظر می‌رسد با توجه به پیگیری‌های صورت گرفته ایجاد گمرک تخصصی سیگار ظرف یکی دو هفته آینده در استان راه‌اندازی خواهد شد.

او گفت: همه ما در بحث ایجاد گمرک تخصصی سیگار در استان کم‌کاری کرده‌ایم اما موضوع و کم‌کاری اصلی در این زمینه مربوط به شرکت سیگار استان است.

بختیارپناه در پایان خاطرنشان کرد: به جد موضوع را پیگیری خواهیم کرد و امیدواریم این مشکل در کوتاه‌ترین زمان تحقق پیدا کند.

کد خبر 146698

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha