به گزارش خبرنگار کردپرس، از اعتراض شهروندان قروه ای به وضعیت مدیریت شهری و درگیر شدن شهر در انبوهی از زباله های مانده بر روی زمین شروع شد؛ سپس به تخلف در خدمات شهری و بیمه کردن افرادی بیش از حد نیاز رسید؛ بعد از آن پای 22 تخلف در شهرداری قروه به میان آمد و حال در ادامه گزارش های تحقیقی و پیگیرانه خبرگزاری کردپرس نوبت به «نامه استعفای شهردار قروه» می رسد که نه تنها به صورت رسمی اعلام عمومی نشده بلکه حتی تعدادی از اعضای شورای شهر هم نسبت به این موضوع بی خبر بوده و از چنین مسئله ای اطلاعی ندارند و بر این باورند که این نامه برای سوءاستفاده از موقعیت شغلی بوده و کذب است.
ماجرا از چه قرار است؟
در تاریخ 19 تیرماه سال گذشته نامه ای خطاب به رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از طرف «امیر قادری»؛ معاون وقت امور عمرانی استاندار کردستان به شرح فوق نوشته شده است:«در خصوص درخواست مجوز تبدیل وضعیت آقای حسین پروندی شهردار مستعفی قروه از قرارداد انجام کار معین (مشخص) به پیمانی با دارا بودن مدرک تحصیلی فوق لیسانس و ده سال سابقه مفید و مؤثر خدمت در شهرداری، خواهشمند است دستور فرمایید با عنایت به حصول رضایت از عملکرد نامبرده نسبت به صدور مجوز تبدیل وضعیت استخدامی ایشان مساعدت لازم معمول و نتیجه را به این معاونت ابلاغ نمایند». نامه ای که در آن خبر از «استعفای شهردار قروه» داده شده، خبری که به چند دلیل احتمال می رود کذب و ساختگی باشد.
از یک طرف «حسین پروندی» که از سال 93 به عنوان شهردار قروه شناخته می شود تا به حال هیچ موردی از استعفای او شنیده نشده و حتی به صورت عمومی هم چنین موضوعی مطرح نگردیده است!
از طرفی دیگر اگر واقعاً شهردار استعفا کرده آیا نباید به صورت علنی به شهروندان از طریق رسانه های جمعی اعلام می شد؟! و شورای شهر به فکر انتصاب شهردار جدید می بود؟!
همچنین استعفای شهرداران ابتدا باید در شورای شهر بررسی و مورد تأیید قرار گرفته و سپس به هیئت تطبیق رفته و آن وقت در صورت پذیرش استعفا سرپرست انتخاب گردد و خبررسانی شود! این در حالی است که بررسی های خبرنگار کردپرس نشان می دهد هیچکدام از این مراحل پیش نرفته و حتی شورای شهر هم از این نامه و استعفا بی خبر بوده است! به طوری که بعد از مطلع شدن از وجود چنین نامه و درخواستی؛ از متولیان استانی و کشوری به پیگیری این مورد پرداخته اند.
هرچند رئیس فعلی شورای شهر قروه کذب بودن نامه استعفای شهردار را تأیید می کند اما در پاسخ به این سؤال که چه اقدامی صورت گرفته؟ تنها به این گفته بسنده کرد که در حال پیگیری این مسئله هستیم و تا زمانی که نتیجه نهایی به دستمان نرسد نمی توان اعلام نظر کرد، ضمن اینکه معاون وقت امور عمرانی استاندار کردستان هم تغییر یافته و همین روند پیگیری را به تأخیر انداخته است.
چه کسانی مانع پیگیری شدند؟
این جریان در زمان ریاست وقت «غلامرضا خسروی» در شورای شهر قروه اتفاق افتاده است و حال معلوم نیست اگر استعفای شهردار صحت دارد چرا علنی نشده و اگر نه این نامه و درخواست تبدیل وضعیت برای چیست؟
گرچه تلاش خبرنگار کردپرس برای پاسخگویی رئیس وقت شورا بی نتیجه ماند اما شواهد نشان می دهد که حتی مجموعه فرمانداری هم از این جریان بی خبر بوده و همین کذب بودن این استعفا را پررنگ تر می سازد.
در واقع طبق قانون، شهرداران در حین ادامه خدمت در سمت شهردار نمی توانند تبدیل وضعیت یابند و یا با دارا بودن سمت شهردار در جایگاه و یا پست سازمانی دیگری مشغول به کار شوند. براساس همین بند قانون به نظر می رسد این استعفا ساختگی بوده و فقط برای تبدیل وضعیت استخدامی شهردار قروه از قراردادی به پیمانی صورت گرفته است. تصمیمی که باعث اعتراض جدی دو نفر از اعضای شورای شهر «مهدی ملکی و پرستو شکری» شده است.
همچنین بررسی ها نشان می دهد پیگیری این مسئله در زمان ریاست «پرستو شکری» بوده است. در همین راستا او در پاسخ به این سؤال خبرنگار کردپرس که چه اقداماتی برای مشخص شدن واقعیت ماجرای استعفای شهردار صورت گرفت، گفت که «بعد از مطلع شدن این موضوع آن هم از سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور و به دست آوردن مستندات مرتبط؛ مکاتبات مختلفی را انجام دادم اما هیچ ارگان و نهادی نه تنها پاسخ گو نبودند بلکه از من خواستند که دیگر این موضوع را پیگیری نکنم!»
«شکری» منع پیگیری این جریان و اتفاق را بی حرمتی محض به شورا و جایگاه شورا دانست و شفاف سازی این مسئله برای افکار عمومی را ضروری خواند.
با این وجود باید مشخص شود چه کسانی مانع پیگیری این عضو شورا شدند و علت آن هم بیان گردد؟ مگر نه اینکه همه جا رعایت قانون الزام است! پس چرا راه برای بی قانونی هموار و جلوی اجرای قانون گرفته می شود؟
استعفایی که ساخته شد
به استناد گفته های اعضای شورا و بررسی های صورت گرفته به نظر می رسد این استعفا در اصل ساختگی است؛ در این زمینه چند احتمال می رود یکی اینکه «یا شهردار استعفا داده و رئیس وقت شورا خود از جانب اعضای شورا مراحل اداری این درخواست را به جلو برده... یا امضای اعضای شورا جعل و بدون هماهنگی صورت گرفته... یا اصلاً استعفایی در کار نبوده و این اقدام تنها برای تبدیل وضعیت استخدامی شهردار انجام شده است...»
هرچند می توان احتمالات دیگری را در این زمینه داد اما اینجا سؤالاتی مطرح است «این نامه که خطاب به رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاریهای کشور نوشته شده با امضای معاون وقت امور عمرانی است و آیا امکان دارد این مسئول که چنین نامه ای را امضا کرده از پروسه اداری و قانونی استعفای شهرداران مطلع نباشد؟ همچنین رونوشتی از این نامه به مدیر کل امور شهری و شوراها رفته و باز هم تکرار این سؤال پیش می آید که مسئولان استانداری از روند استعفای شهردار مطلع بوده اند؟ نامه شورا و هیئت تطبیق را داشته اند؟ چگونه می شود بدون مجوزهای قانونی کاری پیش رود؟»
جلوی تبدیل وضعیت گرفته شد
با پیگیریهای «پرستو شکری»؛ رئیس سابق شورای شهر، هرچند جلوی تبدیل وضعیت غیرقانونی شهردار قروه گرفته شد اما به نظر می رسد این خطر همچنان وجود دارد چرا که وقتی پاسخی در این زمینه داده نشده و موانعی برای پیگیری پیش آمده! بیم آن می رود که همچنان دست های پنهانی بسیاری در کار باشند و بخواهند این راه غیراصولی را ادامه دهند و استعفا و تبدیل وضعیت را یکبار دیگر به جریان بیاندازند.
لذا می طلبد مجموعه مدیریت استانداری، فرمانداری و دستگاه های نظارتی حقوق شهروندی را به یاد بیاورند و افکار عمومی در شهر قروه را روشن نمایند که این وضعیت چرا به وجود آمده و تا به کی قرار است ادامه یابد؟!
رضایت مردم یا مسئولان از شهردار؟
در نامه ذکر شده از «رضایت عملکردی شهردار قروه» سخن به میان آمده... این رضایت از عملکرد آیا از جانب مسئولان است یا مردم؟ مگر نه اینکه مردم گزینه های اصلی برای سنجش رضایت از عملکرد هر مسئول و مدیری هستند... پس چرا «امیر قادری» به عنوان معاون وقت امور عمرانی از رضایت عملکرد شهردار سخن گفته بدون اینکه از مردم قروه نظرسنجی کرده باشد؟ مردمی که این روزها معترض وضعیت شهرداری هستند و همه جا از بی تدبیری شهردار سخن می گویند... آیا توجه به مطالبات مردم مهم است یا تبدیل وضعیت شهردار؟!
مردم خواستار پاسخ گویی هستند
باتوجه به آنچه گفته شد به نظر می رسد این ناهماهنگی و تصمیم گیری های نامشخص در شهرداری و شورای شهر توسط عده ای، باعث شده یکسری کارهای نامعلوم و مبهم انجام شود، کارهایی که تنها آسیب آن به شهروندان می رسد و نیاز است هر آنکس در این زمینه دخیل بوده پاسخی اساسی در راستای شفافیت سازی به مردم قروه داشته باشد. مردمی که نمی توانند در برابر «ضعف خدمات شهری، جولان گزینه های تحمیلی در شهرداری، 22 تخلف صورت گرفته در شهرداری و استعفای نامعلوم و ساختگی شهردار» سکوت کنند و فقط نظاره گر باشند./
* گزارش: زیبا امیدی فر
نظر شما