به گزارش خبرنگار کردپرس، رسانه ها بارها اعلام کرده اند که استان کرمانشاه یکی از قطب های مهم کشاورزی در کشور است و می تواند علیرغم تامین نیازهای کشاورزی استان بخشی از نیازهای دیگر نقاط کشور را تامین کند.
با این اخبار و وضعیت این بازار به عینه می بینم که علیرغم قطب کشاورزی بودن کرمانشاه در بسیاری از بخش هایی که مربوط به کشاورزی، دامپروری، شیلات و آبزیان می باشد، همیشه دچار نوسان، کمبود و... در بازار بوده ایم.
براساس آخرین آمار از سوی مسئولان جهاد کشاورزی کرمانشاه بیش از125 هزار بهرهبردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند که دقیقا مسئولان محترم مشخص نمی کنند که این بهره برداران چگونه و با چه معیاری شناسایی شده اند که آمار کمی آنان را بدین صراحت بیان می کنند.
از سویی دیگر یکی از مدیران سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه از تولید سالانه 4 میلیون و 200 هزار تن انواع محصولات کشاورزی، باغی و دامپروری خبر داده بود که با توجه به نوسان قیمت های بازار در این بخش، این آمار و ارقام هرگز نمی تواند صحت داشته باشد و اگر هم صحت دارد بی شک بخش اعظمی از آن صادر می شود.
حال بهره برداری از 950 هزار هتکار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه رقم کمی نیست ولی این حجم از اراضی کشاورزی و هدایت درست آن می تواند تامین کننده دو برابر جمعیت کنونی کرمانشاه باشد ولی هرگز چنین موردی را ندیده ایم.
قطب کشاورزی بودن کرمانشاه زمانی زیرسئوال منتقدان قرار می گیرد که نگاهمان به این موضوع تخصصی تر و آمارها را از آمارهایی میدانی جدا ببینیم و براساس شنیده ها و گفته ها آمار سازی نکنیم.
4میلیون و 650 واحد دامی و بیش از 1333 واحد دامپروری صنعتی شامل 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی، 176 واحد گاوداری شیری، 181 واحد پرواربندی گوساله و 219 واحد پرواربندی بره فعال در کرمانشاه که آرزوی هر دلسوزی در این خطه می باشد اگر بر طبق آمار دقیق و نظارتی اعلام شده باشد، بازهم باید گفت که نباید در بسیاری از حوزه ها مشکلاتی که امروز در سطح بازار کرمانشاه می بینیم، وجود داشته باشد.
از سوی دیگر سئوال این است که اگر 700 واحد مرغداری گوشتی صنعتی در استان داریم، چرا بخشی از گوشت مرغ کرمانشاه از دیگر استانها وارد می شود.
در حوزه ماکیان نیز آماری انتشار می یابد که با نگاه تخصصی و کارشناسانه نمی تواند دقیق باشد.
براساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مسئولان سازمان جهاد کشاورزی کرمانشاه در بخش ماکیان 25 واحد مرغداری تخمگذار، 13 واحد پرورش بوقلمون صنعتی، 9 واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، 2 واحد مرکز پرندگان زینتی، 5 واحد پرورش شترمرغ در این استان وجود دارد که این حجم از واحدهای تولیدی نه تنها نیازهای کرمانشاه را برطرف می کند بلکه می تواند حتی به خارج از استان و اقلیم کردستان و عراق نیز صادرات داشته باشیم.
بهرام خانی، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه به تازگی در گفت وگو با برخی از رسانه از تولید 451 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 336 هزار تن شیرخام، 36 هزار و 300 تن گوشت قرمز، 63 هزار و 800 تن گوشت طیور، 11 هزار و 100 تن تخم مرغ و 4083 تن عسل در این استان خبر داد بود که همه امیدواریم این ارقام با واقعیت ها همخوانی داشته باشد تا شاهد این حجم از بیکاران در کرمانشاه نباشیم.
نظر شما