به گزارش کردپرس، نماینده تکاب و شاهین دژ در مجلس جواب وزیر صمت، در خصوص درخواست بازگشت حقوق دولتی معادن به تکاب را با قرار دادن نامه ایی در کانال خود مطرح کرده است.
علیرضا رزم حسینی، در پاسخ به درخواست حسن همتی نماینده شهرستان های شاهین دژ و تکاب نوشته است: با توجه به پرداخت و واریز حقوق دولتی معادن تحت پوشش این سازمان به حساب خزانه کل کشور اختصاص حقوق دولتی برای توسعه زیرساختهای منطقه جهت تخصیص به استان آذربایجان غربی( شهرستانهای شاهیندژ و تکاب) از طریق سازمان برنامه و بودجه و خزانهداری کل کشور صورت می پذیرد و این سازمان هیچگونه دخل و تصرفی در تخصیص مبالغ قابل پرداخت به استان ها ندارد.
وزیر صنعت معدن تجارت اظهار داشت: در خصوص اجرایی شدن فاز دو معدن زرشوران نیز موضوع به جهت انجام کارهای کارشناسی و مطالعات به منظور اجرایی شدن در دست پیگیری است و به محض نهایی شدن گزارش آن ارائه میشود.
او در خصوص عوارض آلایندگی سهم فروش تا یک درصد نیز گفت: با توجه به ردیف ۵ بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ششم توسعه در مواردی که به دلیل بهره برداری از معادن و فعالیتهای معدنی خسارتهایی به اهالی منطقه و بخش کشاورزی آنها برسد علاوه بر عوارض آلایندگی با تصویب شورای معادن استان تا یک درصد فروش آنها پس از واریز به خزانه معین استان نزد خزانه داری کل کشور به جبران خسارت های مذکور و در صورت وارد شدن آسیب های عمومی به فعالیت های بهداشتی درمانی عمران نیاز منطقه درگیر اختصاص می یابد.
خردادماه امسال نیز وزارت صمت در پاسخ به درخواست نماینده تکاب در خصوص تعلق گرفتن سهم ۱۵ درصدی حقوق دولتی معادن به شهرستان تکاب اعلام کرده بود؛ موضوع در قالب نامهای به رئیس هیئت عامل ایمیدرو رسیده و مقرر شده تا این سازمان نسبت به کمک های مالی جهت توسعه منطقه اقدام کند.
به گزارش کردپرس، تاکنون بارها نماینده تکاب نسبت به عدم بازگشت حقوقو دولتی معادن به این شهرستان انتقاد کرده و گفت: طبق قانون باید خسارت ناشی از فعالیت معادن باید به افراد بومی منطقه پرداخت شود و ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن هم در راستای توسعه منطقه هزینه شود اما این موارد تاکنون در تکاب با ظرفیت های بالای معادن طلا محقق نشده است.
همتی با اشاره به اینکه عوارض آلایندگی فعالیت های معدنی و سهم یک درصد از فروش درآمدهای معادن نیز به تکاب پرداخت نمیشود، گفته بود: این در حالی است که به دلیل فعالیت های معادن طلا زمین های کشاورزی منطقه تغییر کرده است. تکاب با وجود داشتن طلای زرشوران از حقوق اجتماعی، عواید اقتصادی و سهم ۱۵ درصدی از حقوق دولتی معادن محروم است ولی بیشترین مالیات را به خزانه دولت پرداخت می کند و بر اثر فعالیت های معدنی، مردم منطقه مشکلات زیادی متحمل شده اند .
کارخانه طلای زرشوران تکاب در جنوب آذربایجانغربی در آبان ماه ۱۳۹۳ افتتاح شد که از نظر میزان تولید به عنوان بزرگترین معدن طلای کشور محسوب می شود. پروانه اکتشاف معدن طلای زرشوران بالغ بر ۲۷.۵ میلیون تن کانسنگ ثبت شده و دارای ذخیره قطعی ۱۱۰ تن طلای ۲۴ عیار است که استحصال می شود.
تکاب بنا بر آمارهای رسمی بیش از ۴۰ درصد ذخیره طلای کشور در کوهستانهای این شهرستان نهفته است. این شهرستان همچنین دارای ٥٩ معدن سنگ است اما از محرومیت و عقبماندگی تاریخی در تمامی بخشها رنج میبرد و مردم این دیار سالها است با فقر همنشین هستند.
نظر شما