کاهش شدید قیمت گوجه‌فرنگی آذربایجان غربی در سایه ممنوعیت صادرات

سرویس آذربایجان غربی- عدم صدور مجوز صادرات در سال رونق تولید، کشاورزان و باغداران آذربایجان غربی را متضرر کرده و گوجه فرنگی در این استان با پایین ترین قیمت به فروش می رود.

به گزارش کردپرس، اخیرا ویدیویی در فضای مجازی از کشاورزان میاندوآبی در آذربایجان غربی منتشر شده که در آن کشاورزان محصول تولیدی گوجه فرنگی خود را به دلیل کاهش شدید قیمت به عنوان خوراک جلوی دام هایشان ریخته اند و نگران از هدر رفت زحمات یک ساله شان، وزارت جهاد کشاورزی و ریاست جمهوری را در این وضعیت خطاب قرار می دهند.

در حال حاضر محصول عمده گوجه فرنگی استان بر روی زمین مانده است و کارخانه داران محصول گوجه فرنگی را با قیمت بسیار پایین یعنی 400 تومان از کشاورزان خرید می کنند ولی همچنان به گرانفروشی خود ادامه می دهند و قیمت هر قوطی ۸۰۰ گرمی رب حدود ١٨ هزارتومان است.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی می گوید: نه تنها گوجه فرنگی بلکه سایر محصولات کشاورزی نیز که با عدم صدور صادرات رو به رو هستند هم با این سرنوشت تلخ روبرو می شوند.

جلال محمودزاده در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اضافه می کند: عدم صدور مجوز صادرات، سبب شده محصولات کشاورزی روی دست کشاورزان باقی می ماند و آنها در نهایت مجبورند محصولات خود را خوراک دام ها کنند یا اینکه آن را در کنار جاده ها دپو نمایند.

او با اشاره به ارزان شدن گوجه فرنگی می ‌گوید: این محصول به دلیل عدم امکان صادرات و عرضه بیش از حد در بازار و اشباع آن با کاهش شدید قیمت روبه‌رو شده است و این روند زحمت یک ساله کشاورزان را به باد داده است است.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است؛ دولت در هر صورت و در هر شرایطی نباید جلوی صادرات محصولات کشاورزی را بگیرد بلکه صادرات باید تداوم داشته باشد و زمانی که احساس شد قیمت محصولی در بازار داخلی افزایش یافته است می‌تواند از تعرفه ای که بر روی صادرات محصول تعیین می کند، برای کنترل قیمت‌ها استفاده کند.

نماینده مهاباد تاکید می کند: ستاد تنظیم بازار و صادرات محصولات کشاورزی به صورت همزمان به سازمان صنعت معدن تجارت و جهاد کشاوزی واگذار شده است. این دخالت و دوگانگی سبب ایجاد مشکلاتی در بخش کشاورزی در سطح کشور شده و در این میان تنها کشاورزان و باغداران اند، که متضرر می شوند.

عضو کمیسیون کشاورزی با اشاره به دوگانگی تصمیم گیری متولیان این امر می گوید: وزارت صنعت معدن تجارت و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص صادرات محصولات کشاورزی مدیریتی دوگانه دارند و آن ها تنها راهکار کنترل قیمت محصولات را محدودیت و یا توقف صادرات می‌دانند، در حالیکه اجازه موقت صادرات امنیت سرمایه گذاری در محصولات کشاورزی را از بین برده ا و مشتریان جهانی نیز بازار ایران را به دلیل این محدودیت های بازه ایی ترک می کنند.

محمود زاده ادامه می دهد: متاسفانه متولی واحد برای فروش محصولات کشاورزی در کشور وجود ندارد به نحوی که بخش بازرگانی محصولات کشاورزی به اداره صنعت معدن واگذار شده است و اگر این روند ادامه پیدا کند سایر محصولات کشاورزی نیز در آینده به این وضع دچار می شوند و محصولات تولیدی به دلیل اشباع بازار دور ریخته و تلف می شوند .

او با بیان اینکه کارخانه های صنایع تبدیلی نیز از این فرصت استفاده کرده و محصولات کشاورزی را به قیمت بسیار ارزان تری از کشاورزان دریافت می کنند، می گوید: قیمت پایین واحدهای صنایع تبدیلی به کشاورزان به هیچ عنوان منطقی نیست و حتی هزینه تمام شده محصول هم به شمار نمی رود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بیان می کند: متاسفانه جهاد کشاورزی تنها به فکر تولید است و برای بعد از تولید و یا مازاد تولید برنامه‌ای ندارد. این سیاست‌های نامناسب سبب شده که کشاورزان در تولید اغلب محصولات متضرر شوند و به شهرها مهاجرت کنند در حال حاضر رتبه ایران از لحاظ مهاجرت روستاییان به شهرها بسیار بالاست و جمعیت شهری ایران رتبه بیست و دوم را در میان ۲۶ کشور منطقه دارد، که نشان از افزایش مهاجرت روستاییان به نواحی شهری است و همه این مسائل در راستای سیاست‌های غلط جهاد کشاورزی و عدم فروش محصولات کشاورزان است.

کد خبر 147998

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha