کرد پرس- در وهله اول این موضوع که کسی برای انجام کار خیر چنین حیطه ای را برگزیده است مایه تعجب و البته حتی خوشحالی فعالان محیط زیست شد. اما قضیه آنطور که همگان تصور می کردند پیش نرفت.
پس از شروع به کار «فرد خیر»؛ اهالی و برخی از اعضای شورای اسلامی متوجه برداشت خاک و بارگیری آن می شوند و در تحقیقات بعدی مشخص می شود که هدف «آقای خیر» نه لای روبی فاضلاب شهر که برداشت خاک حاصلخیز و پرکاربرد تولید و ته نشین شده در چمن زار اطراف است.
با پیگیری های بیشتر اعضای شورای شهر و برخی از ذی نفعان و بهره برداران؛ و پس از آنکه فرد دیگری هم متقاضی برداشت می شود، آقای خیر به «قیمتی بودن» خاک برداشت شده اعتراف کرده و گفته بود: «بالاخره هزینه های این «کار خیر» که انجام می شود باید از محلی تامین شود». اما اعضای شورا و مردم بیشتر پیگیری کردند و مشخص شد «ارزش» این خاک برداشت شده بسیار بیشتر از آنچه تصور می شود، است و پای پیمانکاران دیگر و سرمایه گذاران دگیر هم به میان آمد که تا تنی 800 هزار تومان هم (بر اساس پیش قرارداد عقد شده) حاضر بودند پرداخت کنند.
اما از اینجا به بعد کارشکنی های «آقای خیر» و نامه نگاری هایش شروع می شود. از ترفند ایجاد تفرقه بین مردم و بهره برداران و تطمیع و حتی در پاره ای موارد «تهدید» اهالی هم استفاده می کند و علی رغم چندین بار تاکید بخشداری و درخواست شورای شهر همچنان به کار خود ادامه می دهد.
او موافقت ادارات را برای لای روبی گرفته است و آنچه در این مکان انجام می شود هر چیزی هست غیر از لای روبی. به نظر می رسد دستگاه های نظارتی استان باید به صورت فوری و جدی به این مسئله ورود کنند.
اگر قرار به بهره برداری است که باید قیمت این خاک کارشناسی و بهره برداری از آن به مناقصه گذاشته شود. اگر هم قرار بر لای روبی است آنچه در حال انجام است کوچک ترین سنخیتی با این کار ندارد و در اثر فعالیت های این «آقای به اصطلاح خیر» در این محوطه؛ دفع فاضلاب شهر با مشکلی بسیار بسیار جدی در آینده روبرو خواهد شد.
آنچه مسلم است در سایه سکوت و اهمال کاری برخی ادارات شهرستانی و استانی یک «غارت منابع» در این شهر در جریان است و باید هر چه سریع تر دستگاه های نظارتی به این پرونده ورود کرده و عوامل چنین غارتی را شناسایی کنند.
نظر شما