به گزارش کردپرس، اواخر سال گذشته بود که استاندار آذربایجان غربی استاندار با انتقاد از عملکرد بانک های استان در پرداخت تسهیلات به طرح های اشتغال فراگیر و مشاغل خانگی گفت: گزارش عملکرد آن ها به معاونت اقتصادی وزارت کشور ارسال خواهد شد.
این انتقاد شهریاری در یکی از آخرین جلسات کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان مطرح شد و مقرر شد تا فرمانداران بعنوان نمایندگان عالی دولت، بر روند بررسی و تصویب طرح های مربوط به اشتغال در کارگروه اشتغال شهرستان ها نظارت دقیق داشته باشند تا طرح ها در مرحله تصویب در کارگروه اشتغال استان با مشکل مواجه نشوند.
اما امروز با گذشت 9 ماه از آن انتقادات دوباره استاندار آذربایجان غربی از عملکرد بانک های استان شاکی شد و این در حالی است که عمده مشکلات موجود در واحدهای صنعتی و معدنی استان، «کمبود سرمایه در گردش و بدهیهای معوق بانکی» است.
رکود دامن تولیدکنندگان در آذربایجان غربی را گرفته و حمایتهای دولت در ارائه تسهیلات گرانقیمت بانکی خلاصه شده است.
محمدمهدی شهریاری امروز 16 آذر ماه در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری تصریح کرد: روند کار فعلی بانکهای استان در عدم جذب منابع مصوب و تخصیص آن به طرح های سرمایه گذاری معرفی شده قابل قبول نیست.
او با اشاره به ضرورت حمایت سیستم بانکی از طرح های اشتغال زا از طریق تخصیص به موقع اعتبار تصریح کرد: از مسئولین مربوطه درخواست می شود هر چه سریعتر نسبت به حل مشکلات سرمایه گذاران در دریافت تسهیلات بانکی از طریق تشکیل کمیته های تخصصی اقدام نمایند.
محمدمهدی شهریاری اضافه کرد: بانکها باید در سریعترین زمان ممکن وضعیت توزیع تسهیلات به صنعت را بررسی کنند و پرداخت به صنایع را در دستور کار خود قرار دهند.
او تاکید کرد: تا ۲ هفته آینده باید اقدامات صورت گرفته در این خصوص در کمیته ویژهای مورد بررسی قرار بگیرد و در جلسه آینده این کارگروه ارائه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: جذب 1.25 درصد کل تسهیلات ابلاغی سال ۹۷ برای تولید و اشتغال را زیبنده سیستم بانکی استان نیست.
بهنام شهدی اضافه کرد: با اشاره به محدودیت زمانی، رفع بسیاری از موانع موجود در گرو پیگیری، ممارست و برگزاری منظم جلسات کمیته های تخصصی است.
او ادامه داد: تداوم وضعیت موجود استان در شاخص های اقتصادی منوط به استفاده از تمامی ظرفیت های اعتباری از جمله قانون بودجه، صندوق توسعه ملی، منابع داخلی بانک ها و تسهیلات اشتغال پایدار روستایی است.
شهدی با اشاره به تشکیل جلسات رفع موانع تولید در شهرستانها تاکید کرد: راه نجات اقتصاد استان بهره مندی از منابع بانکی و رقابتی کردن اقتصاد و توسعه صادرات است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان غربی نیز در این جلسه ضمن بررسی وضعیت اعتبارات " بند الف تبصره ۱۸" قانون بودجه و اعتبارات اشتغال و برنامه های تولید در سال ۹۷ گفت: سهم استان از منابع تعریف شده در این موضوع ۱۴ میلیارد تومان است که از مجموع ۹۸۶ هزار و ۹۹۸ شغل پیش بینی شده در قالب تفاهم نامه های مختلف، سهم آذربایجان غربی ۲۷ هزار و ۶۷۸ نفر شغل است.
ناصر حضرتی با اشاره به سهم مهم اشتغال در اقتصاد کلان و کاهش نرخ بیکاری استان در فصل تابستان، افزود: تداوم این روند را منوط به تلاش و حمایت همه از جمله سیستم بانکی برای تخصیص منابع لازم است و انتظار می رود تا دستگاههای اجرایی نسبت به تحقق برش استانی اشتغال اهتمام ورزند.
گفتنی است؛ هفته گذشته نیز معاون اقتصادی استانداری آذربایجان غربی در پیرانشهر با انتقاد از عملکرد بانک های استان گفت: بانک های آذربایجان غربی باید منابع مالی را در خود استان هزینه کنند، اما گاهاً مشاهده شده بعضی از بانک های استان منابعشان را به خارج از استان آذربایجان غربی انتقال میدهند که در واقع این امر باعث عدم رشد شکوفایی اقتصاد در داخل استان میشود.
نظر شما