به گزارش کردپرس، ارتش ترکیه از یک سال پیش با اعزام حدود 80000 نیرو و تجهیزات سنگین نظامی به مرزهای خود با سوریه، خود را برای دومین اقدام نظامی علیه نیروهای کرد آماده است. ترکیه در سال 2018 با حمله به منطقه کردنشین عفرین در شمال غرب سوریه، این منطقه را از نیروهای کرد گرفت و ارتش آزاد سوریه، شورشیان تحت حمایت خود را در سوریه در این منطقه مستقر کرد.
ترکیه در چند ماه اخیر به آمریکا، متحد کردهای سوریه هشدار داده است که اگر به آنکارا اجازه ندهد در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه در نوار مرزی ترکیه به طول حدود 500 کیلومتر منطقه امن ایجاد کند برای بیرون راندن نیروهای کرد از شمال سوریه از اقدام نظامی استفاده خواهد کرد. آنکارا و واشنگتن روز 7 آگوست گذشته و بعد از دیدارهای فراوان میان مقامات ارشد این دو کشور، بر سر ایجاد منطقه امن در شمال سوریه توافق کردند و در روزهای اخیر برخی از اقدامات پیش بینی شده بر اساس این توافق، از جمله تخریب سنگرهای نیروهای کرد، عقب نشینی آنها از نزدیکی مرزهای ترکیه و گشت های مشترک هوایی و زمینی نیروهای آمریکا و ترکیه در کنار ایجاد مرکز عملیات مشترک دو طرف در خاک ترکیه تحقق یافته است.
اما ترکیه با اشاره به این که حمایت نظامی آمریکا از نیروهای کرد سوریه موسوم به YPG همچنان ادامه دارد و منطقه امن ایجاد شده دارای عمق کمتری نسبت به انتظارات ترکیه است، هشدار داده است که ممکن است آنکارا برای تحقق انتظارات خود از همان گزینه نظامی استفاده کند.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست احتمال اقدام نظامی ترکیه را علیه کردهای سوریه بعید ندانسته است چرا که به قول این نشریه، آمریکا در حال حاضر نسبت به گذشته در سوریه جای پای محکمی ندارد و بیش از نیمی از نیروهای نظامی خود را از سوریه خارج کرده است.
نویسنده مقاله نشنال اینترست با اشاره به نزدیک شدن هرچه بیشتر ترکیه به روسیه و خرید سیستم دفاع موشکی اس400 از مسکو و نیز حمایت روسیه از کنترل ترکیه بر شمال شرق سوریه بر اساس طرح ایجاد منطقه امن، این مسئله را نشانه تقویت موضع ترکیه و متحد آن روسیه در سوریه دانسته است.
علی دمیرتاش، نویسنده مقاله همچنین با اشاره به تجهیز شدن ارتش ترکیه به سلاح ها و تجهیزات جدید جنگی، این مسئله را مقدمه ای برای مقابله هرچه بیشتر ترکیه با نیروهایی دانسته است که آنها را تروریست می داند.
نویسنده همچنین به نفوذ هرچه بیشتر سازمان اطلاعات ترکیه در سوریه و ارتباط بیشتر آن با برخی مخالفان نیروهای کرد سوریه مانند سران قبایل اشاره کرده است که این مسئله می تواند به موفقیت احتمالی ترکیه در اقدام نظامی علیه کردها منجر شود.
مقاله نشنال اینترست همچنین با اشاره به ایجاد دهها پایگاه نظامی از سوی ارتش ترکیه در عمق خاک عراق و اقلیم کردستان برای مقابله با پ.ک.ک، این مسئله را در راستای ادامه مقابله با نیروهای این گروه معارض ترکیه دانسته و تاکید می کند که ممکن است ترکیه با اقدام نظامی در شمال سوریه، مانع از گسترش تحرکات پ.ک.ک در منطقه مرزی میان عراق و سوریه شود. نویسنده مقاله بر این باور است که ترکیه در نظر دارد همزمان با اجرای عملیات های موسوم به چنگال علیه پ.ک.ک در عراق، اقدامی نظامی نیز علیه نیروهای کرد سوریه که آنها را وابسته به پ.ک.ک می داند انجام دهد.
این مقاله تاکید می کند که موقعیت آمریکا در سوریه با بیرون رفتن تعداد زیادی از سربازان این کشور و نیز افزایش نفوذ سایر بازیگران سوریه مانند روسیه، ایران و ترکیه، تضعیف شده است و با توجه به عملیات نظامی ترکیه علیه پ.ک.ک در عراق، تقویت بنیه نظامی ترکیه و اعلام نارضایتی از نحوه اجرای توافق بر سر ایجاد منطقه امن با آمریکا، احتمال اقدام نظامی ترکیه علیه کردهای سوریه وجود دارد و آمریکا نخواهد توانست مانع از آن شود. همچنین اشاره شده است که آمریکا بازیگر نامحبوب در سوریه است که هیچ کس خواهان ادامه حضور آن در سوریه نیست. این کشور بدون همراه کردن ترکیه نمی تواند حضور موفقیت آمیزی در سوریه داشته باشد. این در حالی است که ترکیه هم با توجه به حمایت گسترده آمریکا از کردهای سوریه، خواهان خروج هرچه بیشتر این کشور از سوریه است تا سومین عملیات نظامی خود را در سوریه که دومین عملیات علیه کردهاست به اجرا بگذارد.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما