وظیفه خطیر نمایندگان کردستانی در آستانه تشکیل دولت/محمد هادیفر

سرویس ایران- در چهار دهه گذشته هر چهارسال یک انتخابات ریاست جمهوری و هر هشت سال یک دولت با گفتمانی جدید و با رای مردم مدیریت اجرایی کشور را بر عهده گرفته است . برحسب رسومات گذشته، رویکرد گفتمانی هر دولتی نسبت به مناطق و استان های مختلف انتظار همراهی با انتخابات را داشته و سپس در انتصابات پسا انتخاباتی و خاصه پروسه انتخاب وزراء انتظار همراهی مجلس در دستور کار دولت ها بوده است . سوای از حسن و قبح این رویه، اما این رویکرد ظرفیتی است که می تواند در چنین شرایطی موجب بسط و گسترش توسعه مناطق شود.

مناطق کردستانی و استان های غرب کشور از این قاعده مستثنی نبوده و نمایندگانی موقعیت شناس می توانند از فرصت کوتاه پبش رو ، در آستانه رایزنی های دولت جهت رای اعتماد نمایندگان نهایت بهره برداری در راستای بسط مدیریتی و برنامه های توسعه منطقه ای را داشته باشند.

نمایندگان مناطق کردستانی بدون حب و بغض های انتخاباتی و درقالب مطالبه منطقه ای می توانند از روحیات عدالت محوری و ملی گرایانه دولت مردمی با اندیشه کارآمدی ریاست محترم دولت نهایت استفاده را برده و حرکتی بی بدیل توسعه ای را در منطقه رقم بزنند.

این اقدام یکی از کارآمدترین حرکاتی است که می تواند مسیر مدیریت و توسعه هشت ساله منطقه را در جایگاه ملی با همراهی هدفمند نمایندگان مجلس تعریف نماید. با توجه به اقبال مناطق قومی و مذهبی نسبت به کاندید نیروهای انقلاب و نیز دیدگاه رئیس دولت مردمی نسبت به این مناطق زمینه همگرایی و همراهی و برون رفت از شرایط نامناسب فعلی را فراهم آورند. در این موقعیت دو موضوع مطرح می باشد که از دید مردم بدور نمی باشد.

اول اینکه نمایندگان مجلس با ملاحظات منافع ملی و منطقه ای از فرصت کوتاه پبش رو نهایت استفاده را در راستای اجرای آرمان مطالبه گری از کابینه آینده داشته باشند و با وسع نگاه نسبت به بکارگیری مدیران ارشد اجرایی دولت از بین نیروهای کردستانی تلاش مضاعفی داشته باشند و در نظر داشته باشند هرچقدر مدیران ارشد در دولت ها افزایش یابد به همان اندازه به پست های وزارت و سفارت و... نزدیکت رخواهند شد .

نباید از یاد برد، حضور متخصصین حوزه های مختلف اجرایی تمرین و مقدمات ارتقاء مدیران کارآمد منطقه در بدنه دولت ها خواهد بود برخلاف دولت های گذشته که معدود افراد حزبی و هدفمند را به صورت نمادین بکارگیری نمودند که نه اینکه گشایشی در عرصه مدیریتی منطقه بوجود نیامد بلکه با نوع انتصاب آنان نوعی کج فهمی نسبت به گسترش مدیران بومی در سطوح ملی انجام پذیرفت.

لذا با توجه به تجربیات گذشته شایسته است نمایندگان مجلس بدون ملاحظه دیدگاه های انتخاباتی خود نسبت به معرفی نیروهای متخصص و کارآمد به وزرای پیشنهادی از هیچ کوششی دریغ نکنند. اگر و تنها اگر هر نماینده بتواند در فرصت پیش رو تنها و تنها دو مدیر ارشد به وزارتخانه ها و یا بنگاه های بزرگ سرمایه گذاری و یا بانک ها بقبولاند در فرصتی نه چندان دور شاهد رشد و بالندگی نیروهای کردستانی در سطوح ملی خواهیم بود و برخی شائبه های تصنعی از این بخش از ایران اسلامی رخت برخواهد بست.

نکته دیگر اینکه، مردمان حوزه های انتخابیه و فرهیختگان و نخبگان جامعه که نگاه آرمانی به انتخابات ها دارند و از طرفی هم نمی توانند نقشی در انتخاب کابینه داشته باشند، رفتارهای نمایندگان خود را زیر نظر دارند و ملاک اقبال مجدد به آنها را درانتخابات 1402 میزان تلاش در نقش بسط نیروهای متخصص و متعهد مناطق کردستانی را در بدنه اجرایی دولت جدید می دانند.

مردم حوزه های انتخابیه تک روی و خود رائی و فرصت سوزی از نمایندگان خود را نمی پذیرند و انتظار دارند با استفاده از موقعیت و شرایط فعلی قوای مقننه و مجریه ثمره همراهی با دولت مردمی را مشاهده نمایند و این در این شرایط کنونی فقط در حیطه تصمیمات و اختیارات نمایندگان مجلس می باشد.

کد خبر 15329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha