بابک رستم پور در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار کرد: سال گذشته طی جلسه مشترک با اداره کل میراث فرهنگی مقرر شد تا زمینی را جهت احداث کمپ گردشگری در بوکان تعریف کنیم و بر همین اساس اداره کل میراث فرهنگی نیز تسهیلات این کمپ را تامین کند.
او افزود: علیرغم اینکه تفاهمنامهای مابین شهرداری بوکان و اداره کل گردشگری آذربایجان غربی امضا شد اما متاسفانه تاکنون از سوی اداره کل میراث فرهنگی اقدامی جهت اخذ تسهیلات انجام نگرفته است.
شهردار بوکان ادامه داد: این کمپ شامل شامل فضاهای تفریحی، خدماتی، گردشگری بود و می توانست در شهرستان بوکان هم اشتغال زایی کند. اما متاسفانه از سال قبل تاکنون متوقف شده است.
رستم پور اظهار کرد: شهرداری بوکان در کنار این کمپ یک طرح پارک آبی را تعریف کرده بود که دارای فضاهای تفریحی و ورزشی بود و می توانست به عنوان مکمل این کمپ یک مجموعه کامل گردشگری را جهت افزایش گردشگران شکل دهد.
او افزود: شهرداری بوکان در نظر داشت که برای احداث پارک آبی یک بسته سرمایه گذاری معرفی کند که بر اساس برآوردهای اولیه مشاور ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داشت و تا کنون دو بار برای جذب سرمایهگذار فراخوان صادر شده اما با توجه به مشکلات اقتصادی تاکنون سرمایه گذاری برای این طرح پیدا نشده و اکنون در مرحله سوم فراخوان جذب سرمایه گذار هستیم.
شهردار بوکان با بیان اینکه ایجاد کمپ گردشگری می توانست مشوقی برای جذب سرمایهگذار در سایر طرحهای مکمل این مجموعه باشد، بیان کرد: متاسفانه از سوی اداره کل گردشگری عزمی جدی دیده نمی شود.
رستم پور در خصوص آزاد سازی زمین های اطراف محوطه تاریخی قلعه سردار نیز منتقد عملکرد اداره کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی شد.
او در خصوص زمینهای محدوده قلعه سردار اضافه کرد: با توجه به استعلام انجام گرفته از سازمان گردشگری اعلام شد که صدور پروانه ساخت برای این دو قطعه زمین که در جلوی محوطه تاریخی قلعه سردار قرار دارند بلامانع است، اما با شروع فعالیت این دو مالک جهت ساخت و ساز اداره کل گردشگری دستور توقف عملیات را صادر کرد.
شهردار بوکان ادامه داد: در کنار ناهماهنگی های موجود در اداره کل گردشگری، عملیات ساخت و ساز این دو مالک متوقف شد و میراث فرهنگی استان هم اعلام کرد که نسبت به تملک این دو قطعه زمین اقدام میکند.
رستم پور با اشاره به بلاتکلیفی این دو مالک در بوکان عنوان کرد: با گذشت یک سال از این ماجرا مالکان بارها با مراجعه به شهرداری خواستار تعیین تکلیف شده اند در حالی که کارهای کارشناسی انجام گرفته و تعیین قیمت نیز شده اند اما تاکنون اقدامی جهت تامین اعتبار برای تملک این وقت زمین از سوی اداره کل گردشگری انجام نگرفته است
شهردار بوکان گفت: این شهرداری ۱۵۰۰ متر زمین در منطقه ساحلی جهت احداث موزه تحویل میراث فرهنگی داده است اما این اداره کل تا کنون به زیرساخت های توسعه گردشگری در این شهرستان توجه نکرده است.
رستم پور با اشاره به اهمیت توسعه گردشگری در رونق ملی تاکید کرد: بعد از تحریم ها توجه به زیرساختهای گردشگری جهت افزایش اشتغال و رونق تولید بیشتر شده است و می توان گفت پروژههای گردشگری چند هدف را دنبال می کنند که اشتغالزایی، رونق کسب و کار، جذب گردشگر،ایجاد نشاط از آن جمله اند.
او افزود: با توجه به این که بوکان شهری مهاجر پذیر و دارای ظرفیت بالای گردشگری است، میتوان با ایجاد طرحهای گردشگری نسبت به افزایش اشتغال و رونق تولید در بوکان اقدام کرد. از سویی دیگر وجود مجموعه های گردشگری می تواند ضریب اقامت گردشگران را نیز در این شهرستان افزایش دهد.
شهردار بوکان ضمن انتقاد از عملکرد اداره کل میراث فرهنگی تصریح کرد: تمرکز اداره میراث فرهنگی به عنوان نهادی دولتی که میتواند در بخش زیرساختهای گردشگری به تعریف طرحها و پروژههای مختلف بپردازد و همچنین نسبت به تأمین اعتبار و پرداخت تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی اقدام کند، در بوکان به حدی کند که به مرحله توقف رسیده است
رستم پور گفت: ما معتقدیم مدیریت شهری تنها آسفالت معابر و خیابانها نیست بلکه یک مدیریت مناسب شهری باید به چشم اندازهای توسعه گردشگری نیز توجه داشته باشد تا بتواند در کنار جذب گردشگر به اشتغالزایی نیز توجه داشته باشد.
نظر شما