به گزارش کردپرس، شیخ جعفر شیخ مصطفی معاون اول رئیس اقلیم کردستان و از اعضای دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) در گفتگو با بخش کردی صدای آمریکا درباره موضوع تشکیل شورای سیاسی احزاب که مدتی است در عرصه سیاسی اقلیم کردستان مطرح شده است، گفت: تشکیل شورای سیاسی اگر با هدف حل و فصل مشکلات و مسائل داخلی و اتحاد میان کردها صورت گیرد، اقدامی پسندیده است، اما شرط تشکیل چنین شورایی عدم دخالت آن در امورات دولت و پارلمان و نهاد ریاست اقلیم کردستان است.
وی درباره ریاست شورای سیاسی احزاب اقلیم کردستان، مسعود بارزانی رهبر حزب دمکرات (پارتی) را گزینه مناسبی برای این امر معرفی کرد.
عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان، در خصوص موضع حزب متبوعش در قبال احتمال تشکیل شورای سیاسی احزاب در اقلیم کردستان، گفت: شخصا از این که در دفتر سیاسی یا رهبری اتحادیه میهنی کردستان درباره تشکیل شورای سیاسی احزاب بحث و مناقشه ای صورت گرفته یا خیر، اطلاعی ندارم، اما همگان به این امر واقفند که هم اکنون در اقلیم کردستان نهادهای حاکمیتی ریاست اقلیم، دولت و پارلمان وجود دارند و همه آن ها بر اساس قانون تشکیل و سامان داده شده اند و هر یک به امور تخصصی خود مشغول است. در صورت تشکیل شورای سیاسی احزاب، دخالت های احتمالی آن در امور این سه نهاد حاکمیتی مورد پذیرش نخواهد بود، زیرا هر یک از این نهادها دارای استقلال رای و مشغول فعالیت در حوزه کاری خود هستند.
معاون اول رئیس اقلیم کردستان، تاکید کرد: تشکیل شورایی برای حل و فصل مسائل و مشکلات داخلی و ایجاد اتحاد در جامعه و مقابله با هر نوع تهدید و فشاری که به مردم کردستان وارد می شود و در راستای رساندن صدای مردممان به همه جهانیان، امری پسندیده است، اما به این شرط که دخالتی در امور دولت و پارلمان و نهاد ریاست اقلیم کردستان نداشته باشد.
شیخ جعفر تاکید کرد: در صورتی که احزاب با تشکیل شورای سیاسی به اتحاد و اتفاق نظر در خصوص مسائل و حل و فصل مشکلات فی مابین دست یابند و صدای مردم کردستان را به جهانیان برسانند، امری پسندیده است، اما نباید این شورا به صورت رسمی و بر اساس قانون مصوب و به مانند نهادی حاکمیتی تشکیل گردد. این شورا باید تبلور اراده سیاسی مردم و رهبری سیاسی باشد.
عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی در رابطه با ریاست شورای سیاسی احزاب، گفت: موضوع انتخاب ریاست برای شورای سیاسی احزاب منوط به تشکیل شورا و توافق احزاب بر سر مکانیسم انتخاب ریاست آن است. پیش تر مرحوم جلال طالبانی و مسعود بارزانی نقشی مثبت در ایجاد اتحاد و اجماع میان همه احزاب ایفا کردند و هم اکنون در غیاب جناب مام جلال، مسعود بارزانی می تواند با ریاست شورای سیاسی احزاب همان نقش را ایفا نماید.
شیخ جعفر در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان اتحادیه میهنی کردستان حاضر به درخواست از مسعود بارزانی برای ریاست شورای سیاسی هستند، گفت: هنوز به این مرحله نرسیده ایم، هر زمان در این باره گفتگو شد، تصمیم خود را اعلام خواهیم کرد. ما هیچ گاه مانع مسعود بارزانی نبوده ایم. کاک مسعود امروز یکی از رهبران برجسته کرد است و ریاست اقلیم کردستان را در کارنامه سیاسی خود دارد. هر موضوعی که موجب ایجاد اتحاد میان مردم کردستان شود مورد حمایت اتحادیه میهنی خواهد بود. ما پیش تر برای جناب بارزانی کار کرده و به وی برای تصدی ریاست اقلیم کردستان رای داده ایم. مرحوم جلال طالبانی حتی خارج از اتحادیه میهنی برای ریاست مسعود بارزانی بر اقلیم کردستان تلاش های ارزنده ای کرد. در همه دورهها و تمدید ریاست بارزانی این اتحادیه میهنی بود که با رای و حمایت خود زمینه را برای ریاست وی فراهم کرد.
شیخ جعفر شیخ مصطفی عضو دفتر سیاسی اتحادیه میهنی در پایان تاکید کرد: اگر هم اکنون کاک مسعود بخواهد این نقش را ایفا نماید و ریاست شورای سیاسی احزاب را در دست بگیرد و همه احزاب سیاسی را زیر یک چتر جمع کند و اتحاد میان کردها را حفظ نماید، بدون شک اتحادیه میهنی همان موضع پیشین را در قبال ایشان خواهد داشت.
نظر شما