به گزارش خبرنگار کردپرس، کرمانشاه صفات بسیاری در دل خود دارد، همانند دیار «فرهاد و شیرین»، «سینه ستبر ایران» و.... اکنون نیز باید این شهر را «شهر پروژه نیمه کار» نامید.
یکی از این پروژه ها که همانند زخمی ناسور در قلب کرمانشاه خودنمایی می کند و بیشتر شبیه به گودال «ماریانا» در اقیانوس آرام می باشد، پروژه تاریخی و توریستی پاساژ فیروزه می باشد.
تقریبا حدود 17 سال پیش بود که اولین کلنگ بدیمن توسط مسئولین بر تارک زمین این محله با وعده ساخت بزرگترین و مجهزترین مجتمع تجاری غرب به نام «فیروزه» به زمین زده شد و کارگر، بیل و کلنگ و لودر و بیل مکانیکی و... همه دست به کار شدند به سمت اعماق زمین این ناحیه خیز برداشتند.
اینک 17 سال از آن واقعه تاریخی تلخ و دلخرش می گذرد و این پروژه عقیم را باید فرزند مسئولان عقیم الذهن نامید.
وعده مجتمع ای با 8 طبقه مثبت با زیربنای 56 هزار مترمربع با زمینی در حدود 7 هزار متر مربع مشخصات این پروزه عظیم در قلب شهر تاریخی کرمانشاه بود!!.
روز به روز گلایه مردم به ویژه مغازه داران و بازاریان این خیابان از فیروزه ای که به سنگ خارای دل آنان تبدیل شده بود، بلند و بلندتر می شد و هر مسئولیی به زعم خود پاسخی در جیب داشت؛ یکی اختلافات شهرداری با شریک خود یعنی شرکت توسعه عمران و آبادانی را باعث توقف این پروژه می دانست و دیگری نیز پاسخی دیگر.
اما آنچه به حقیقت نزدیک تر بود شکایت شهرداری به بهانه تعلل شریک این پروژه در دادگاه بود.
و اما شرح ماجرا از زیان ناظران و کارکنان شهرداری که در بطن این ماجرا بودند:
«در سال 1390 قرار داد مشارکتی فی مابین شرکت توسعه عمران و آبادانی کرمانشاه و سازمان بهسازی و نوسازی منعقد شد که به دلیل مشکلات عدیده حقوقی مالکیتی و پیرامونی خصوصا توافق و تفاهم با مالکان ساختمان مجاور مجتمع از جمله کنیسه یهودیان، مسجد جامع و ساختمان قدیمی میراث فرهنگی، عملا اجرای پروژه تا اوایل سال ۹۲ به تعویق میافتد و افزایش افسار گسیخته قیمتها و تورم غیرمنطقی مصالح ساختمانی در آن سالها قرارداد مشارکت را دچار پیچیدگیهای خاصی میکند».
اما این ها را شاید بتوان از علل تعطیلی این پروژه بزرگ در شهر کرمانشاه عنوان کرد ولی تغییرات سالی، ماهی و روزی شهرداران و استانداران این به اصطلاح کلان شهر در توقف مجتمع تجاری فیروزه بی تاثیر نبوده است.
با این وجود و این همه زمان از دست رفته و وعده های که به وعیدهای بعید مسئولان شهرداری تبدیل شده بود، ادامه طرح تحت عنوان مزایده در اواخر سال 1395 بار دیگر بر سرزبانها افتاد.
پس بار دیگر شانس چهره خود را به شهر کرمانشاه نشان داد و شرکای ساخت این مجتمع توافق کردند که پروژه از طریق مزایده واگذار شود که این نشست منجر به مصوبه شورای شهر وقت جهت واگذاری پروژه شد، همچنین با پیگیری های صورت گرفته در توافق مذکور یکی از مؤسسات مالی اعتباری تحت شخصیت حقیقی که اتفاقا یکی از خریداران نیز بود در فروردین سال ۹۶ نشستی را با مدیران شرکا در یکی از ساختمان های شهرداری برگزار کرد که می توانست در کمترین زمان ممکن منجر به واگذاری پروژه گردد.
ولی بازهم کاغذبازی و بوروکراسی اداری شهرداری به مانند چوبی از جنس آبنوس در لای چرخ این پروژه قرار گرفت و کارشکنی های پی در پی عزیزان شهردار، بخش خصوصی را متواری کرد.
مردم کرمانشاه علاقه و میلی به شناخت مقصر اصلی در توقف این پروژه در قلب شهر ندارند، ولی باید گفت که خسارت این طرح از دو حیث می تواند حائز اهمیت باشد، یکی از حیث مالی و دیگری عمرانی.
در سال های اخیر که نزولات جوی در این استان رکورد شکنی می کند باعث تخریب بخش هایی از دیوار پروژه فیروزه تبدیل شده است و در روزهای اخیر نیز یکی از منازل همسایه این اثر تاریخی مسئولان مسئولیت پذیر کرمانشاه؛ فروکش کرد!!
اما تاسف و افسوسی که همه دوستداران و دلسوزان این بلاد از شنیدن آن دل افسرده تر از قبل می شوند، زیان های میلیاردی این پروژه در طول 17 سال اخیر می باشد.
شهردار وقت برای ساخت این پروژه بعنوان شریک مبلغ 20 میلیارد تومان از بانک شهر تسهیلات دریافت میکند که بدلیل توقف پروژه و عدم پرداخت، اکنون این تسهیلات به مبلغ 80 میلیارد تومان افزایش و این درحالی است که اگر شهرداری به توافق انجام شده مبنی بر مزایده پروژه که در سال 95 انجام شد عمل میکرد، فقط 35 میلیارد تومان به بانک شهر بدهکار بود اما با بی تدبیری خود، اکنون باید مبلغ 45 میلیارد تومان و جمعاً 80 میلیارد تومان خسارات پرداخت کند آنهم از جیب مردم این شهر چرا که شهرداری هیچ گونه بودجه ای ندارد!!
با این وجود، امید ناامید مسئولان شهرداری همچنان پابرجاست تا جایی که مزایده دوم این طرح در مردادماه سالجاری دوباره مطرح گردید.
در مزایده دوم مقرر می گردد که شهرداری مصوبه این مزایده را از شورای شهر أخذ کند اما بدلیل انفعال شهرداری، این مصوبه با گذشت حدود 4 ماه هنوز أخذ نشده است و مجتمع تجاری فیروزه روز به روز در حال تخریب و نشست است و عملا هفت استاندار را در مدت این 17 سال ضربه فنی نموده است!!
به گزارش خبرنگار کردپرس، مجتمع تجاری فیروزه در یکی از پرترافیک ترین خیابانهای شهر کرمانشاه یعنی خیابان مدرس و جنب مسجد جامع قرار گرفته است و دیدن این طرح نیمه کاره و وامانده چشم هر رهگذاری را آزار می دهد.
نظر شما