به گزارش کردپرس، رسول خضری در گفت وگو با خانه ملت، افزود: سالیانه تعداد زیادی از بیماران به دلیل ناخوانا بودن نسخههای پزشکی و بد خط بودن آنها با مشکلات جدی مواجه میشوند، کما اینکه برخی از آنها دچار مسمومیت دارویی شده و برخی از این نسخهها نیز به دلیل تجویز اشتباه به مرگ بیمار منتهی میشوند.
وی ادامه داد: قلم خوردگی نسخهها میتواند به مشکلات جبرانناپذیری منتهی شود، کما اینکه مترینازول قرصی است که برای تیروئید سمی استفاده می شود، مترونیدازول هم برای عفونتهای روده تجویز میشود و این در حالی است که در بسیاری مواقع در نسخهها این دو با هم اشتباه میشوند و شاید برای بیش از صد مورد داروها این نوع مشابهتها وجود دارد.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هماکنون نسخهنویسی با خودکار در دنیا از بین رفته است، به ویژه در کشورهای توسعهیافته سالهاست که از طریق انتخاب کد که بیانگر یک داروی خاص بوده و تایپ توسط پزشکان دارو تجویز میشود و داروخانه نیز با مراجعه به کد مورد نظر دارو را عرضه میکند، بنابراین این روش احتمال بروز خطا در عرضه دارو به بیماران را به صفر میرساند.
خضری تاکید کرد: اجرای این روش یکی از راههای کاهش مصرف کاغذ نیز بوده که به طور قطع اقدامی در جهت کاهش مشکلات زیست محیطی بوده، آن هم در شرایطی که قیمت کاغذ چندین برابر شده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، گفت: یکی از اهداف استفاده از روشهای دیجیتال و فناوری نوین در حوزههای مختلف این است که از بروز مشکلات زیست محیطی جلوگیری شود، بنابراین اجرای پرونده الکترونیک سلامت نه تنها به رفع مشکلات ناشی از نسخهنویسی به روش سنتی منتهی میشود، بلکه به حفظ محیط زیست نیز کمک خواهد کرد.
نظر شما