به گزارش کردپرس، استان آذربایجان غربی، با وجود باغات و گياهان گلدار يكي از قطب هاي مهم براي پرورش زنبورعسل به حساب مي آيد، بطوريكه تنها امسال 100 هزار تن عسل در خوی تولید شد که نیمی از عسل مورد نیاز کشور را تامین می کند و استان با این حجم از تولیدات عسل مقام نخست را در سطح كشور به خود اختصاص داده است .
این استان که قطب تولید عسل کشور هم نامیده می شود سعی دارد تا با برگزاری اولین نمایشگاه بین المللی تخصصی عسل، به میزبانی ارومیه، نسبت به برند سازی این محصول اقدام کند.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی در خصوص این نمایشگاه به ایرنا می گوید: نخستین نمایشگاه بینالمللی تخصصی عسل ارومیه با حضور استانهای آذربایجانغربی، آذربایجانشرقی، اردبیل، زنجان، کردستان، یزد، خراسان رضوی، خراسان شمالی، هرمزگان، اصفهان، تهران و کرمانشاه برگزار میشود.
علی عبدلی اضافه می کند: این نمایشگاه از ۲۶ تا ۲۹ شهریورماه جاری در محل نمایشگاههای بینالمللی ارومیه و با حضور شرکتهای داخلی و خارجی در ۶۷ غرفه برگزار خواهد شد و بازدیدکنندگانی از کشورهای هند، اسپانیا، لبنان، ترکیه، عراق، قطر، آذربایجان و قرقیزستان نیز حضور خواهند داشت.
با وجود اینکه در آذربایجان غربی چهار كارخانه بسته بندي عسل، در شهرستان هاي خوي و اروميه وجود دارد و عسل هاي توليدي را به نحو مطلوب بسته بندي مي كنند، اما بخش زیادی از عسل تولیدی استان با توجه به نبود سیستم بسته بندی مناسب از کشور خارج می شود و با برند کشور ترکیه در بازارهای جهانی عرضه می شود.
سرمایه گذاری و بسته بندی و صادرات عسل استان می تواند حدود 4 هزار میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد کند. مبلغی که تنها به دلیل نبود زیرساخت های اقتصادی صنعت زنبورداری در کشور به راحتی از کشور خارج می شود و فرصت های شغلی فراوانی را هدر می دهد.
به گفته مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی آذربایجانغربی؛ نمایشگاه آتی بین المللی عسل ارومیه در زمینههایی چون بستهبندی عسل، گرده، ژل رویال، بره موم، کندوسازی، لوازم آرایشی بهداشتی از عسل، اکستراکتور و لوازم زنبورداری، داروسازی دامی، مکمل غذایی زنبور، دستگاه تصعید اسید، دستگاه زهرگیر و با حضور دانشگاهها، صندوق حمایت بیمه، جهاد، شهرک، مجله سراسری زنبورداری، بانکهای تجارت و توسعه تعاون و صنایع و کسب و کارهای وابسته به آن برگزاری میشود.
او معرفی خواص دارویی و غذایی و فرآوردههای زنبور عسل، تغییر الگوی مصرف جامعه، ایجاد بستری برای مبادلات داخلی و خارجی محصولات عسل و معرفی آخرین دستاوردهای صنعت زنبورداری در زمینه تولید و فرآوری و بستهبندی و توسعه بازارهای هدف را از اهداف برگزاری نخستین نمایشگاه بینالمللی و تخصصی عسل ارومیه می داند.
عبدلی با اشاره به دستاوردهای خوشه عسل می گوید: تولید پودرعسل برای نخستینبار در کشور از افتخارهای خوشه صنعتی عسل آذربایجانغربی است که مورد توجه دستاندرکاران این صنعت در کشور قرار گرفته است. در واقع پودر عسل طبیعی همان عسل معمولی است که دارای ماندگاری بیشتری است.
استان آذربایجان غربی با دارا بودن یک میلیون و ۴۳ هزار کندوی مدرن و ۷۶ هزار کندوی بومی، رتبه اول کشور را از نظر تعداد کندوی مدرن را نیز در اختیار دارد اما این استان تا کنون در معرفی محصول عسل تولید استان و برند سازی آن ناکام بوده است. مسئولان استانی امیدوارند برگزاری نمایشگاه عسل بتواند در معرفی استان آذربایجان غربی به عنوان بزرگترین تولید کننده عسل کشور موثر باشد
نظر شما