عبدالمهدی: به نفع عراق است که حضور نیروهای خارجی پایان یابد/صبح جمعه با سردار سلیمانی قرار ملاقات داشتم

سرویس عراق و اقلیم کردستان- نخست وزیر مستعفی عراق در نشست مجلس این کشور برای تصمیم گیری در مورد اخراج نظامیان آمریکایی، تاکید کرد به نفع عراق است که حضور نیروهای خارجی در خاک آن، پایان یابد.

به گزارش کردپرس، عادل عبدالمهدی، نخست وزیر دولت اداره امور عراق با حضور در جلسه فوق العاده مجلس نمایندگان این کشور که ۱۶۸ نماینده در آن حضور یافتند، گزارشی در رابطه با تحولات و رویدادهای اخیر و موضع مناسب در قبال آنها ارائه داد.

عبدالمهدی در ابتدای این گزارش ضمن اشاره به روابط پرتنش میان ایران و آمریکا و پیامدهای آن بر عراق، تاکید کرد که با این حال دو طرف در برخی موارد از قبیل فرآیند سیاسی، تصویب قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی از مواضع دولت عراق حمایت کرده و هر دو با تروریسم و داعش نیز جنگیده و از نیروهای مسلح عراق پشتیبانی کردند

نخست وزیر مستعفی عراق ضمن تاکید بر این که با خروج آمریکا از برجام در آوریل 2018، تنش میان دو طرف افزایش یافت، یادآور شد که در اواخر همان سال و تنها 10 روز پس از آغاز به کار دولت کنونی عراق نیز نخستین مرحله از تحریم های آمریکا علیه ایران آغاز شد.

عبدالمهدی ضمن یادآوری این که دولت عراق در همان هنگام اعلام کرد که بخشی از تحریم های علیه ایران یا هر گونه طرح خصمانه علیه آمریکا و سایر کشورهای دوست خود نیست، اعلام کرد که دولت همچنین تاکید کرده که حشد الشعبی یک نیروی عراقی و بخشی از سامانه امنیتی این کشور است.

فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در بخش دیگری از سخنان خود نیز تاکید کرد که ابومهدی المهندس، نایب رئیس فقید حشد الشعبی در موارد زیادی نقش مثبتی در کنترل برخی گروه های تشکیل دهنده حشدالشعبی و جلوگیری از ارتکاب تخلفات غیر قانونی ایفا کرده است.

وی گفت: دیدگاه آمریکا در قبال عراق در بسیاری از موارد به بخشی از سیاست آن در قبال ایران تبدیل شده است و احساس می کنیم مادامی که بخشی از تحریم های آمریکا علیه ایران نیستیم و بسیاری از سیاست های واشنگتن در عراق و خارج آن را تایید نمی کنیم، اعتماد میان ما و آمریکا کاهش می یابد.

همچنین اعلام کرد: پس از افزایش تنش و وقوع انفجار در برخی انبارهای اسلحه و مهمات حشد الشعبی در تابستان گذشته، طرف آمریکایی به ما اطلاع داد که برخی از این حملات را اسرائیل انجام داده است.

عبدالمهدی خاطر نشان ساخت که دولت آمریکا چندین بار هشدار داد که حمله به نیروهای آن منجر به واکنش مستقیم به حمله و طرف پشت آن خواهد شد و پس از کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی و زخمی شدن شماری افراد عراقی در حمله به پایگاه کی وان و اصابت موشک به اطراف فرودگاه بغداد در 27 دسامبر، هواپیماهای آمریکایی که از خارج عراق به پرواز درآمده بودند در روز 29 دسامبر به پایگاه های حشد الشعبی در قائم حمله کردند و شمار زیادی شهید و زخمی بر جای گذاشتند.

عبدالمهدی ضمن تاکید بر این که دولت اجازه حضور تشییع کنندگان اجساد قربانیان حمله قائم در منطقه سبز بغداد را نداده بود، اعلام کرد که به دنبال تلاش برخی از آنها برای حمله به سفارتخانه آمریکا، نیروهای امنیتی مانع از این کار شدند، فالح الفیاض، رئیس حشد الشعبی و مشاور امنیت ملی عراق نیز تهدید کرد که در صورت عدم خروج معترضان از برابر سفارت آمریکا، استعفا می دهد و هادی عامری و شمار دیگری از مسئولان نیز از این کار حمایت کردند و خود وی نیز تهدید به ترک منصب نخست وزیری کرده بود.

عبدالمهدی در ادامه نیز از نقش مهم المهندس در قانع کردن معترضان برای ترک محل اعتراض خود در نزدیکی سفارت آمریکا خبر داد و به گفته عبدالمهدی، پس از آن مسئولان بلندپایه آمریکا در تماس های تلفنی از موضع دولت عراق قدردانی کردند و دونالد ترامپ نیز در تماس تلفنی با وی خواستار میانجی گری عراق برای برقراری آرامش میان آمریکا و ایران شد با توجه به این که دو کشور به صراحت اعلام می کنند که خواهان جنگ نیستند.

نخست وزیر مستعفی عراق تاکید کرد که همزمان بالگردها و پهپادهای آمریکا بدون اجازه دولت عراق، شروع به پرواز در آسمان بغداد کردند و دولت فدرال نیز درخواست هایی برای استقرار نیروهای آمریکایی بیشتری در خاک عراق برای حفاظت از سفارتخانه و پایگاه های نظامی خود و ورود به مناطق پرواز ممنوع دریافت کرد.

عادل عبدالمهدی در جلسه فوق‌العاده پارلمان عراق با بیان اینکه ترور ابو مهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی، یک ترور سیاسی بود، خاطرنشان کرد که در پیش گرفتن گزینه پایان حضور نیروهای خارجی در عراق گزینه‌ای است که از لحاظ منطقی درست‌ تر وبه نفع عراق است.

عبدالمهدی تاکید کرد: حمله آمریکا که به شهادت سردار سلیمانی و ابو مهدی المهندس انجامید، اوضاع را پیچیده تر کرد و برگزاری این جلسه را ضروری نمود. در صبح همان روزی که سردار قاسم سلیمانی به شهادت رسید، قرار بود با وی دیدار داشته باشم و قرار بود سردار سلیمانی پاسخ ایران به پیام عربستان را به من بدهد.

نخست وزیر عراق تاکید کرد: حضور نیروهای آمریکایی و نیروهای ائتلاف اساساً به دو نامه برمی‌گردد که وزارت خارجه عراق به شورای امنیت فرستاد که در مورد آموزش نیروهای عراقی و مبارزه با داعش و پاکسازی مناطق عراق بود و ماموریت دیگری برای آنها لحاظ نشد. نامه نخست را هوشیار زیباری، وزیر خارجه پیشین عراق برای دبیرکل سازمان ملل در مورد اوضاع دشوار عراق در هنگام حضور داعش فرستاد و خواهان حفاظت از اراضی عراق از سوی کشورهای عضو برای آموزش نیروهای عراق و ارائه سلاح‌ها و تکنولوژی‌های لازم به عراقی‌ها شد.

وی ادامه داد: نامه دوم را، ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه سابق عراق فرستاد که مکمل نامه پیشین بود و در آن آمده بود که جامعه بین الملل در نشست پاریس اعلام کردند که داعش تهدیدی علیه عراق است و ما از کشورها به دلیل حمایت از عراق از جمله حمایت نظامی مناسب قدردانی می‌کنیم. در این نامه آمده بود که ما حمایت کشورها از جمله آمریکا می‌ستاییم. عراق به کمک برادران و دوستان خود برای مبارزه با تروریسم سیاه نیاز داشت اما حاکمیت عراق و استقلال این کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است.

عبدالمهدی تاکید کرد: بر اساس اوضاع کشور و پیامدهای شهادت ابو مهدی المهندس و سردار قاسم سلیمانی، از پارلمان می‌خواهیم که قبل از اتخاذ هر تصمیمی، در خصوص اقدامی که حاکمیت و استقلال عراق را حفظ کند، خوب بیاندیشند. ما دو گزینه داریم، یکی اینکه حضور نیروها در عراق پایان یابد. یا اینکه به پیش نویس پیشینی باز گردیم که قبل از روی کار آمدن دولت کنونی بود و در مورد منحصر کردن نقش نیروها به کمک به نیروهای عراقی برای پیگرد عناصر داعش بود و اینکه نیروهای خارجی مسئولیت جنگی نداشته باشند و دولت دستورکاری را برای کاهش تعداد این نیروها بر اساس منافع ملی تصویب کند. به نفع آمریکا و عراق است که حضور خارجی در کشور پایان یابد.

نخست وزیر عراق به پارلمان توصیه کرد که تدابیر فوری را برای پایان دادن به حضور خارجی در کشور اتخاذ کند.

کد خبر 161159

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha