به گزارش کردپرس، نمایندگان فراکسیون نسل نو در میان فراکسیون های کردستانی مجلس عراق برخلاف اکثر نمایندگان کُرد به اصلاح قانون انتخابات رای مثبت دادند و رهبر این حزب تاکید می کند که این قانون به ضرر کُردها نیست، بلکه موجب کاهش سلطه احزابی می شود که مخالف آن هستند.
شاسوار عبدالواحد رهبر نسل نو در اطلاعیه ای ضمن تاکید بر این که قانون انتخابات عراق به ضرر کُردها نیست، بلکه فقط به ضرر احزاب است، پنج دلیل زیر را برای رای مثبت فراکسیون این حزب به اصلاح قانون انتخابات عراق برشمرد.
1: قانون جدید انتخابات از سلطه احزاب می کاهد و به نامزدهای فردی و آزاد و مستقل فرصت انتخاب می دهد.
2: بر اساس این قانون، در هر حوزه ای نامزدهای توانمند و کارآمد رای خواهند آورد نه نامزد احزاب .
3: بر اساس این قانون، هر نامزدی در حوزه انتخابیه کوچک به مجلس راه می یابد، ساکنان منطقه نماینده خود را می شناسند و اگر فعال و پیگیر نباشد از سوی مردم بازخواست می شود.
4: اظهارات مبنی بر تضعیف جایگاه کُردها در نتیجه اجرای این قانون کذب است، واقعیت امر این است که سلطه و جایگاه اتحادیه میهنی و حزب دمکرات را کاهش می دهد، نسبت جمعیتی کُردها مشخص و ثابت است و در مناطق کُردی نامزدهای کُرد به مجلس راه می یابند.
5: حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان در دوره های گذشته دارای 80 کرسی مجلس بودند، اما این چه نفعی برای مردم داشت!؟ پس از آن شمار کرسی های احزاب کُرد به 60 کرسی کاهش یافت و وضعیت شهروندان بدون تغییر باقی ماند، حال هم اگر دو کرسی کمتر یا بیشتر کسب شود، هیچ چیز تغییر نمی کند، بلکه احزاب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان زیان خواهند کرد و شرکت های آن ها پروژه های کمتری دریافت می کنند، وگرنه اقلیم کردستان نفت خود را تحویل بغداد می دهد و پرداخت بودجه و حقوق کارمندان اقلیم کردستان ادامه خواهد یافت و وضعیت شهروندان بهبود خواهد یافت.
شاسوار عبدالواحدر در پایان تصریح کرد: حزب دمکرات و اتحادیه میهنی کردستان با هر چیزی موافقت کردند، شما مخالف آن باشید و این مهم را اصل اساسی تغییرناپذیر قرار دهید زیرا این رویکرد موجب نفع مردم خواهد شد.
مجلس نمایندگان عراق شامگاه سه شنبه 3 دی ماه 1398 تشکیل جلسه داد و پیش نویس 50 ماده ای قانون جدید انتخابات این کشور را به تصویب رساند. در جلسه رای گیری بر سر قانون جدید انتخابات عراق، نمایندگان اکثر فراکسیون های کردستانی در اعتراض به برخی مواد قانون پیشنهادی و در راس آنها ماده 15، صحن علنی مجلس را ترک کردند با این حال قانون جدید با اکثریت آرای نمایندگان به تصویب رسید.
براساس قانون جدید انتخابات عراق، این کشور به حوزه های انتخابیه متعدد بر اساس داده های وزارت برنامه ریزی تقسیم می شود و رای دهندگان عراقی از این پس اعضای مجلس نمایندگان را به جای انتخاب از میان فهرست های حزبی، به صورت فردی انتخاب می کنند و هر عضو مجلس نیز نماینده یک حوزه انتخابیه مشخص خواهد بود در حالی که پیش از این هر استان را چند عضو مجلس نمایندگی می کردند.
بر اساس قانون جدید هر شهرستان دارای جمعیت بیش از 100 هزار نفر یک حوزه انتخابیه به شمار می آید در حالی که شهرستان های دارای جمعیت کمتر از 100 هزار نفر نیز با شهرستان های همجوار یک حوزه انتخابیه را تشکیل می دهند.
نظر شما