یک پیشنهادی برای آموزش و پرورش/ رسول مرادی*

سرویس کرمانشاه- یکی از مهمترین چالش های پیش روی آموزش و پرورش مشکل مالی است که بر زندگی و معیشت معلمان تاثیر منفی قابل توجهی گذاشته و همواره این قشر فرهیخته را گله مند کرده است.

موضوع تنگناهای مالی بر روند آموزش اثر ناخوشایندی خواهد داشت آنهم در وزارتخانه ای که اساس تعلیم، تربیت و توسعه همه جانبه جامعه در آن شکل می گیرد.

این سالها دریافت وجوه از والدین دانش آموزان به هنگام ثبت نام فرزندانشان در برخی مدارس و یا برخی موارد دیگر که باعث اعتراض مردم هم شده شاید به عنوان راهکاری برای رفع بخش ناچیزی از مشکلات مالی مدارس در نظر گرفته شده است؛ اما واقعیت آن است که این روش نامناسب علاوه بر ایجاد نارضایتی نمی تواند گره مالی آموزش و پرورش را باز کند از این رو می بایست دنبال راهکارهای مطلوب تر بود.

در خصوص یکی از این راهکارها می توان پیشنهاد داد که آموزش و پرورش بخش کوچکی از مدارس به ویژه آنهایی که ساختمانشان در خیابان ها و مکان های پرتردد واقع شده است را با دریافت مجوز تبدیل به فروشگاه کند. این کار می تواند ارزش افزوده زیادی ایجاد کند و درآمدزایی قابل توجهی برای این وازتخانه داشته باشد.

این وزارتخانه همچنین می تواند متناسب با نیاز دانش آموزان این مغازه ها را به محل عرضه کالاهایی مانند لوازم التحریر، لباس، مواد خوراکی و ...تبدیل کند و به صورت تعاونی آن را اداره نماید و سهمی از این تعاونیها را به دانش آموزان اختصاص دهد تا هم مشوقی باشد برای خرید دانش آموزان از این تعاونیها و هم کمک مالی باشد به آنان و بویژه دانش آموزانی که بنیه مالی خوبی ندارند.

از سوی دیگر این کار می تواند فرهنگ اسلامی و ارزشمند تعاون را از همان ابتدا بصورت عملی در فرزندان ایران به بهترین شکل ممکن نهادینه کند.

با توجه به اهمیت بسیار بالای آموزش و پرورش و ضرورت رفع مشکلات اقتصادی این نهاد انسان ساز که آینده کشور در گرو نحوه عملکرد آن است، انتظار می رود با تهیه و اجرای طرح های مناسب و صحیح این موانع و چالش ها به زودی مرتفع شوند.

*فعال رسانه

کد خبر 147470

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha