به گزارش کردپرس، "طاهر ابوبکری" نویسنده و پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی در پیرانشهر هفته پیش در یادداشت که در خبرگزاری کردپرس نیز منتشر شد، نوشته بود؛ «مطالعات باستانشناسی تا زمانی که آثار و شواهد فرهنگی به مرحله آزمایش نرسد و یا نتایج حاصل از مطالعات در نشریههای پژوهشی معتبر به داوری و چاپ نرسد نمیتوان صرف ارائه قدمت گذاری اقدام به ارائه گزارش و شانتاژ خبری نمود. غار تمتمان ارومیه را 40 هزار سال قدمت زده اند و اخیرا نیز در یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا، آثار زندگی 44000 ساله کشف شده است. اما سیصد هزار را واقعاً نشنیده بودیم. امیدوارم صحت داشته باشد اگر غلط املایی نباشد».
در همین راستا "رحمت نادری" باستان شناس در جوابییه ایی که در اختیار کردپرس قرار داده است می نویسد: «به مناسبت هفته پژوهش نشست هایی در اداره کل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی در خصوص ارائه گزارش های باستان شناختی پروژه سد کانی سیب به انجام رسید و عصر آن روز هم گزارشی مبنی بر کشف آثار سیصد هزار ساله در منطقه پیرانشهر منتشر شد که موجب واکنش جناب "طاهر ابوبکری" شده و ایشان در این یادداشتی به نقد خبر پرداخته و سیصد هزار سال را را خبری عجیب و قابل تامل دانسته اند».
«همچنین ایشان در ادامه نیز به کشف آثار غار تمتمان اشاره کرده ( با قدمت حدود چهل هزار سال) و سپس به یک مکان 44 هزارساله یکی از کشورهای جنوب شرق آسیا اشاره کردند و در نهایتا نوشته اند که «سیصدهزار سال را نشنیده ایم». چند نکته را باید خدمت ایشان عرض کنم. اولا اینکه کشفیات علمی و دستاوردهای پژوهشی به این شیوه و در فضای مجازی نقد کردن چندان درست نیست چه انکه خود ناقد باید یا پژوهشگر متخصص باشد یا حداقل ابتدای ترین گاهنگاری باستان شناختی را بداند» .
«ثانیا اقای ابوبکری باید حداقل اطلاعاتی در حد ترم اول باستان شناسی داشته باشند تا بتوانند این چنین خبری را نقد کنند. نکته بعدی فرمودند «نشنیده ایم» که امیدوارم از این به بعد بیشتر بشنوند و البته ببیند و با سرج ساده در اینترنت هم می بینند و هم می شنوند که شواهدی از آثار چند صدهزار ساله نیز در همین استان وجود دارد. نشنیدن و عدم اطلاع ایشان البته دلیل عدم وجود و زیر سوال بردن کشفیات دیگر پژوهشگران نیست».
«همچنین لازم است خدمت اقای ابوبکری یادآوری شود هر خبری از اداره کل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی منتشر می شود محلی برای تسویه حسابات شخصی نیست، چه آنکه ایشان سالهاست در صف انتظار برای چاپ کتابی است در حوزه میراث فرهنگی استان است و ظاهرا بعد از رونمایی، کار انتشار آن با مشکلاتی روبرو شده و جناب ابوبکری هر محلی را برای نقد و حمله به میراث فرهنگی را مغتنم می شمارند و بر نشنیده ها و بی اطلاعی خود شروع به نقد در فضای مجازی می نمایند.
نکته آخر نیز یادآوری همان پاشنه آشیل فضای مجازی باشد که هر کسی با هر توان و سواد و اطلاعی و بر اساس «شنیدهای خود» شروع به نظریه پردازی می نماید».
نظر شما