به گزارش کردپرس، تصویب طرح کشتار ارامنه توسط عثمانی ها در سال 1915 میلادی در سنای آمریکا و معرفی آن به عنوان نسل کشی سیستماتیک، واکنش های مختلفی را از سوی آنکارا در پی داشت.
فخرالدین آلتون، رئیس ارتباطات نهاد ریاست جمهوری ترکیه در انتقاد از تصویب این طرح عنوان کرد: «با تصویب این طرح از سوی سنای آمریکا روابط دوجانبه دو کشور به خطر افتاده است. رفتار برخی سناتورهای آمریکایی به روابط ترکیه – آمریکا آسیب وارد می کند. ما از آغاز عملیات چشمه صلح ترکیه در شمال سوریه به همتایان آمریکایی خود دلایل و اهداف این عملیات ها را توضیح دادیم. با تحریم ها و تهدیدها نخواهند توانست ما را از محافظت امنیت ملی مان باز دارند. ما به خاطر این که برخی اعضای سنای آمریکا از عملیات نظامی ما در شمال سوریه ناراحت شده اند نمی توانیم از تأمین امنیت ملی خود صرفنظر کنیم. در هر اقدامی که برخی سناتورهای آمریکا برای سیاسی کردن تاریخ اتخاذ کرده اند ما پیشنهاد ایجاد کارگروه همکاری برای تحقیق و حقیقت یابی را ارائه داده ایم. تاریخ نباید وسیله جدایی ملت ها قرار بگیرد. ولی در چند ماه اخیر برخی سناتورهای آمریکایی بدون در نظر گرفتن روح متفق و استراتژیک همکاری ناتو برای ایجاد بحران و تنش میان دو کشور بی مسئولانه رفتار می کنند. واضح و آشکار است که این تصمیم هیچ فایده ای به روابط ترکیه و آمریکا نخواهد داشت».
همچنین ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در پیامی از حساب شخصی خود در توئیتر نوشت: «این تصمیمی که برای ما در حکم هیچ می باشد اراده ثابت ترکیه را در هیچ کدام از زمینه های سیاسی، نظامی و اقتصادی نخواهد توانست تحت تاثیر قرار بدهد. ذهنیت غلط تاریخی آمریکا که تاریخ را فدای منافع کوچک سیاسی کرده است به شدت محکوم می کنم».
به گزارش تلویزیون NTV، مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه نیز در پیامی با اشاره به تصویب این طرح تصریح کرد: «طرحی که در 12 دسامبر 2019 میلادی در سنای آمریکا به تصویب رسید فاقد هر گونه آگاهی تاریخی و حقوقی است. تصویب طرحی که سنای آمریکا در خصوص اتفاقات 1915 میلادی اتخاذ کرده است هیچ کاربرد و کارایی ندارد. این تصمیمی است که با ناحقی و بدون پشتوانه واقعی اتخاذ شده است. تصمیم آمریکا تنها یک نشانه سیاسی است. کسانی که تاریخ را به خاطر منافع سیاسی مورد استفاده قرار می دهند با نادیده گرفتن حقایق به هیچ عنوان به اهداف خود دست پیدا نخواهند کرد. علاوه بر این، تصمیم اتخاذ شده یک اقدام تخریب کارانه برای متوقف کردن تلاش هایی است که در راستای کاهش تنش در روابط ترکیه – آمریکا صورت می گیرد. ترکیه به مبارزه خود در منطقه برای محافظت از منافع حیاتی خود ادامه خواهد داد».
علاوه بر این، فاتح سونمز، وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه نیز در پیامی در این خصوص عنوان کرد: «تصویب چنین طرحی را در سنای آمریکا محکوم می کنیم. امیدوارم آمریکا از این خطای خود بازگردد. انشاالله بتوانیم روابط خود را با آمریکا که سالیان متمادی در عرصه های مختلف بین المللی به خصوص در ناتو به عنوان متفق با هم حرکت کرده ایم بهبود بخشیده و وارد روند عادی کنیم».
کد خبرنگار: 30102
نظر شما