به گزارش خبرنگار کردپرس، یک هفته جنجال برانگیز برای ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی گذشت. یک هفته ای که در آن 42 داوطلب در شهرستان قروه ثبت نام کردند که از این تعداد دو نفر با انصراف خود از این عرصه تعداد ثبت نامیها را به 40 نفر رساندند. گرچه مهلت ثبت نام از دهم تا شانزدهم آذرماه بود اما مثل همیشه «دقیقه 90» بودن ایرانیان نمایان شد به طوری که بیشترین داوطلبان به ویژه چهره های سیاسی در دو روز آخر به عرصه آمدند.
دو چهره که مدعی برنده شدن هستند
در روز نخست ثبت نام تنها داوطلبی که وارد عرصه شد یکی از چهره های دانشگاهی بود. فردی 56 ساله با مدرک دکترای تاریخ که با تعدادی از حامیانش آمد. او که سابقه مدیریتی در دانشگاه را هم دارد گرچه حاشیه های بسیاری در خصوص محل خدمتی اش نقل قول است اما به اعتقاد طرفدارانش با برنامه آمده و با گرایش سیاسی اصول گرایی به دنبال برنده شدن است.
روند ثبت نام در روز دوم با دو نفر طی شد و گرچه با حضور یک از داوطلبانی پیش رفت که سابقه کاندیداتوری دارد، اما به دلیل مشکل سیستمی، تأیید نهایی این داوطلب 57 ساله که مسن ترین فرد در میان ثبت نامی هاست، در روز سوم شکل گرفت. این داوطلب که خود را مستقل معرفی می کند اما به عنوان حامی دولت تدبیر و امید و اعتدال گرا شناخته شده و همانند دوره قبل یکی از چهره های جنجالی انتخابات محسوب می شود.
او با کارشناسی ارشد حقوق در حالی بار دیگر در انتخابات ثبت نام می کند که بسیاری این سؤال را می پرسند «چه نمره ای باید به عملکرد وی در چهار سال نمایندگی اش داد؟».
جوان گرایی و دوری از شعار را خواهانم
روز سوم اما ستاد انتخابات قروه میزبان 2 داوطلب دیگر بود که از این دو نفر یکی با 35 سال سن در وزارت کشور ثبت نام کرد. دیگری جوانی بود با رتبه یک دکترای جعرافیای سیاسی. او که با لباس محلی کردی به محل ثبت نام آمد 33 ساله بوده و خود را عضو جمعیت پیشرفت عدالت ایران اسلامی دانست.
این جوان داوطلب مطالعات بسیاری را درباره منطقه قروه و دهگلان انجام داده و به دنبال این است که طیف جوان را وارد عرصه مدیریت کند. «بیشتر از همه دنبال این هستم که طیف جوان را وارد مدیریت کرده چون احساس می کنم این پتانسیل هست که جوانان مدیریت را بگیرند.»
او به عرصه های بین الملل هم توجه ویژه دارد و تعامل با جهان را برای مطرح شدن کشور ضروری خواند و بر اصلاح نگاه به خارج از کشور تأکید دارد.
این داوطلب که بیشتر گرایش سیاسی اش به راست می خورد از برآورد خود درباره انتخابات گفت. «در حقیقت مردم بدببین هستند و نسبت به شعارها و وعده ها و سخنانی می شود دلخوش نیستند چون اکثراً خارج از وظایف خود شعار می دهند و از مواردی سخن می گویند که نمی شود کار کرد. اما اگر افرادی جوان که صادق هستند بیایند و به اصل و اساس تبیین شده پایبند باشند حس می کنم می شود این دیدگاه را تغییر داد.»
مطابق سخنان او حضور جوانان تحصیل کرده می تواند این بدبینی را کاهش دهد و در ضمن می تواند در حل مشکلات کشور تأثیر داشته باشد.
با شعار وحدت و اتحاد آمده ام
چهارمین روز از ثبت نام انتخابات در قروه رونق بیشتری داشت. در این روز 6 نفر نام خود را در این کارزار سیاسی نوشتند.
که از این تعداد دو نفر در وزارت کشور ثبت نام کردند. از میان داوطلبانی که در حوزه قروه ثبت نام کردند یکی از چهره های نام آشنا در منطقه با حامیانش در ستاد انتخابات حضور یافت. او که گرایش خود را مستقل عنوان کرد اما نزدیک به راستی ها بوده و با ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی با شعار وحدت و اتحاد برای رفتن به بهارستان اعلام آمادگی کرد.
این داوطلب با 49 سال سن هدف از حضور در این دوره از انتخابات را تعهد خود به کشور دانست و از مطالبات مردم و استفاده از ظرفیت های منطقه گفت. او خود را حامی هیچ حزبی ندانست و باور داشت هر حزبی که قانون اساسی اجازه فعالیت دهد قابل احترام است.
هدفم انجام درست وظایف نمایندگی است
پنجمین روز از ثبت نام انتخابات در قروه در حالی با نام نویسی 4 داوطلب سپری شد که یکی از شاخص ترین چهره ها و فعالان اصلاح طلب حضور یافت. کسی که مدت هاست زمزمه آمدنش بود.
این پزشک داروساز با 43 سال سن نخستین داوطلبی بود که با تیم رسانه ای و همراهی خواهرش به نماینده بانوان حضور یافت.
همچنین این داوطلب برخلاف دیگر افراد ثبت نام شده واضح و روشن گرایش سیاسی خود را اصلاح طلبی عنوان کرد و هدف از آمدن به این ماراتن را انجام درست وظایف نمایندگی دانست.
او مردم را دعوت به مشارکت کرد و خواستار کنار گذاشتن کدورت ها شد. «برآورد ما این است که مردم همت کنند و حضور خوبی داشته باشند و باتوجه به اینکه در عرصه بین المللی نگاه های هست حتما این حضور در تثبیت جایگاه بین الملل اثر دارد. بهتر است مردم کدورت ها را کنار بگذارند و بدانند قهر کردن با صندوق رأی بدترین روشی است گه یک نفر به لحاظ سیاسی می تواند آن را پیشه کند و اینکه صندوق رأی آخرین جایی است برای تصمیم ساز شدن.»
این فعال سیاسی، فرهنگی و اجتماعی که حرف های بسیاری برای گفتن داشت، در ادامه از نقش بانوان در توسعه کشور گفت. «50 درصد جامعه ما را بانوان تشکیل می دهند و نگاه ما یک نگاه مؤثری در حوزه بانوان و خانواده است و هم اکنون ما به نشانه دو نماد از جامعه مردان و زنان آمدیم که نشان دهیم توجه ما به همه حوزه ها هست و نگاه ما نگاه تک بعدی نیست.»
او در خصوص تأثیر رسانه در شفاف سازی گفت و اعلام کرد که باید همه موارد در اتاق های شیشه ای برای مردم عیان باشد. «رکن چهارم دموکراسی رسانه است و اگر بخواهیم نظام اسلامی را به اعتلا برسانیم حتما باید وظایف خود را در قبال سه رکن اساسی که در قانون اساسی تعریف شده به جا آوریم و معتقد هستیم که مسئولان در هرحوزه ای که مسئولیت می پذیرند باید تمام فعالیتشهایشان در اتاق شیشه ای و شفاف باشد.»
پارادایم مشخصی برای حل مشکلات نیست
روز جمعه برابر با ششمین روز ثبت نام شلوغی ستاد نشان داد که اکثر افراد ثبت نام خود را برای روزهای آخر گذاشته اند به طوری که در این روز 7 داوطلب نام نویسی کردند.
داوطلبانی که در میان آنان یکی دیگر از چهره های آشنای اصلاح طلبان دیده می شد. او با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی کشاورزی، خانوادگی آمد. این داوطلب 45 ساله هدف از حضور خود در این عرصه را انجام وظیفه عنوان کرد. «احساس کردم که به یک درجه ای از شناخت و توان و تجربه رسیده ایم و باتوجه به شناختی که دارم و نبود یک پارادایم مشخص برای حل مسایل و مشکلات احساس وظیفه کردم برای حضور و در نهایت نظر مردم هرچه باشد قابل احترام است.»
باید وظایف اصلی نماینده بیان شود
اما از طیف اصول گرایان هم یکی از افراد سرشناس برای دومین بار وارد این عرصه شد. کسی که در دوره قبل سومین جایگاه از نظر میزان رأی را از آن خود داشت و جوان ترین داوطلب دوره دهم بود که ثبت نام کرد.
او با 35 سال سن و مدرک کارشناسی ارشد مدیریت، گرایش سیاسی خود را اصول گرا دانست و هدف از شرکت در انتخابات را بیان وظایف اصلی نماینده که قانون گذاری و نظارت بر انجام درست قانون است، عنوان کرد.
این داوطلب با بیان اینکه انتخابات یکی از موارد مهم در کشور است گفت که نتیجه هرچه باشد ان را پذیرفته و در راستای خدمت به مردم حرکت خواهد کرد.
او با اشاره به گرایش راست بودن خود تأکید کرد که مجلس بسیار بالاتر از جناح و احزاب های مختلف بوده و قوانین منتصب قوانینی است که زیرمجموعه آن قوانین احزاب قرار دارد و با هر گرایشی باید برای حضور مردم در انتخابات تلاش کرد.
این فعال سیاسی که همراه با حامیانش آمده بود، اعتقاد دارد که نباید آرمان گرایانه فکر کرد و باید با واقع بینی حرکت داشت.
می خواهم نماینده زنان باشم
از روز اول تا روز ششم، یکه تاز میدان ثبت نام مردان بودند اما درست در روز آخر یعنی هفتمین روز ثبت نام پای زنان به این عرصه باز شد و پنج بانوی قروه ای برای ثبت نام آمدند. هرچند از این 5 نفر خبر از انصراف دو نفر از بانوان داده شد اما از میان این بانوان باقی مانده دو چهره خاص یکی شناخته شده و دیگری صاحب سبک فکری حضور دارند.
یکی از خانم های شناخته شده است که در شورای شهر دوره چهارم هم حضور داشت. این بانوی 45 ساله با کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، هدف از حضور خود را این طور گفت که «چون نقش زنان در 41 سال انقلاب همیشه پر ثمر بوده به عنوان نماینده بانوان می خواهم شرکت و حضور فعالی داشته باشم.»
به دنبال تغییر قوانین در حوزه بانوان هستم
اما بانوی دیگر با دیدگاهی ویژه وارد این کارزار شد. او با 54 سال سن و مدرک کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق هدف از شرکت در انتخابات را تغییر یکسری از قوانین به ویژه در حوزه زنان و خانواده دانست. «فکر می کنم خواسته های انقلاب در رابطه با خانم ها و خانواده اجرا نشده. یکسری کمبود قانون و یکسری کمبود اجرای درست وجود دارد. باید یکسری قوانین جدید اضافه شود و حمایت های ویژه ای از خانواده ها لحاظ گردد.»
او به دنبال تغییر و تحول در حوزه زنان است و این را مهمترین کاری می داند که می تواند در حوزه خانواده اثربخش باشد.
در ساعات پایانی ثبت نام بالأخره دو نفر از چهره های سرشناس که همه انتظار حضورشان را داشتند در تهران ثبت نام کردند. نمایندگان ادوار مربوط به دوره های هفتم و هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی. کسانی که احتمال داده می شود برگشت آنان به این عرصه انتخابات، صحنه رقابت را تنگ تر خواهد کرد./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما