تاکید بر اشتراکات بازرگانی کردستان ایران و کردستان عراق

سرویس کردستان- رئیس اتاق بازرگانی حلبچه با اشاره به اشتراکات اقلیم کردستان و سنندج تاکید کرد که باید بانک اقتصادی مشترک بین ایران و عراق باید ایجاد شود.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، پیشوا احمد محمود ظهر امروز در نشست مشترک اتاق بازرگانی سنندج و اقلیم کردستان با اشاره به تاریخچه استان حلبچه اظهار داشت: حلبچه در سال 2015 تبدیل به استان شد که همزمان با حمله داعش به عراق شد.

او به اشتراکات کردستان ایران و عراق هم گریزی زد و با بیان اینکه مردم این دو منطقه از لحاظ زبان، دین، نژاد و تاریخ اشتراکات زیادی دارند و همین مسئله موجب احساس همبستگی شده است، افزود: حلبچه شرایط سختی را هم چون بمباران شیمیایی سال 1988 پشت سر گذاشته است و ایران همواره در این شرایط پشتیبان مردم حلبچه بوده و در هنگام آوارگی به آنها پناه داده بنابراین ما خود را همیشه مدیون ملت ایران می دانیم.

آقای احمد محمود در ادامه سخنان خود به سرمایه گذاری در استان حلبچه اشاره کرد که برای آن امتیازات ویژه ای از جمله معافیت 10 ساله از پرداخت مالیات و یا در اختیار قرار دادن زمین رایگان، در نظر گرفته شده است.

او با بیان اینکه اتاق بازرگانی حلبچه برای تشویق بیشتر سرمایه گذاران به دنبال افزایش معافیت مالیاتی از 10 سال به 20 سال است، به دیگر مشوق های سرمایه گذاری در این استان اشاره کرد و در این باره توضیح داد: تمام پروژه ها به نام سرمایه گذار می شود و تمام پول و سودی که به دست می آورد می تواند به شیوه قانونی و بدون هیچ مشکلی از کشور خارج کند.

رئیس اتاق بازرگانی حلبچه اضافه کرد: به منظور تشویق هرچه بیشتر سرمایه گذاران، برای تمام مواد اولیه وارداتی هزینه ای بابت گمرک اخذ نمی شود و مدیریت ارشد در حال پیگیری امتیازات و تسهیلات بیشتر برای سرمایه گذاری در حلبچه است.

او تصریح کرد: شرایط یکسان برای تمامی سرمایه گذاران وجود دارد و آسان کاری بیشتری برای سرمایه گذاران کُرد ایرانی خواهد شد.

آقای احمد محمود بر تولید کالای با کیفیت تاکید و یادآوری کرد که از این کالاها حمایت می شود.

او به مشکلات بین بازرگانان ایران و عراق در اقلیم کردستان اشاره کرد و پیشنهاد داد که از این به بعد قراردادهای بین بازرگانان دو طرف از فیلتر مرکز داوری انجام شود و بانک اقتصادی مشترک بین عراق و ایران ایجاد شود.

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی سنندج هم در این جلسه عنوان کرد: ایران در اقلیم کردستان عراق به نسبت دیگر کشورهای همسایه هم چون ترکیه از جایگاه بازرگانی و تجاری مناسبی برخوردار نیست که ‌شاید این مسئله به دلیل کم کاری و یا به رسمیت نشناختن اتاق بازگانی باشد.

کمال حسینی اضافه کرد: افرادی از ایران طی سال‌های گذشته در اقلیم کردستان عراق به عنوان مهندس و تاجر خود را معرفی کردند و بعد از مدتی مشخص شد این صحت ندارد که این اتفاق به دلیل اهمیت ندادن به اتاق های بازرگانی ایجاد شد.

او خاطرنشان کرد: آمادگی معرفی افراد حرفه‌ای و متخصص در حوزه تجارت و اقتصاد به اتاق بازرگانی حلبچه داریم.

کد خبر 161179

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha