تالارهای عروسی همچنان تهدید کننده اند/ ایمنی اماکن عمومی در مهاباد پایین است

سرویس آذربایجان غربی- رییس سازمان آتش نشانی مهاباد گفت: ایمنی اماکن عمومی در مهاباد پایین است و لازم است تا اقدامی جدی در راستای ارتقاء ایمنی این اماکن انجام شود اما تا کنون اخطاریه های این سازمان در خصوص رفع مشکلات ایمنی و ارتقای امنیت این اماکن در مهاباد لحاظ نشده است.

به گزارش کردپرس، بعد از حادثه ناگوار تالار عروسی سقز، اینبار هشدارها برای ارتقای ایمنی تالارهای عروسی و سایر امکان عمومی بیشتر شده است. تالارهایی که شاید کسی تا قبل از حادثه تالار سقز، احتمال خطرات موجود و ریسک بالای این محیط ها را جدی نمی گرفت.

به نحوی که علیرغم هشدارهای ایمنی سازمان های آتش نشانی باز هم مالکان در افزایش ضریب ایمنی این قبیل امکان عمومی حساسیت به خرج نداده اند.

در مهاباد نیز تالارهای عروسی زیادی وجود دارد که هیچکدامشان استاندارها و ایمنی های لازم را ندارند، به گفته رییس سازمان آتش نشانی مهاباد؛ «سال گذشته و حتی قبل از حادثه تالار سقز، بازدیدهای این سازمان از تالارهای عروسی در مهاباد انجام گرفته و اخطاریه های لازم هم صادر شده بود ولی در بازدید دوباره امسال مشخص شد که هیچکدام از اخطاریه های ایمنی جدی گرفته نشده اند و همچنان این تالارها مجوز اجرای مراسم را دریافت می کنند».

رحمان احمدی، رییس سازمان آتش نشانی مهاباد، در گفت‌وگو با خبرنگار کردپرس از میزان ایمنی امکان عمومی همچون تالارهای عروسی، بیمارستان، بازارچه ها، پمپ بنزین ها، پاساژها، مطب های پزشکی و ... می گوید، که در ادامه می خوانید؛

عدم توجه به اخطارهای سازمان آتش نشانی مهاباد برای ارتقای ایمنی اماکن عمومی

رییس سازمان آتش نشانی مهاباد، با اشاره به اینکه سال گذشته این سازمان از ۵۰ اماکن عمومی به دستور فرمانداری بازدید کرده می گوید: در این بازدید ها شبکه بهداشت و درمان، اماکن، اتاق اصناف، نظام مهندسی و نماینده فرمانداری مهاباد هم حضور داشتند و امسال نیز این بازدیدها دوباره انجام گرفت تا نسبت به ایمنی امکان عمومی نظارت ها انجام بگیرد.

او ادامه می دهد: در بازدیدهای مربوطه اخطار نهایی به برخی از این اماکن عمومی از جمله تالار های توسط سازمان آتش نشانی جهت رعایت نکات ایمنی صادر شد ولی متاسفانه در بازدید امسال متوجه شدیم که نه تنها موارد اخطاری برطرف نشده اند بلکه موارد ایمنی هشدار داده شده نیز در هیچ کدام از این اماکن عمومی جدی گرفته نشده اند.

رئیس سازمان آتش نشانی با بیان اینکه ایمنی ها شامل تجهیز این اماکن به ویژه تالار های عروسی به سیستم اعلام و اطفاء حریق، درب های خروجی استاندارد، سیستم های گرمایشی، لوله کشی گاز، تجهیز کپسولهای آتش نشانی و مواردی از این قبیل بود، اضافه می کند: ۶ تالار عروسی در مهاباد هنوز هم از کپسول های گاز استفاده می‌کنند که به هیچ وجه استاندارد نیست البته بازدیدها ادامه دارد و ممکن است سایر تالار ها نیز به همین شیوه باشند که اخطاریه لازم برای آنها صادر شده است.

حادثه تالار سقز یک هشدار جدی بود

احمدی با اشاره به اینکه روند بازدیدها از سال قبل هم وجود داشت ولی بعد از حادثه تالار عروسی سقز این بازدید ها اهمیت دیگری پیدا کردند و مسئولان در پیگیری امور خواستار اقدام جدی شدند، می گوید: امسال از ۱۱ تالار در مهاباد بازدید شده و در بازدیدهای امسال کمیته مربوطه گزارش و صورتجلسه بازدید را کتبا در محل به صاحب تالار یا آن مکان عمومی تحویل می دهد و مهلت زمانی برای آن مالک مقرر می شود تا نسبت به رفع اخطاریه ها و مشکلات موجود اقدام کند، در غیر اینصورت اماکن از اعطای مجوز به این تالارها خودداری خواهد کرد.

رئیس سازمان آتش نشانی مهاباد ادامه می دهد: این بازدیدها همچنان ادامه دارد و نظارت‌ها همچنان برقرار است، تا کنون تنها چند پمپ بنزین در مهاباد اخطاریه های بازدیدهای سال گذشته را جدی گرفتند اما در موارد دیگر اقدام جدی صورت نگرفته است.

تالارهای عروسی مهاباد ایرادات اساسی دارند/ ایمنی تالارها پایین است

احمدی با بیان اینکه در بررسی تالارهای عروسی ایرادات اساسی به چشم می خورد بیان می کند: سازمان آتش نشانی مهاباد این ایرادات طی یک نامه به شهرداری مهاباد ارسال کرده تا شهرداری در قالب اخطاریه های این موارد را به مالکان تالارها ارسال کند.

او اضافه می کند: مواردی که در این اخطاریه به آنها اشاره شده است شامل؛ کمبود درب های خروج اضطراری است که مطابق استاندارد برای هر ۵۰۰ نفر در یک سالن باید دو درب خروج اضطراری و از ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر نیز باید سه درب خروجی وجود داشته باشد که این مورد در تالارهای مهاباد لحاظ نشده است و اغلب تالار های مهاباد تنها یک خروجی دارند که البته عرض آن نیز نسبت به میزان ظرفیت پذیرش جمعیت استاندارد نیست. تنها دو تالار در مهاباد وجود دارد که نسبت به درب خروج اضطراری اقدام کردند. رییس سازمان آتش نشانی مهاباد ادامه می دهد: موارد بعدی اخطار شده، نبود تعداد کافی کپسول آتش‌نشانی است و اغلب آنهایی هم که وجود دارند تاریخ مصرفشان گذشته با قابلیت استفاده ندارند و مالکان نسبت به روزرسانی این تجهیزات اقدامی نکرده اند. درحالیکه باید کپسول ها متناسب با انواع آتش سوزی ها در تالارها وجود داشته باشد زیرا کپسول های اطفای حریق برای آتش‌سوزی های ناشی از گاز و یا برق جداگانه است که این مورد بسیار ضروری است.

احمدی تذکر می دهد: لازم است که پرسنل تالار های عروسی آموزش های لازم را برای اطفاء حریق آموزش ببینند که هزینه‌های برطرف کردن تمامی این موارد به اندازه یک شب برگزاری عروسی در تالار نیست اما متاسفانه در این بین اهمال کاری وجود دارد و مالکان نسبت به این مسئله جدی نیستند و عنوان می‌کنند کارگرانی که در این تالارها کار می‌کند فصلی اند و هر بار سری جدیدی از کارگران به تالار اضافه می‌شوند بنابراین به صرفه نیست که هر دوره برای آنها کلاسهای آموزشی برگزار شود اما باید بدانند که و پرسنل آموزش دیده در این تالار می‌تواند از خسارت های بسیار بزرگتری در صورت بروز حادثه جلوگیری کند.

او تاکید می کند: کما اینکه اگر یک نفر در تالار عروسی سقز با موارد ایمنی آشنایی داشت این خسارت عظیم به جان و مال شهروندان وارد نمی شد.

رئیس سازمان آتش نشانی در خصوص سایر موارد اخطار داده شده به تالارهای عروسی در مهاباد می گوید: آشپزخانه تالارها به فضای عمومی تالار بسیار نزدیک است که این نکته مطلوبی نیست و می‌تواند خطر زا باشد ،همچنین سیستم گرمایشی هیچکدام از تالارها استاندارد نیستند و همه از بخاری هایی که با کپسول های گاز روشن شده اند، استفاده می‌کنند برخی از آنها این بخاری‌ها را در محفظه قرار داده‌اند اما متاسفانه استاندارد نیستند.

احمدی می افزاید: محوطه پارکینگ تالار ها نیز استاندارد نیستند و در صورت بروز اتفاق ماشین های امداد و آتش نشانی نمی توانند به موقع در محل حاضر شوند تمامی این موارد باید در دستور کار تالارها برای ارتقاء امنیت لحاظ شود.

نبود ایمنی دربازارچه ها، پمپ بنزین ها، مدارس فرسوده مهاباد/ آموزش و پرورش از آموزش های آتش نشانی استقبال نمی کند

رئیس سازمان آتش نشانی در خصوص بازرسی از پمپ بنزین ها نیز می گوید: سیستم های اطفاء حریق و خاموش کننده برخی از این مراکز پمپ بنزین عملکرد مطلوبی ندارند و باید نسبت به روز رسانی و تکمیل این بخش اقدامات لازم را انجام دهند.

او با اشاره به بازدید از بازارچه ها نیز عنوان می کند: بازارچه ها مکان های شلوغی هستند اما متاسفانه ایمنی لازم در این بخش نیز لحاظ نشده است. هیچ کدام از این بازارچه‌های مهاباد دارای سیستم اطفاء حریق نیستند وکپسول های آتش نشانی به تعداد کافی در این بازارچه ها وجود ندارد و حتی درب های خروجی این تالار نیز استاندارد نیست و در بعضی از موارد جلوی درب های خروج اجناس قرار داده شده است که در صورت بروز اتفاق قطعا می‌تواند مشکل‌ساز شود.

احمدی از عدم استقبال آموزش و پرورش برای آموزش معلمان مدارس سطح شهرستان مهابادمی گوید و تاکید می کند: این سازمان آماده است تا به صورت رایگان آموزش اطفای حریق را برای کلیه معلمان شهرستان مهاباد برگزار کند، اما تاکنون آموزش و پرورش استقبال چندانی از این موضوع نکرده است، با توجه به وجود بخاری های نفتی در مدارس روستایی ما حاضر بودیم که به دلیل کم جمعیت بودن مدارس روستایی در هر مرحله برگزاری چندین روستا را به صورت همزمان آموزش دهیم اما همانطور که گفتم تا کنون استقبال چندانی از این موضوع نشده است.

او اضافه می کند: البته مواردی هم بوده که معلمان برخی از مدارس و حتی شاگردان در این دوره‌ها شرکت کرده‌اند که به نظر من کافی نیست و باید فراگیرتر انجام شود و حتی سرایداران مدارس باید این آموزش ها را یاد بگیرد که در مواقع خطر می تواند بسیار مفید واقع شود. مدارسی که دارای بافت های کهنه و فرسوده هستند با خطرات بیشتری روبرو هستند لذا لازم است تا ارتقاء ایمنی آنها نیز در دستور کار قرار بگیرد.

احمدی در خصوص بیمارستان و مراکز درمانی هم می گوید: سال گذشته در چندین مرحله آموزش ایمنی و اطفاء حریق برای پرسنل بیمارستان مهاباد نیز انجام گرفته هر چند سیستم اطفای حریق بیمارستان نیز دارای اشکالاتی است که باید نسبت به رفع آنها اقدام کنند که البته اشکالات جزئی است ولی با کامل شدن این امکانات ضریب افزایش ایمنی مرکز درمانی نیز ارتقا خواهد یافت.

پیگیری کسبه تاناکورا جواب داد/90 درصد پیشرفت فیزیکی سیستم اطفای حریق تاناکورا

تاناکورای مهاباد اما داستانش جدا است و کسبه و هیات امنای این مجموعه با اصرار فراوان و پیگیری هایی که انجام دادند موفق شدند سیستم اطفای حریق تاناکور را بعد از سال ها احداث کنند.

این مجموعه که در ابتدا قرار بود بعد از تعطیلات عید نوروز سال 97 به سیستم هوشمند اطفاء حریق با اعتبار یک میلیارد و نیم تومان مجهز شوددر نهایت نقشه کلی سیستم آتش نشانی این مکان به صورت رایگان طراحی شده و در نهایت هزینه این طرح بیش از ۶۰۰ میلیون تومان برآورد شد.

احمدی در خصوص آخرین وضعیت سیستم اطفای حریق در تااناکورای مهاباد می گوید: این مجموعه دارای مغازه های زیادی است و در ابتدا از ایمنی چندانی برخوردار نبود و طبق جلساتی متعدد، مقرر شد که سیستم اطفای حریق هوشمند برای این مکان راه اندازی شود اما در نهایت تصمیم به احداث سیستم آتش نشانی مجهز غیر هوشمند گرفته شد که در حال حاضر ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او با بیان اینکه سازمان آتش‌نشانی ناظر این پروژه است ادامه می دهد: معابر تاناکورا برای عبور ماشین های آتش نشانی استاندارد نیست بنابراین در طرح جدید یک مخزن30 هزار لیتری آب که امکان آبگیری آن توسط ماشین های آتش نشانی از خارج از مجموعه نیز وجود دارد، قرار داده شده و هرکدام از کسبه در صورت بروز حادثه می‌توانند نسبت به اطفاء حریق اقدام کنند که البته در این زمینه نیز باید از قبل آموزش های لازم به کسبه داوطلب داده شود.

فرهنگ ایمنی در کشور پایین است/ ضرورت آموزش و تجهیز ایمنی در ارگان های دولتی

او بیان می کند: سال گذشته آموزش کلیه دهیاران توسط سازمان آتش نشانی مهاباد انجام گرفت و این سازمانحاضر است این دوره را برای هر ارگان و یا بخشی که تمایلی به آموزش ایمنی و اطفای حریق داشته باشد برگزار کند. البته باید تمایل برای یادگیری این کار در میان این ارگان های دولتی وجود داشته باشد .

به گفته رئیس سازمان آتش‌نشانی؛ با توجه به حجم خطرات احتمالی در مراکز عمومی همچون بیمارستانها، مدارس، تالارهای عروسی، پمپ بنزین‌ها، مطب های پزشکی و اماکنی از این قبیل لزوم رعایت اخطارهای فوریتی بیش از پیش باید در دستور کار قرار بگیرد اما متاسفانه تاکنون این جدیت برای برطرف کردن نقصان های ایمنی وجود نداشته است.

احمدی تاکید می کند: متاسفانه فرهنگ ایمنی در کشور پایین است و مردم کمتر نسبت به این قبیل موارد توجه می کنند تا زمانی که خطر اتفاق می‌افتد و بعد از آن به فکر افزایش ضریب ایمنی خواهند بود برای مثال بیمه آتش سوزی منازل یکی از این موارد است که اغلب توسط شهروندان جدی گرفته نمی شود و در آتش سوزی های مسکونی خسارت عمده‌ای از لحاظ جانی و مالی به شهروندان وارد می‌شود که قابل جبران نیست اما بیمه آتش سوزی منازل می‌تواند این اطمینان خاطر را ایجاد کند که در صورت بروز حادثه به عنوان یک چتر حمایتی از شهروندان محافظت کند.

به گزارش کردپرس، در حادثه آتش سوزی تالار عروسی سقز در (13 آذر ماه) 12 نفر جان باختند که بیشتر جانباختگان کودکانی بودند که موقع خروج زیر دست و پای جمعیت مانده اند.

این حادثه در اثر نشت شلنگ گاز متصل به بخاری به وقوع پیوست و در آن علاوه بر کشته شدن 12 نفر از مدعوین، ۳۸ تن دیگر نیز مصدوم شدند.

گفت و گو از تانیا شعفی

کد خبر 160890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha