دهستان منگور شرقی مهاباد در محرومیت کامل/ وعده ها همه انتخاباتی اند

سرویس آذربایجان غربی- نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه از توابع منگور شرقی در مهاباد می گوید: محرومیت و مشکلات منطقه منگور شرقی بسیار زیاد است و روستاهای این منطقه در مهاباد با مشکلاتی چون نبود مدرسه، خانه بهداشت، لوله کشی آب و گاز و نبود زیرساخت‌های مناسب جاده ای روبه رو هستند.

به گزارش کردپرس، بخش خليفان مهاباد در 40 كيلومتري مسير مهاباد به سردشت واقع شده و داراي 107 روستا است. این بخش را دو دهستان کانی‌بازار و منگور شرقی تشکیل می دهند.

روستاهای بخش منگور شرقی که در منطقه ایی ییلاقی و کوهستانی قرار دارند، با محرومیت ها و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنند، نماینده شورای روستای سولغه، یکی از روستاهای بزرگ این منطق هدر گفت و گو با خبرنگار کردپرس به بیان مشکلات و کاستی های این منطقه در دهستان منگور شرقی می پردازد و با انتقاد از کم کاری مسئولین می گوید؛«این دهستان در فصول انتخاباتی از نامزدهای انتخاباتی پر تردد است و باقی سال به فراموشی سپرده می شود». ادامه این گفت و گو را می خوانید؛

آمار بالای ترک تحصیل دانش آموزان در بخش خلیفان/ خیرین مدرسه ساز پیشقدم نمی شوند

کمال الفیده در گفت و گو با خبرنگار کردپرس در خصوص مشکلات این منطقه می گوید: در روستای سولغه ۳۰۰۰ متر زمین برای احداث یک مدرسه متوسطه اول در این روستا اهدا کرده ام اما تاکنون خیری برای ساخت این مدرسه پیشقدم نشده است و بارها با نماینده شهرستان مهاباد در این خصوص مکاتبه کرده‌ایم اما تاکنون جواب قطعی برای فعالیت یک خیر جهت احداث مدرسه متوسطه اول در این روستا پیدا نشده است.

او می گوید: مدرسه روستای سولغه به همراه ۱۷ روستای منگور شرقی بدون مدرسه متوسطه اول هستند و دانش آموزان مدارس ابتدایی نیز در کانکس تحصیل می کنند از این رو پیشنهاد کردیم که در روستای سولغه که دارای نزدیکترین راه ارتباطی میان این ۱۷ روستا است، یک مدرسه مقطع راهنمایی(متوسطه اول) ایجاد شود چرا که دانش‌آموزان می‌توانند فاصله روستاهای خود تا سولغه را رفت و آمد کنند تا دیگر احتیاجی به این حضور دانش آموزان در مدارس مدارس شبانه روزی خلیفان و مهاباد نباشد.

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه از آمار بالای ترک تحصیل دانش آموزان در منطقه منگور شرقی انتقاد می کند و می گوید: 214 دانش آموز دختر و پسر در ۱۷ روستای بزرگ این منطقه وجود دارند که در ۵ سال اخیر تا کنون از این میزان 123 نفر به دلیل نبود مدرسه متوسطه ترک تحصیل کرده اند، بسیاری از والدین راضی نیستند که دانش آموزان دختر در مدارس شبانه روزی ثبت نام کنند، همچنین دانش آموزان پسر نیز در مدرسه شبانه روزی با مشکلات دیگری روبرو هستند از این رو اگر یک مدرسه در سولغه ایجاد شود می‌توانیم جلوی ترک تحصیل دانش آموزان را در این زمانه که به هیچ وجه ترک تحصیل قابل قبول نیست، رابگیریم.

او ادامه می دهد: بارها با آموزش و پرورش هم مکاتبه کرده‌ایم و همچنین از نماینده درخواست کرده ایم که در این مناطق که مناطقی ییلاقی و کوهستانی است حداقل این امکان فراهم شود که دانش‌آموزان تا کلاس نهم در روستاهای خود درس بخوانند و بعد از آن بتوانند به مدارس شبانه روزی مراجعه کنند، زیرا در آن سن دانش آموزان بهتر می توانند به نسبت یک دانش کلاس ششم تصمیم گیری کنند. اما در حال حاضر اغلب دانش آموزان از همان کلاس ششم ترک تحصیل می کنند.

نبود خانه بهداشت در روستاهای منگور شرقی جان روستاییان را تهدید می کند

الفیده با اشاره به سایر مشکلات این منطقه بیان می کند: تاکنون خانه بهداشتی در این روستا احداث نشده است و بارها شده که روستاییان بیماری را با هزار دردسر به شهر رسانده ایم و نبود خانه بهداشت در این منطقه بسیار دردسرساز شده است، به خصوص زمانی که برف می بارد و جاده ها مسدود می شود. دیگر راه ارتباطی روستاییان با شهر به کلی قطع می شود.

او ادامه می دهد: زمستان سال گذشته بارها پیش آمد که زنان باردار، بیماران بیماری های خاص و یا بیمار سرطانی، شب و نیمه شب دچار ناراحتی شدند و به پزشک نیاز داشتند و مردم و اهالی روستا از نردبان به عنوان برانکارد استفاده کردند تا بتوانند این بیمار را یا زن حامله را به محلی برسانند که ماشین ها توانایی رفت و آمد داشته باشند این وضعیت قابل قبول نیست و تا چه زمانی ما باید این وضعیت را هر سال زمستان تحمل کنیم، منطقه ما ایلاقی و کوهستانی است و در زمستان ماشین‌ها نمی توانند در این محل به خوبی رفت و آمد کنند. بارها از نماینده مهاباد درخواست کرده‌ایم که بالگردی از اورژانس برای این مناطق در فصل زمستان به صورت موقت در نظر گرفته شود تا خدای ناکرده مریضی دیر وقت بیمارستان نرسد.

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه با انتقاد از شبکه بهداشت و درمان مهاباد می گوید:علیرغم اینکه بیماری آنفلوآنزا نیز اخیرا شیوع پیدا کرده است تاکنون کسی به روستای ما مراجعه نکرده و هیچ گونه اطلاع‌رسانی در این خصوص به دانش‌آموزان، کودکان و خانواده‌ها اعلام نکرده اند.

جاده های روستایی نامناسب و نبود آسفالت استاندارد

الفیده در خصوص وضعیت راه های مواصلاتی منطقه منگور شرقی می گوید: متاسفانه وضعیت جاده‌های این منطقه بسیار نامناسب است و با بارش برف و باران کل راه ها مسدود می شود و راهداری هر سال به بهانه دستگاه های فرسوده و خراب عنوان می کند که تا رسیدن به روستاها و این مناطق دور افتاده زمان زیادی طول می‌کشد در حالی که بارها به اداره راه و ترابری و راهداری شهرستان مهاباد مراجعه کرده و پیشنهاد کرده ایم تا زمانی که آب و هوا مساعد و شرایط مطلوب است می‌توانند نسبت به بهسازی و نوسازی جاده ها اقدام کنند تا زمانی که برف و بارش ها شروع شد دوباره اهالی روستا گرفتار نشوند اما متاسفانه هر بار با بارش برف مسدود شدن جاده ها به یاد اهالی محروم این مناطق می افتند.

او اضافه می کند: قرار بود که مسیر پنج کیلومتری روستای سولغه آسفالت شود اما تاکنون ۱۲۰۰ متر توسط راه و شهرسازی آسفالت شده که بسیار نامطلوب است و تمامی آسفالت هنوز به یک سال نرسیده از بین رفته است، حتی اقداماتی نظیر خط کشی جاده و قراردادن تابلوهای راهنمایی رانندگی در این گردنه های مه گیر اقداماتی هستند که کار چندان دشواری محسوب نمی شوند اما اداره راهداری از این کار هم امتناع می‌کند این ها کوچک ترین مسائلی هستند که به اعتباری هم نیاز ندارند، اما انجام نمی شوند.

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه بیان می کند: سردار سپاه پاسداران مهاباد وعده داده است که در سال 99 اولین بودجه ای که به بسیج سازندگی برسد صرف آسفالت جاده روستای منتهی به سولغه شود.

قطعی زیاد برق، نبود آب لوله کشی/ منگور شرقی اینترنت هم ندارد

الفیده در خصوص وضعیت آب رسانی به این روستا و سایر روستاهای منگور شرقی می گوید: لوله کشی آب در این روستاها وجود ندارد، در روستای سولغه مردماز لوله کشی آب بی بهره اند و هر خانواری دارای چاه آب در خانه خودش است اما این مسئله کفاف نیاز آبی را نمی دهد و ممکن است استانداردهای بهداشتی در این چاه های آب رعایت نشود به دلیل اینکه همه اهالی روستا از این چاه های آب استفاده می‌کنند در صورتی که از لوله کشی آب استفاده می شد می توان نسبت به بهداشت بهداشت و سلامت آب نیز اطمینان حاصل کرد.

او با اشاره به مشکلات حوزه برق نیز در این منطقه ادامه می دهد: در منطقه محروم منگور شرقی بارها شده که برق این مناطق با بارش برف و باران برای چندین ساعت قطع می شود در حالی که امروز بدون برق زندگی ممکن نیست و در روستاهای دور افتاده سپری کردن وضعیت با قطعی برق سختی ها را دو چندان می کند بارها خواستار آن شده ایم که کابل های برقی مستحکم را در این مناطق احداث کنند تا کمتر با مشکلات قطعی برق مواجه شویم اما متاسفانه هیچ کدام از این خواسته‌های را کسی پاسخگو نیست.

این عضو شورای روستایی در منگور شرقی می گوید: علاوه بر مشکلات قطعی زیاد برق، در این روستاها حتی اینترنتهم وجود ندارد و آنتن‌دهی تلفن بسیار نامناسب است. بنده به عنوان نماینده دهیاری روستا تنها زمانی می توانم از اخبار و اطلاعاتی که در فضای مجازی منتشر شده است مطلع شوم که به شهر مراجعه کنم و تنها در این صورت می توانم از اینترنت استفاده کنم که این مسئله در این زمانه اصلاً معقول نیست. از سوی دیگر آنتن‌دهی تلویزیون نیز در این روستاها چندان مناسب نیست و مردم برای کسب آگاهی و اطلاعات خود با مشکل مواجه هستند.

او اضافه می کند: برخی از روستای منطقه منگور شرقی با مخابرات شهرستان سردشت ارتباط گرفته اند و با استفاده خدمات این شهرستان اینترنت دریافت کرده اند ولی متاسفانه آن هم چندان عملکرد مطلوبی ندارد و در همه نقاط روستا آنتن دهی ندارد.

نبود سالن ورزشی در منگور شرقی / زمین اهدا شده، اعتبار ساخت تامین نیست

نماینده ورزش روستای سولغه در خصوص وضعیت امکانات ورزشی منطقه منگور شرقی می گوید: در بخش شامات و شار ویران مهاباد در اغلب روستاها ۲ سالن ورزشی وجود دارد ولی در منطقه منگور شرقی از مجموع ۲۰ روستا یک سالن ورزشی هم وجود ندارد.

او اضافه می کند: در روستای سولغه زمینی برای سالن ورزشی، اهدا شده است اما دریغ از ساخت و کسی جهت احداث آنها اقدام نمی کند و خیری نیست که بتواند در این راستا ما را همراهی کند. به اداره کل ورزش استان هم مراجعه کرده اما به ما اعلام کردند در صورتی که در شورای برنامه‌ریزی شهرستان از طرف بخشدار برای این بخش اعتباری مصوب شود، ما با آن موافقت کرده و مراحل ابلاغ و تصویب بودجه را اجرایی خواهیم کرد، اما بخشدار عنوان می‌کند که در این زمینه بودجه ایی وجود ندارد!

معادن کوهها و جاده های منگور شرقی را نابود کردند/ سهمی از معادن نداریم

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه از آمار بالای معادن در منطقه منگور شرقی خبر می دهد و می گوید: روستاهای این منطقه محروم هیچ سهمی از این معادن ندارد، این منطقه پر از معدن انواع سنگ است و معادن با ماشین های سنگین و حمل بارهای 30 تنی، همان زیرسازی های ساده ای را که برای ما انجام می‌گیرد در جاده‌ها خراب می‌کنند. کل جاده‌ها از بین رفتند و کوه ها توسط معادن نابود شده‌اند اما هیچ هزینه‌ای توسط این معادن به عنوان عوارض بهسازی به این روستاها تعلق نمی گیرد و روستاییان این مناطق سهمی از معادنی که باعث نابودی راه و منابع طبیعی این روستاها می‌شوند، ندارند و اقدامی هم برای بهسازی روستا از محل عوارض این معادن اختصاص داده نمی شود و همه مسئولین عنوان می‌کنند که بودجه ندارند.

الفیده ادامه می دهد: از سویی دیگر کانال های فصلی روستایی نیز بدون حفاظ و ایمنی هستند . در زمان پرآبی خطرناکند و ممکن است کودکان در آن غرق شوند و در تابستان ها نیز با خشک شدن مجرای این کانالها آلودگی شرایط غرنجی را برای منازل نزدیک کانالهای ایجاد کرده است، بارها درخواست کردیم که از محل دهیاریهای مناطق محروم، هزینه‌ای برای ساماندهی این کار اختصاص پیدا کند اما تا کنون به صورت کامل ساماندهی نشده اند و این مشکلات همچنان باقی است.

به طور کلی روستای بخش خلیفان مهاباد از لحاظ خدمات بهداشتی، ورزشی، آموزش و پرورش، راه، آب، برق بی بهره اند و همچنین آبگرمکن های آفتابی نیز به این مناطق با وجود کوهستانی بودن اختصاص نیافته است.

مسئولان کاری نمی کنند و هیچوقت بودجه ندارند

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه می گوید: این روستا دارای ۲۲۴ نفر است و اکثر مردم به دامداری مشغول هستند در منطقه منگور شرقی روستاهای این مناطق عمدتاً روستاهایی ۳۰ خانواری هستند ولی این دیگر تقصیر ما نیست که در این منطقه جغرافیایی پراکنده شده ایم و مسئولین هر بار که با درخواست های ما رو به رو می‌شوند نبود بودجه را بهانه می کنند و یا اینکه اعلام می‌کنند به دلیل تعداد کمی خانوار روستایی، قادر به خدمتگزاری نیستند در حالی که ما نیز در شهرستان مهاباد زندگی می‌کنیم و خواستار ارائه خدمات هستیم.

الفیده با دلسردی اظهار می کند: بارها مسئولان عنوان کردند که جمعیت این مناطق کم است و به همین دلیل نمی‌توانند نسبت به ایجاد مرکز بهداشت و یا مدرسه اقدام کنند در حالی که همین مسئله سبب افزایش مهاجرت از روستا به شهر شده است و بسیاری از اهالی در نظر دارند که محل زندگی خود را به امید محلی که خدمات رسانی ها در آن مطلوب تر باشد ترک کنند که این هم مسائل و مشکلات دیگری را به دنبال خواهد داشت.

ترافیک نامزدهای انتخاباتی در فصول انتخابات در منگور شرقی!

او از ترافیک کاندیداهای انتخاباتی موقع انتخابات نزدیک موعد تبلیغات در این منطقه گلایه مند است و اضافه می کند: تردد نامزدهای انتخاباتی در فصل انتخابات به این مناطق زیاد است، می آیند پایه صحبت‌های مردم می‌نشینند و مشکلات مردم را جویا می شوند اما بعد از انتخابات تمامی نماینده ها این منطقه را با مشکلات و محرومیت هایش به فراموشی می سپارند.

نماینده شورا و دهیاری روستای سولغه ضمن تشکر از سپاه پاسداران مهاباد می گوید: تا به امروز تنها خدماتی که برای بخش منظور شرقی انجام گرفته است از سوی بسیج سازندگی و سپاه پاسداران بوده و بنده به عنوان نماینده روستای سولغه از سردار رحیم طالبی مسئول سپاه پاسداران مهاباد تشکر می‌کنم چرا که در قالب طرح‌های بسیج سازندگی اقدام به ساخت پلم زیرسازی جاده هام نوسازی و بهسازی مسجد کرده‌اند.

جایگاه وضو، غسالخانه، سرویس بهداشتی برای مسجد ایجاد کرده‌اند اما متاسفانه تاکنون هیچ کدام از مسئولان به وضعیت این روستا و سایر مناطق محروم منطقه منگور شرقی رسیدگی نکرده اند این مشکلات تنها مربوط به سولغه نیست بلکه این در منطقه روستاهای بسیار محروم تر از روستای سولغه نیز وجود دارد که تاکنون به این روستاها هم رسیدگی نشده است. این ها وظیفه ارگان های دولتی است که در این بخش تا کنون کم کار بوده اند.

کد خبر 160374

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha