به گزارش کرد پرس به نقل از پایگاه شبکه تلویزیونی دجله، دفتر رسانه ای نخست وزیر عراق با انتشار بیانیه ای اعلام کرد در این دیدار علاوه بر مصطفی کاظمی، محمد حلبوسی رئیس مجلس، فایق زیدان رئیس دستگاه قضایی و نمایندگان کمیسیون عالی انتخابات و نمایندگی سازمان ملل برگزار شد
بر اساس بیانیه دفتر رسانهای دفتر نخست وزیری عراق، کمیسیون انتخابات توضیحات مفصلی در خصوص آمادگیهای فنی و توانایی برای برگزاری انتخابات در تاریخ مقرر که قرار است در دهم اکتبر ( ۱۸ مهر) آینده برگزار شود، ارائه داد.
کاظمی در این نشست تأکید کرد که دولت به تاریخ تعیین شده برای برگزاری انتخابات و توانایی خود برای ایجاد فضای مناسب جهت برگزاری پرشور انتخابات، پایبند است.
در ادامه این بیانیه آمده است که احزاب سیاسی عراق به اتفاق آرا با برگزاری انتخابات در تاریخ مقرر (۱۰ اکتبر آینده) موافقت کرده و به این زمان پایبند هستند.
کاظمی و احزاب سیاسی عراق از احزاب و گروههای سیاسی تحریم کننده انتخابات پارلمانی این کشور خواستند تا از تصمیم خود صرف نظر کنند و در این راستا مصطفی کاظمی نخست وزیر عراق پیشنهاد داد تا برای گفت و گو با احزاب سیاسی تحریم کننده انتخابات برای تجدید نظر درباره تصمیمشان و به منظور یکپارچه کردن تلاشها در مرحله بعدی، کمیتهای تشکیل شود.
براساس قانون، آوریل ۲۰۲۲ (فروردین سال آینده) دوره چهارساله، چهارمین دوره مجلس نمایندگان عراق که با برگزاری انتخابات در ۱۲ ماه می ۲۰۱۸ (۲۲ اردیبهشت ۹۷) تشکیل شد، به اتمام می رسد. اما به دنبال اعتراضات و تظاهرات گسترده سال 2019 به کمبود خدمات، فساد و بروکراسی گسترده در استان های جنوبی عراق، نخست وزیر این کشور دستور برگزاری انتخابات زودهنگام را صادر کرد. قرار است انتخابات مذکور در 10 اکتبر / 18 مهر آینده برگزار شود.
با وجود انصراف برخی گروه های سیاسی از حضور در انتخابات و بعضی فراخوانها برای تأخیر یا عدم برگزاری انتخابات در دهم اکتبر آینده، بسیاری از گروه های بزرگ سیاسی همچنان خواهان برگزاری انتخابات در موعد مقرر هستند.
تعدادی از این جریان های سیاسی عراقی در این راستا تبلیغات انتخاباتی خود را از هفتههای گذشته آغاز کردهاند که به اعتقاد رسانهها و ناظران، شروع این تبلیغات سه ماه قبل از برگزاری انتخابات، باعث شده است که انتخابات زودهنگام ۲۰۲۱، شاهد یکی از طولانی ترین تبلیغات انتخاباتی باشد.
نظر شما