به گزارش خبرگزاری کُردپرس، بهمن مرادنیا ظهر امروز در هشتمین جلسه اصلی کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان کردستان اظهار کرد: ما هم با قاچاق باندی مخالف هستیم اما با معیشت مردم به عنوان قاچاق نباید نگاه شود و به همه دستگاه های متولی تاکید می شود که معیشت مردم قاچاق تلقی نشود و با زندگی مردم بازی نشود.
او به موضوع قاچاق دام اشاره کرد و در این باره گفت: مبادلات مرزی در این استان پیشینه و سابقه دیرینه دارد بنابراین نباید مدام گفته شود که مسئله قاچاق در استان کردستان وجود دارد و بنده بارها این مسئله را در ستاد مرکزی تهران هم اعلام کرده ام که ما در استان قاچاق نداریم.
استاندار کردستان خاطرنشان کرد: در حال پیگیری برای اخذ مجوز صادرات دام برای استان کردستان هستیم که تولید کنندگان ما در این زمینه با مشکل مواجه نشوند.
او به مسئولان دستگاه های مربوطه از جمله جهاد کشاورزی و سازمان صمت دستور داد که اخذ مجوز صادرات دام با فوریت در دستور کار قرار گیرد و هرچه سریعتر این مشکل رفع شود.
مرادنیا در بخش دیگری از سخنان خود در این جلسه به مسئله وجود اشرار در مرز باشماق اشاره کرد و در این باره توضیح داد: برای مسئولان کردستان بد است که رانندگان عراقی برای وجود اشرار در مرز باشماق طومار امضا کنند و به وزارت خارجه تحویل دهند و ما بی تفاوت باشیم.
او تصریح کرد: اگر سیستم انتظامی- امنیتی ما نتواند یک مرز را کنترل کند هم نگران کننده است و هم جای گله مندی دارد.
استاندار کردستان اضافه کرد: این موضوع در گذشته مشکلاتی ایجاد کرد که با کمک دستگاههای نظارتی و متولیان حوزه قضا در استان رفع شد، اما اینکه دوباره تکرار میشود باید به موقع به بنده اطلاعرسانی میشد.
او با بیان اینکه حتما روی امنیت مرز باشماق به عنوان مرز رسمی استان باید با تمام توان اقدام شود بر برخورد قاطع با افراد فرصتطلب و شرور در مرز باشماق تاکید کرد و گفت: نباید به واسطه حضور برخی افراد سودجو، فعالان اقتصادی و تجاری در این نقطه احساس خطر کنند.
مرزبانی نباید با کالای صادراتی در نقطه صفر مرزی کاری داشته باشد
مرادنیا با بیان اینکه بحث کنترل در نقطه صفر مرزی بارها مطرح شده است و در این راستا جلسات متعددی برگزار کردهایم، گفت: براساس دستور کشوری و مصوباتی که در این خصوص وجود دارد مرزبانی در نقطه صفر مرزی از نظر امنیتی وظیفه دارد و نباید کاری با کالای صادراتی داشته باشد، چرا که گمرک در این زمینه مسئولیت دارد.
وضعیت مرز باشماق مطلوب نیست
او در ادامه سخنان خود به وضعیت مرز باشماق گریزی زد و با اشاره به نامطلوب بودن وضعیت این مرز در گذشته و حال، اظهار کرد: در مرز باشماق به عنوان یک مرز رسمی تلاش های زیادی شد تا اینکه وزارتخانه به این نتیجه رسید که در آنجا، یک ساماندهی جدی انجام دهد.
آقای مرادنیا با بیان اینکه طرح ساماندهی مرز باشماق آماده و قرار است به مناقصه برود، گفت: کنترل مرز باشماق در شرایط فعلی سخت است و امیدواریم پس از آنکه طرح ساماندهی آن به مناقصه گذاشته شود، این مرز سامان پیدا کند و آبرو و اعتباری برای منطقه و استان شود. چرا که در حال حاضر این مرز برای هیچ کس رسمی و قابل قبول نیست و باید ساماندهی شود.
بازارچه های مرزی فعال می شوند
او به بازارچه های مرزی هم اشاره ای کرد و گفت: علیرغم اینکه دولت می دانست در این زمینه مشکلاتی وجود دارد. بازارچه های مرزی زمانی که به واسطه تحریم ها، تعطیل شد دولت ممنوعیت ورود یک هزار و 339 قلم کالا را به جهت حمایت از تولید ملی مصوب کرد اما باز هم دولت علیرغم مشکلاتی چون نوسانات ارز با آزاد شدن واردات بیش از ۱۰۰ قلم از این کالاها موافقت کرد که به این وسیله بازارچهها فعال شوند و تعدادی کالای جدید هم قرار است اضافه شود.
استاندار کردستان به مسئله کولبری مرزنشینان هم گریزی زد و گفت: ما بسیار بر حذف القابی چون کولبری اصرار داریم چرا که آن چیزی که اتفاق می افتد قاچاق لوازم غیرمجاز است که امیدواریم با فعال شدن بازارچه ها این مشکلات مرتفع شود.
شهرهای مرزی توسعه می یابند
او درباره توسعه شهرهای مرزی هم اظهار داشت: توسعه شهرهای مرزی از دیگر برنامههای استان است که توسط مجموعه اقتصادی استان طرح آن تهیه شده است و در هفته گذشته این طرح در جلسهای با مسئولان و متولیان امر در تهران مورد بررسی قرار گرفت.
مرادنیا با بیان اینکه برآورد اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح نزدیک یکهزار میلیارد تومان است که باید از طریق تسهیلات بانکی تامین شود، گفت: این طرح با محوریت رونق تولید به ویژه در بخش کشاورزی به عنوان محور توسعه استان اجرا خواهد شد که امیدواریم با اجرای موفق این طرح، ضمن رونق اقتصادی و اشتغال در مناطق مرزی القاب کولبری و غیره در کردستان حذف شود.
نظر شما