خطرات قانون جدید انتخابات عراق‌ متوجه‌ کُردها است

سرویس عراق و اقلیم کردستان - بهار محمود نماینده‌ مجلس عراق از فراکسیون جنبش تغییر، قانون جدید انتخابات این کشور را خطری متوجه‌ کردها دانست.

به‌ گزارش کردپرس، واکنش متناقض کُردها به‌ تصویب قانون انتخابات عراق در مجلس این کشور، ادامه‌ دارد و در جدیدترین موضع گیری، بهار محمود نماینده‌ جنبش تغییر در مجلس نمایندگان، اعلام کرد که‌ خطرات تصویب این قانون بیش از هر طیف دیگری متوجه‌ کُردها به‌ ویژه‌ در مناطق مورد مناقشه‌ است.

مجلس نمایندگان عراق شامگاه سه شنبه 3 دی ماه‌ 1398 تشکیل جلسه داد و پیش نویس 50 ماده ای قانون جدید انتخابات این کشور را به تصویب رساند.

در جلسه رای گیری بر سر قانون جدید انتخابات عراق، نمایندگان اکثر فراکسیون های کردستانی در اعتراض به برخی مواد قانون پیشنهادی و در راس آنها ماده 15، صحن علنی مجلس را ترک کردند با این حال قانون جدید با اکثریت آرای نمایندگان به تصویب رسید.

بهار محمود نماینده‌ کُرد مجلس عراق، در این باره‌ به‌ پایگاه‌ خبری سبه‌ ی ارگان رسانه‌ ای جنبش تغییر، گفت: در نشست مجلس نمایندگان عراق مواد 15 و 16 تصویب شدند و این در حالی است که‌ نمایندگان کُرد خواستار تجدیدنظر در این مواد بودند و به‌ همین دلیل فراکسیون های کردستانی نشست مجلس را بایکوت کردند.

وی اعلام کرد: کُردها مخالف تعیین شهرها به‌ عنوان حوزه‌ انتخابیه‌ بودند و همچنین با انتخاب نامزدها بر اساس کسب بیشترین آرا و نامزدی به‌ صورت انفرادی که‌ در ماده‌ 15 به‌ آن اشاره‌ شده ، مخالفت کردند زیرا این تغییرات را به‌ عنوان خطری برای خود می دانند.

نماینده‌ کُرد مجلس عراق اظهار کرد: به‌ دلیل این که‌ سرشماری نفوس در عراق انجام نشده‌ است تعیین شهرها به‌ عنوان حوزه‌ انتخابیه‌ مسائل و مشکلات بسیاری ایجاد می کند. به‌ ویژه‌ که‌ تاکنون در چندین استان حوزه‌ های شهری تفکیک نشده‌ اند برای مثال شهری مثل کفری بخشی از آن در اقلیم کردستان واقع شده‌ و بخشی نیز در مناطق مورد مناقشه‌ است.

به‌ گفته‌ بهار محمود، کُردها در مناطق مورد مناقشه‌ عراق بر اساس قانون جدید انتخابات آرای بسیاری را از دست خواهند داد.

براساس قانون جدید انتخابات عراق، این کشور به حوزه های انتخابیه متعدد بر اساس داده های وزارت برنامه ریزی تقسیم می شود و رای دهندگان عراقی از این پس اعضای مجلس نمایندگان را به جای انتخاب از میان فهرست های حزبی، به صورت فردی انتخاب می کنند و هر عضو مجلس نیز نماینده یک حوزه انتخابیه مشخص خواهد بود در حالی که پیش از این هر استان را چند عضو مجلس نمایندگی می کردند.

بر اساس قانون جدید هر شهرستان دارای جمعیت بیش از 100 هزار نفر یک حوزه انتخابیه به شمار می آید در حالی که شهرستان های دارای جمعیت کمتر از 100 هزار نفر نیز با شهرستان های همجوار یک حوزه انتخابیه را تشکیل می دهند.

قانون جدید انتخابات عراق همچنین ایجاب می کند که نامزدی در انتخابات پارلمانی به صورت انفرادی در یک حوزه انتخابیه و نه از طریق فهرست های انتخاباتی انجام شود و فردی که بیشترین آرا را به دست آورد پیروز انتخابات معرفی خواهد شد در حالی که دست کم 25 درصد کرسی های مجلس نمایندگان نیز به زنان اختصاص یافته است.

کد خبر 160358

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha