لایه های دوره اورارتو در تپه آناقیزلی چایپاره کشف شد

سرویس آذربایجان غربی-سرپرست میراث فرهنگی شهرستان چایپاره از کشف آثاری از سازه های معماری و همچنین شناسایی لایه های مختلفی از دوره اورارتو در تپه آناقیزلی چایپاره خبر داد.

به گزارش کردپرس، به نقل از میراث فرهنگی آذربایجان غربی،غلام شیرزاده با اعلام این خبر گفت: اولین فصل کاوش تپه آناقیزلی روستای چورس در تابستان سال جاری با همکاری دانشگاه اینسبورگ و با شرکت باستان شناسان خارجی و ایرانی به مدت یک ماه در این محوطه انجام و در اولین فصل از کاوش این تپه کاوش با ایجاد یک ترانشه بزرگ به ابعاد 5 در 20 متر آغاز و تا حدود یک متری ادامه پیدا کرد.

وی افزود: لایه های مختلفی از دوره اورارتو، جمع آوری قطعات متعدد سفال و استخوان از میان لایه های کاوش شده و همچنین کشف آثاری از سازه های معماری در این تپه شناسایی شده است.

سرپرست میراث فرهنگی شهرستان چایپاره با اشاره به اینکه لایه های کاوش شده به طور دقیق مستندسازی شدند، گفت: در پایان کاوش سطح ترانشه کاوش شده جهت حفاظت بیشتر با پلاستیک پوشش داده شد و در حال حاضر کار کاوش به دلیل اتمام زمان کاوش متوقف و به سال آینده موکول شده است.

شیرزاده اظهار کرد: اولین فصل کاوش در تپه آناقیزلی نشان دهنده اهمیت بالای محوطه در مطالعات دوره اورارتو در منطقه است. وجود ساختارهای معماری متراکم در بخش های مختلف محوطه نشان می دهد که تپه آناقیزلی در زمان خود به عنوان یک سایت و سکونتگاه مهم در منطقه دارای اهمیت بوده است

وی در خصوص تپه آناقیزلی گفت: این تپه باستانی در سال 1382 و به شماره 9418 در فهرست میراث ملی کشور به ثبت رسیده است و در فاصله 200 متری شمال روستای چورس شهرستان چایپاره و بر روی برجستگی صخره ای مرتفعی واقع شده است.

کد خبر 147628

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha