به گزارش کردپرس، حسن سپهرفر در این خصوص به خبرنگاران گفت: چشمه طبیعی موسوم به دَوَه اوچان مربوط به دوره کواترنری 2/5 میلیون سال پیش یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان میاندواب است که در فاصله 56 کیلومتری شهر باروق –دهستان آجرلوی شرقی و 78 کیلومتری شمال شرقی شهر میاندوآب واقع شده است.
وی افزود: این چشمه در کنار روستایی به نام حیدرباغی در شمال شرقی رودخانه آجرلو قرار گرفته که دارای آب جوشان رنگی و به صورت گازدار است که بیشتر در درمان بیماری های پوستی و درمان رماتیسم ، بیماری های دست مورد استفاده قرار رفته و به علت وجود املاح شور، غیر قابل شرب است.
معاون میراث فرهنگی استان ادامه داد: علاوه بر دارا بودن این ویژگی ها به علت اکوسیستم طبیعی منطقه، در اطراف آن توده ای زیبا از درختان صنوبر، زال زالک قرمز و زرد و میوه های وحشی مانند انجیر و گیلاس خودنمایی و هرساله گردشگران زیادی را از اقصی نقاط کشور به خود جلب می کند.
سپهرفر تصریح کرد: با ثبت این اثر در فهرست آثار طبیعی ملی تعداد آثار طبیعی ثبت شده استان در فهرست ملی کشور به 10 مورد رسید.
وی افزود: آثار طبیعی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور، شامل آبشار سوله دوکل، دریاچه طبیعی مارمیشو در ارومیه، چمن متحرک (چَملی گؤل) ، دیوار اژدها، زندان سلیمان و زندان برنجه و زندان نبی کندی در تکاب ، چشمه گراوان و آبشار شلماش در سردشت و چشمه دَوَه اوچان در میاندوآب هستند.
معاون میراث فرهنگی استان تاکید کرد: با توجه به اینکه ثبت این آثار طبیعی به عنوان سرمایه های ملی می تواند در توسعه گردشگری استان و همچنین اکوسیستم منطقه ای تأثیر داشته باشد، لذا حفاظت و نگهداری و توجه دستگاه ها و مردم به این امر است.
سپهرفر ادامه داد: در این راستا نیز در صورت ایجاد هرگونه مستحدثات یا ارائه خدمات توسط اشخاص حقیقی و حقوقی می بایست قبل از اقدام به عملیات اجرایی مراتب استعلامات لازم را از این اداره کل به عمل آورند.
نظر شما