به گزارش کردپرس، هیئتی از اقلیم کردستان به منظور گفتگو در خصوص مسئله کرکوک و منصب استانداری این استان مورد مناقشه شمال عراق، به بغداد سفر کرده و با رهبر جبهه ترکمانی در دفتر این حزب دیدار و گفتگو کرد.
هیئت کردستانی در سفر به بغداد برای گفتگو بر سر کرکوک از اعضای لیست برادری در شورای استانی کرکوک تشکیل شده اند.
فراکسیون برادری در شورای استانی کرکوک شامل 26 کرسی از مجموع 41 کرسی شورا می باشد که احزب کردستانی را در خود جای داده است.
بر اساس گزارش شبکه تلویزنی کردستان 24 هدف از دیدار هیئت کردستانی با جبهه ترکمانی در بغداد، تلاش برای توافق با این جبهه بر سر انتخاب استاندار کُرد و همراه کردن آن ها در نشست های شورای استانی است.
خبرنگار این شبکه تلویزیونی از نرمش ترکمان ها برای انتخاب استاندار کُرد برای کرکوک خبر داد.
کُردها با 26 کرسی دارای اکثریت در شورای استانی کرکوک هستند و قادر به انتخاب استاندار بدون همراهی ترکمان و اعراب هستند.
حزب دمکرات کردستان (پارتی) و اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) دو ماه پیش توافقنامه ای برای انتخاب استاندار کُرد به امضا رسانده و طیب جبار را به عنوان نامزد مشترکبرای تصدی این منصب معرفی کردند.
علیرغم توافق دو حزب برای برگزاری نشست شورای استانی کرکوک، آخرین تلاش آن ها برای برگزاری این نشست در روز سه شنبه گذشته ناکام ماند.
هم اکنون منصب استانداری کرکوک در دست راکان الجبوری معاون استاندار از اعراب است و به صورت سرپرستی اداره می شود.
کُردها و ترکمان های کرکوک تاکید دارند که در اداره کنونی کرکوک از سوی اعراب به حاشیه رانده شده اند.
خالد شوانی عضو هیئت مذاکره کننده کُردها در بغداد در کنفرانس خبری مشترک با ارشد صالحی رهبر جبهه ترکمانی، اعلام کرد: با هر یک از جبهه ترکمانی و لیست ترکمانی دیدار و در خصوص وضعیت امنیتی و نظامی و مشکلات و مسائل ارضی در کرکوک و حل و فصل آن ها گفتگو کردیم.
وی، اشاره کرد: در این دیدارها تاکید طرفین بر تداوم مذاکرات و یافتن بهترین راه حل بوده است تا به تفاهم و توافقی جامع با طیف های کرکوک به ویژه ترکمان ها برای اداره این استان دست یابیم.
هیئت کردستانی شامل حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان و اتحاد اسلامی کردستان تاکید کردند که کُردها و ترکمان های کرکوک گذشته و آینده مشترکی دارند.
برگزاری رفراندوم استقلال در کرکوک زمینه رویدادهای 16 اکتبر 2017 و بازگشت حاکمیت بغداد به این استان و دیگر مناطق مورد مناقشه و پایان سلطه اداری و نظامی کُردها بر این مناطق را به دنبال داشت.
کُردها طی دو سال گذشته بارها خواستار بازگشت نیروهای نظامی و امنیتی کُرد به کرکوک و اداره مشترک استان بوده اند، درخواستی که تاکنون از سوی بغداد رد شده است.
علیرغم اعتراض هر دو طیف کُرد و ترکمان به آن چه به حاشیه رانده شدن در کرکوک از سوی اعراب می نامند، اما ترکمان ها مخالف بازگشت حاکمیت کردها و به ویژه بازگشت نیروی پیشمرگ به کرکوک هستند و بارها بر این امر نیز تاکید کرده اند.
نظر شما