سوء استفاده از مسائل اقوام از جرائم اولویت دار انتخاباتی است/ تا این لحظه پرونده تخلف انتخاباتی تشکیل نشده است

سرویس کردستان- مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه که به کردستان سفر کرده است، گفت: قوه قضاییه 6 جرم اولویت دار انتخاباتی را شناسایی کرده که یکی از آنها سوء استفاده از مسائل اقوام و مذاهب و دادن وعده های غیر قابل تحقق در این حوزه از سوی کاندیداها است.

به گزارش کُردپرس، علیرضا ساوری صبح امروز در سومین جلسه ستاد پیشگیری و رسیدگی به جرائم و تخلفات انتخاباتی استان کردستان با بیان اینکه 6 جرم اولویت‌دار انتخاباتی در قوه قضاییه احصا شده است، گفت: مهم‌ترین جرم انتخاباتی، سوءاستفاده از امکانات بیت‌المال له یا علیه کاندیداهای انتخاباتی است. سوءاستفاده از مقام و موقعیت اعم از لشکری و کشوری له یا علیه کاندیداها یا جریان‌های حزبی دیگر جرم مهم انتخاباتی است.

وی با بیان اینکه تخریب چهره کاندیداها توسط همدیگر، سوءاستفاده از اقوام و دادن وعده‌های غیرعملی، سوءاستفاده ابزاری از اقوام و فرق، سیاه‌نمایی در راستای دستاوردهای نظام و تعرض به اجتماعات انتخاباتی مجاز و قانونی از مهم‌ترین جرائم احصا شده انتخاباتی در کل کشور است، گفت: تمرکز بر این جرائم می‌تواند به ایجاد فضای رقابتی سالم و امن کمک کند و ایجاد فرصت برابر و یک رقابت سالم را برای کاندیداها فراهم سازد.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه مهم‌ترین راهبرد این قوه در انتخابات را متمرکزشدن بر اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد، و گفت: در دوره های گذشته انتخابات ستادی با عنوان، ستاد پیشگیری از جرائم و تخلفات انتخاباتی در کشور تشکیل شده است.در این دوره از انتخابات، پنجمین دوره فعالیت ستادهای پیشگیری است که کار خود را تحت کنترل دادگستری‌های در استان‌ها انجام می‌دهد.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه اظهار کرد: تمرکز بر راهبردها، توجیه، ارشاد و اقناع سپس هشدار به کاندیداها، احزاب، افراد حقیقی و حقوقی و شخصیت‌ها با هدف پیشگیری از تخلفات انتخاباتی چهار راهبردی کلان در انتخابات است.

وی بر ایجاد فضای سالم رقابتی و امن، مشارکت حداکثری مردم پای صندوق‌های رای، ارتقای اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی به کارکرد جامعه سیاسی در بحث انتخابات به عنوان راهبردهای قوه قضاییه تاکید کرد و گفت: تمرکز بر پیشگیری از جرائم مرتبط در کشور به تحقق این اهداف کمک می کند.

ساوری گفت: برای رسیدن به چهار هدف کلان و راهبردی و جلوگیری و پیشگیری از 6 جرم اولویت‌دار انتخاباتی، بخشنامه‌ای صادر شده است که برای اجرای آن یک شیوه‌نامه اجرایی در ستاد مرکزی تدوین و به استان‌ها ابلاغ شده است.نظارت برای پیشگیری از جرائم انتخاباتی قبل از انتخابات، حین برگزاری و پس از انتخابات در این سه دسته و حوزه دستورالعمل حاوی بیش از 70 بند ناظر بر اقدامات پیشگیرانه به استان‌ها ابلاغ شده است.

مدیرکل پیشگیری‌های وضعی معاونت اجتماعی قوه قضائیه مهم‌ترین راهبرد این قوه در انتخابات را متمرکزشدن بر اقدامات پیشگیرانه عنوان کرد. به گفته وی، هر کدام از کاندیداها که مرتکب جرمی شده باشند احضار و توجیه می‌شوند، البته تاکنون پرونده تخلف انتخاباتی به قوه قضائیه وارد نشده است.

کد خبر 159815

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha