به گزارش کردپرس، به نقل از خانه ملت؛ جلال محمودزاده با اشاره به آغاز واردات یک میلیون تن گندم از کشورهای روسیه و آلمان، گفت: در زمینه واردات گندم در درجه اول دولت وسپس شورای اقتصاد را مقصر میدانم، در سال زراعی گذشته با توجه به میزان تولید گندم امکان صادرات این محصول استراتژیک نیز وجود داشت.
او با اشاره به اینکه در سال زراعی گذشته 13 میلیون تن گندم تولید شد که میزان مصرف داخلی حدودا 11 میلیون تن است، ادامه داد: کشاورزان به دلیل پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم محصول تولیدی خود را تحویل ندادهاند و دولت به دلیل عدم موفقیت در خرید تضمینی مجبور به واردات شده است.
این نماینده مجلس دهم با تاکید بر اینکه محصول گندم تولیدی کشاورزان یا در انبارهای آنها باقی مانده و به سمت دامداریها هدایت میشود و یا از مرزهای کشور به صورت قاچاق خارج شده است، عنوان کرد: دولت و شورای اقتصاد با تعیین قیمت پایین خرید تضمینی گندم باعث شدند تا گندم در سه مسیر از چرخه مصرف خارج شود.
محمودزاده تصریح کرد: دولت به جای واردات گندم با قیمت هر کیلوگرم 4 هزار تا 4 هزار 500 تومان بخشی از این میزان اعتبار را در اختیار کشاورزان قرار میداد تا مجبور به واردات نشود، اما دولت در سال زراعی جاری نیز با قیمت خرید تضمینی 2 هزار و 200 گندم مجددا دچار مشکل میشود و برای تامین نیاز داخلی باید اقدام به واردات این محصول استراتژیک کند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: قیمت گندم در کشورهای همسایه دو تا سه برابر نرخ تعیین شده در ایران است و کشاورزان با توجه به قیمت تعیین شده خرید تضمینی محصولاتی مانند گندم و جو را تحویل سیلوهای دولتی نمیدهند، از سویی دیگر گندمهای وارداتی علی رغم هزینه بیشتر از کیفیت خوبی برخوردار نیست و محصول ایرانی با توجه به آب و هوای کشور کیفیت بسیار بالاتری دارد.
نظر شما